Uit onvrede over de werkwijze van grote, collectieve advertentie-bureau’s (waaronder Google Adds), besloot een aantal alternatieve mediaplatforms een samenwerkingsverband aan te gaan genaamd SAAM: het Samenwerkingsverband Alternatieve Media. Het zijn websites met een passie om alternatieve en/of bewustmakende informatie aan te bieden. Wij zoeken een ervaren advertentie-inkoper voor de acquisitie van duurzame banners.

Het schrijven van kwalitatieve artikelen en bijhouden van een blog is al snel een fulltime bezigheid. Vaak hebben de mensen áchter deze websites, eigenlijk een dubbele werkweek om toch een boterham te verdienen, waarbij ze in een spagaat van betaald en onbetaald werk terecht komen.

Er zijn ook wel mogelijkheden voor advertentiewerving via grote mediabureaus. Veel ándere mediaplatforms werken hiermee door advertenties op hun website te plaatsen welke zorgen voor een aardige inkomstenbron. Maar dat gaat bijna altijd gepaard met pagina’s vol met flitsende en bewegende banners, videoblasters, en pop-up banners. En dat is juist wat we NIET willen. Want de rust en leesbaarheid van artikelen is hier niet bepaald mee gediend.

Duurzaamheid

Bovendien wil SAAM alleen advertenties plaatsen van producten of diensten die passen bij het concept ‘duurzaam en bewustmakend’. Daarnaast willen we ook een gebruiksvriendelijke tekst gebruiken voor de instemming van cookies, noodzakelijk voor o.a. het bijhouden van het aantal clicks op de advertenties. Een eerder initiatief om advertenties aan te bieden die passen bij dit duurzame en bewustmakende concept, dat aanvankelijk veelbelovend leek, is in het ontwikkelingsproces gesneuveld.

Om het voortbestaan van de blogs te waarborgen en in staat te blijven om voldoende tijd te kunnen vrijmaken voor het schrijven van kwalitatieve inhoud, is een vorm van inkomen echter noodzakelijk. Ondertussen ligt er dit ver uitgewerkte plan om de juiste adverteerders van duurzame en bewustmakende merken aan ons te binden …!

Ben jij een ervaren advertentie-inkoper?

Om dit te kunnen realiseren zijn we op zoek naar een enthousiaste, ervaren advertentie-inkoper, die duurzame advertenties wil werven, passend bij de uitgangspunten van onze propositie.

Het zou naar schatting voor een halve dag per week kunnen zijn. Je werkt op provisiebasis. Met een aantal goed belezen blogs kunnen we een substantiële lezersgroep aanbieden, die vanuit hun visie en interesse goed aansluit bij de beoogde adverteerders. We spreken dan over een gezamenlijk bereik van vele honderdduizenden.

Heb je interesse of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met: Guido Jonkers of Ella Ster.

Samen sta je sterk! Dit maakt het mogelijk voor een publisher om adverteerders voor een publiek te tonen van duurzame en bewuste consumenten. Deze groep adverteerders is nog in ontwikkeling waarbij we graag een positieve bijdrage leveren voor een betere wereld. Dit zal zeker nog wat haken en ogen opleveren in de opstartfase maar het doel is duidelijk. Meer websites aansluiten bij het SAAM initiatief en bedrijven uitdagen om goede duurzame producten aan te kunnen bieden.

Deelnemers zijn nu:

Share.

About Author

2 reacties

  1. Ik ben geen advertentieverkoper maar wellicht is dit onderstaande bedrijf een optie voor een banner.
    Op hun website staat te lezen:
    “Waschbär is een begeleider op weg naar bewuste consumptie. Wij willen mensen stimuleren het dagelijkse leven ecologischer vorm te geven en sociale verantwoordelijkheid te nemen. Tevens willen we mensen inspireren om met hun handelen onze wereld in al haar diversiteit te beschermen. Als basis voor deze impuls dient onze missie en het opmerkzaam in de gaten houden wat er om ons heen gebeurt.”

    Adres: Waschbär GmbH • Postbus 303 • 3440 AH Woerden