1Bild gebruikt misleidende videobeelden in rapportage Oekraïne-conflict

De oorlogspropaganda tegen Rusland en Putin is losgebarsten, met schokkende videobeelden van gebombardeerde steden, bebloede slachtoffers en rokende puinhopen. Dit alles zou moeten bewijzen dat Putin zich schuldig maakt aan aanvallen op de Oekraïense burgerbevolking. Bild Live zond op donderdagochtend 24 februari beelden uit van explosies, met pakkende headlines zoals: “Rusland bombardeert Oekraïne”, “Putin wil het Tsarenrijk terug” en “Putin beveelt militaire operatie”. De getoonde oorlogsbeelden blijken echter beelden te zijn uit 2015 van explosies in Tianjin China. Ook toont de Duitse tv-zender beelden van parachutisten tijdens een militaire oefening in Rusland, die in maart 2014 plaatsvond.

Bild heeft de ontmaskerde video inmiddels offline gehaald. Wanneer men op het originele Twitter-bericht van 24 februari 2022 klikt, toont Youtube dat het gaat om een ‘privé video’. Gelukkig heeft een aantal oplettende mensen opnames van de uitzending bewaard.

 

In een oorlog is de waarheid het eerste dat sneuvelt. Beelden van een gasexplosie uit 2018 gebruikt om Putin te beschuldigen.

https://twitter.com/Nachtzuster2/status/1497159391459614720

2 Privéjets & jachten door de EU vrijgesteld van CO2 belasting

Volgens een nieuw rapport van Transport & Environment (T&E) getiteld “Climate Impacts of Exemptions to EU’s Shipping Proposals: Arbitrary exemptions undermine integrity of shipping laws”, zou in het plan van de Europese Commissie meer dan de helft van de Europese schepen worden vrijgesteld van de CO2 belasting. Dat geldt dan ook voor de zeer vervuilende privéjachten. De elite wordt hiermee gematst en blijft buiten schot.

Eerdere stelde de Europese Commissie voor privévliegtuigen vrij te stellen van de geplande EU-belasting op vliegtuigbrandstof. Deze belasting zou volgens het wetsontwerp, uit de zomer van 2021, wél geleidelijk worden ingevoerd voor passagiers- en vrachtvluchten. Het transport met privéjets is de meest vervuilende vorm van vervoer, berekend naar vervuiling per passagier. Desondanks zullen privéjets vrijstelling genieten door ze als “zakenluchtvaart” te classificeren. Het vervoer van passagiers of goederen in een privévliegtuig wordt aangemerkt als een “hulpmiddel bij de uitoefening van hun bedrijf”. Bovendien wordt er vrijstelling verleend voor “pleziervluchten” waarbij een vliegtuig wordt gebruikt voor “persoonlijke of recreatieve” doeleinden die geen verband houden met zakelijk of professioneel gebruik.

Bron: Moreel Kompas

3 Softwareleverancier kan Bitcoin-rekeningen Canadese demonstranten niet bevriezen

Het Ontario Hoge Gerechtshof had Bitcoin softwareleverancier Nunchuk verzocht om gebruikersgegevens van de demonstranten vrij te geven en hun rekeningen te bevriezen. Het verzoek was een van de geplande strafmaatregelen tegen de supporters van het truckers’ Vrijheidskonvooi. Dit was daarop hun antwoord:

“Beste Ontario Superior Court of Justice,

Nunchuck is een zelf-beheerde samenwerkende multisig Bitcoin-portemonnee. Wij zijn een softwareleverancier, geen gemachtigde financiële tussenpersoon.

Onze software is gratis te gebruiken. Het stelt mensen in staat enkele storingspunten te elimineren en Bitcoin op de veiligst mogelijke manier op te slaan, met behoud van privacy.

We verzamelen geen informatie over gebruikersidentificatie buiten e-mailadressen. We hebben ook geen sleutels. Daarom:

  • Wij kunnen de activa van onze gebruikers niet “bevriezen”.
  • Wij kunnen niet “verhinderen” dat ze worden verplaatst.
  • Wij hebben geen kennis van “het bestaan, de aard, de waarde en de locatie” van de activa van gebruikers. Dat is bewust zo ontworpen.

Zoek alstublieft op hoe zelfbewaring en privésleutels werken. Wanneer de Canadese dollar waardeloos wordt, zullen wij er zijn om u ook van dienst te zijn.

Hoogachtend,
Het Nunchuk team”

Bron: Nunchuk Twitter-account

4 Australische politie gebruikt Directed Energy Wapens tegen demonstranten

Australische demonstranten uit Canberra deelden op social media beelden van brandwonden en zwellingen die het gevolg zouden zijn van Directed Energy Weapons. Simon Parkes schreef: “Het is nu duidelijk geworden dat de politie microgolfenergie heeft gebruikt om demonstranten op meer dan één locatie uiteen te drijven. Dit wapen, dat in de Obama-jaren op grootschalige wijze is gedistribueerd, vond zijn weg naar een aantal Deep State-landen. Nu gebruiken ze het tegen de vrijheidsdemonstraties.”

Meer foto’s en video’s zijn te zien op het Telegramkanaal TruckersForFreedom

Het gebruik van deze wapens is een schending van het verdrag van Genève en is in strijd met artikel 3, 5, 19 en 20 van de UVRM (Universele Verklaring van de Rechten van de Mens).

5 Traditionele Maori zang en dans als vorm van protest tegen regering Nieuw Zeeland

In Nieuw-Zeeland demonstreerden Maori’s tegen de gewraakte Covid-maatregelen door het opvoeren van de Haka. De Maori is een inheems volk van Nieuw-Zeeland en hun mythologie plaatst de Haka als een dans “over de viering van het leven”. Haka is de algemene naam voor alle soorten dans of ceremoniële prestaties die beweging met zich meebrengen.

Oorlogshaka’s (peruperu) werden oorspronkelijk uitgevoerd voor een gevecht, waarbij krijgers hun kracht en dapperheid verkondigden om de oppositie te intimideren. Typische bewegingen in een Haka zijn een door de knieën gebogen spreidstand en het kloppen op de dijen en of borst. Tijdens de dans brullen de Maori’s ook allerlei kreten, steken zij hun tong uit en laten hun ogen uitpuilen. De Haka uitgevoerd op Parliament Grounds in Wellington Nieuw Zeeland, toont in ieder geval een krachtig beeld van sterke mannen die een grens stellen.

6 Tweederde van de ‘Wetenschap’ blijkt niet betrouwbaar

Tijdens de coronacrisis stelden voorstanders van de maatregelen ‘vertrouw op de wetenschap’, door te suggereren dat er wetenschappelijke consensus is over het politieke beleid en hun visie op de pandemie. Niets bleek minder waar, met betrekking tot Covid-19, is er allerminst wetenschappelijke consensus over de maatregelen of de vaccinaties. De suggestie dat dit wel het geval zou zijn is misleidend, aangezien wetenschappers die het officiële standpunt tegenspreken bij de mainstreammedia geen podium krijgen en van social media platforms zoals Twitter, Linked-in en Youtube verwijderd worden.

Volgens een opnieuw ‘opgedoken’ studie uit 2017, gepubliceerd in het tijdschrift Nature, blijkt dat meer dan 70% van de wetenschappers de conclusies uit onderzoek van collega-wetenschappers, niet kunnen repliceren. De in de coronacrisis misbruikte uitdrukking “trust the science” blijkt in werkelijkheid daardoor in meer dan 70% niks te betekenen.

Bron: BBC: ‘Tweederde van de ‘wetenschappelijke’ onderzoeken niet reproduceerbaar.’

7 Geluidswagen in Duitsland waarschuwt bevolking tegen Covid-vaccins

Er is een video uit Duitsland opgedoken waarop te zien is dat een geluidswagen door de straat rijdt en mensen waarschuwt voor de Covid-19-vaccins. (Vrij vertaald) “Waarschuwing aan de bevolking. Laat u niet inenten, het coronavaccin is niet veilig. De goedkeuring van (…) van dit vaccin is crimineel. We willen geen proefkonijnen zijn voor genetische experimenten. Massasterfte, kanker en sterilisatie zijn bekende bijwerkingen van deze vaccinaties. Deze worden niet uitgesloten, aangezien geen langetermijnstudies zijn gedaan. Een dergelijke goedkeuring is crimineel.” Het is onduidelijk wie de initiatiefnemers van deze protestactie zijn en in welke stad dit is gefilmd.

https://t.me/lslsbahsbdlxpjsn/10328

8 Opmerkelijke cover van de New York Post

RussiaGate krijgt een staartje en lijkt zich tegen Hillary Clinton te keren. RussiaGate was het schandaal rond Donald Trump, waarbij hij werd beschuldigd van samenzwering en heimelijke samenwerking met Rusland tijdens de presidentsverkiezingen van 2016. John Durham werd in mei 2019 door de toenmalige procureur-generaal William Barr aangesteld om de oorsprong van het Rusland-onderzoek van de FBI te onderzoeken.

Durham kwam echter met een voor Hillary Clinton vernietigend rapport. Daarin beweert hij dat het campagneteam van Clinton een internetbedrijf betaalde om computerservers in de Trump Tower en het Witte Huis te ‘infiltreren’, in een poging om Trump aan Rusland te koppelen.

De cover van de New York Post toont “Hillary de spion” die Trump afluistert. “Verontwaardiging over onthulling dat Clinton ‘betaalde’ voor toegang tot de pc’s van Trump.” President Donald Trump verklaarde dat hij het slachtoffer was van een schandaal “veel groter dan Watergate” (CNN). De Wall Street Journal schreef: “Trump werd echt bespioneerd.”

RussiaGate lijkt nu een klassiek voorbeeld te zijn van gaslighting, een vorm van psychologische manipulatie waarbij de pleger erop uit is bij de ander twijfel te zaaien over diens eigen waarnemingen en gezonde verstand, door de waarheid overtuigend te verdraaien. Bijvoorbeeld door een vals verhaal te presenteren. Het Durham-rapport zal grote gevolgen hebben voor de reputatie van Hillary Clinton. “She is not running for president, she is running from Durham”

Bron: New York Post

> Volg Ella Ster nu ook op Telegram: https://t.me/ella_ster

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”
Headerbeeld: Benoit Daoust / Shutterstock.com
Steun Ella Ster met Petje Af
Share.

About Author

Comments are closed.