In het korte Youtube-filmpje hieronder vertelt de verslaggever van ‘Elite NWO Agenda’ dat hij benaderd is door een medewerker van Wells Fargo Bank die hem vertelde dat de bank een oefening heeft gehouden voor een imminente financiële noodsituatie. Tijdens de oefening worden de medewerkers voorbereid op een noodsituatie waarbij de bank deels zou sluiten en bewaakt zou worden door bewapende beveiligingsmedewerkers. In die situatie zouden slechts drie klanten per keer binnen gelaten worden, zo werd deze bankmedewerker door haar leidinggevende verteld. Ook werd haar verteld dat de bank in deze noodsituatie weinig geld in de kluis zou bewaren.

De klokkenluider van Wells Fargo werkt al drie jaar als baliemedewerker bij de bank en er heeft voor zover zij weet nog nooit een dergelijke oefening binnen de bank plaatsgevonden. Sterker nog, dit was de enige oefening die zij de afgelopen jaren heeft meegemaakt.

De verslaggever van ‘Elite NWO Agenda’ heeft met het Wells Fargo hoofdkantoor in San Francisco gebeld om de gemaakte claim bevestigd te krijgen, maar zijn vragen werden met een gespannen ‘geen commentaar’ beantwoord.

Het blijft uiteraard speculeren wat de exacte aanleiding voor Wels Fargo was om een dergelijke noodoefening te houden. Wellicht het op handen zijnde omvallen van de bank, een economische ineenstorting of een plotselinge crash van de dollar. Een dergelijke situatie zou natuurlijk desastreus voor de (Amerikaanse) bevolking zijn, waarbij zeer waarschijnlijk creditcards, bankpassen en geldautomaten niet meer zullen werken. De verslaggever adviseert daarom om genoeg contant geld achter de hand te houden om een aantal weken door te kunnen komen.

Het Youtube-filmpje is van begin februari en rond diezelfde tijd schreef ook Benjamin Fulford dat Wells Fargo met dergelijke oefeningen bezig was. Bovendien was volgens Fulford’s bronnen ook FEMA half februari de sluiting van de banken ‘aan het proefdraaien’, in voorbereiding van de ineenstorting van het bancaire systeem”

Ook Thomas Williams maakte al eerder melding van problemen bij Wells Fargo. Hij zei in de laatste Cosmic Voice radio-uitzending van 13 april 2016: “Het financiële systeem van de Cabal staat op het punt van faillissement.” Desondanks verwacht Thomas geen ineenstorting van de dollar. Er zijn mensen werkzaam in het systeem die een dergelijke crash gaan voorkomen. De Cabal wilde echter wel aansturen op een dergelijk crash, maar als dat zou gebeuren dan zouden de Amerikaanse mensen ontzettend te verduren krijgen, denk maar aan de jaren ’30. Maar ook de rest van de wereld zou er veel last van gaan krijgen. Volgens hem doen de White Hats (anonieme tegenstanders van de Cabal) binnen het financiële systeem er op dit moment alles aan om een dergelijke crash te voorkomen.

Wells Fargo moet een recordbedrag van 1,2 miljard dollar betalen in een schikking met de Amerikaanse overheid

Een recenter bericht over Wells Fargo zet de aankondigingen van een eminente noodsituatie wellicht in een ander perspectief. Het gaat om een schikking van 1,2 miljard die Wells Fargo betaald heeft aan de Amerikaanse overheid.

Nadat ruim tien jaar geleden de huizenbubble gebarsten is en de lijken nog steeds uit de kast blijven komen, gaat er nog steeds niemand voor naar de gevangenis. In het meest recente voorbeeld van het criminele Wall Street gedrag in relatie tot nul gevangenisstraf en slechts een tik op de vingers, heeft Wells Fargo toegegeven de Amerikaanse overheid ‘misleid’ te hebben door duizenden riskante hypotheken de verzekeren. Hun ‘straf’ houdt een schikking van 1,2 miljard dollar in, als gevolg van een rechtszaak aangespannen door het Ministerie van Justitie. Dit is het hoogste bedrag dat ooit in de hypotheekfraude is opgelegd.

De schikking met Wells Fargo, de grootste hypotheekverstrekker in de VS en de derde grootste bank op basis van hun kapitaal was vrijdag 8 april ingediend bij de federale rechtbank in Manhattan. Het schikkingsbedrag heeft tevens betrekking op claims tegen Kurt Lofrano, de voormalige vice president van Wells Fargo.

Volgens de schikking geeft Wells Fargo toe dat het van 2001 tot 2008 verantwoordelijk was voor het ten onrechte certificeren van hypotheekleningen om te voldoen aan de eisen van de Federal Housing Administration verzekering.

Zou de in februari gehouden noodoefening te maken hebben gehad met deze rechtszaak, waarbij Wells Fargo wist dat ze grote verliezen zou moeten incasseren? De ervaring leert echter dat geïncasseerde verliezen door de bankiers in recordtempo weer verhaald gaan worden op hun klanten en de belastingbetaler. Pas als de criminele bankiers voor lange tijd achter de tralies gaan verdwijnen zullen rechtszaken tegen de grote banken pas echt tot veranderingen leiden.

E*

> Originele artikel op Zero Hedge 

Share.

About Author

Comments are closed.