Adverteren voor duurzame producten en bewuste doelgroep

0

Een duurzaam product of dienst mag opvallen binnen een doelgroep die het duurzame karakter belangrijk vindt. Dat zijn consumenten die de kwaliteit van duurzaamheid herkennen, belangrijk vinden en zelfs bereid zijn om hier (iets) meer voor te betalen. Een artikel waarvoor bewuste keuzes zijn gemaakt, voor een ecologisch materiaal, type verpakking en vooral aandacht is voor de hele productieketen. Verkoopt u zo’n duurzaam product of dienst?

Door te adverteren in het ‘Duurzaam en bewust advertentiecluster’ wordt uw aanbod/advertentie gezien door een doelgroep die bewust in het leven staat en bewuste keuzes maakt. Of het nu gaat om biologische voeding, natuurlijke geneesmiddelen, een duurzaam huishoudelijk apparaat, of een bank die investeert in duurzame projecten; consumenten die duurzaamheid belangrijk vinden maken bewuste keuzes en verwachten dat bedrijven eenzelfde instelling hebben.

Deze doelgroep heeft de naam ‘Cultural Creatives’ gekregen, maar laat zich tegelijkertijd — juist door die bewuste instelling — lastig vangen in oude marketingmodellen! Deze groep is té divers en met name té authentiek, om simpelweg in een hokje te plaatsen. Deze consumenten hebben echter wel één belangrijk gemeenschappelijk kenmerk: ze herkennen authenticiteit en prikken feilloos door mooie (marketing)praatjes heen! Daarbij herkennen ze eerlijke en kwalitatieve producten.

Cultural Creatives bezoeken de websites van het Duurzaam en bewust advertentiecluster ‘SAAM’. Daar waar een advertentie voor een duurzaam merk slechts een fractie van de doelgroep bereikt binnen de mainstreammedia, bereikt diezelfde advertentie/banner deze beoogde doelgroep binnen dit cluster wél en doelgerichter. Binnen dit cluster adverteren is daarom een goede investering voor een bedrijf of organisatie, om het duurzame product of dienst onder de aandacht te brengen. Neem voor meer informatie contact op met Ella Ster of Guido Jonkers van Want to Know.nl.

Ook voor andere blogs en websites

Diverse websites hebben zich inmiddels bij dit Duurzaam en bewust advertentiecluster ‘SAAM’ aangesloten. Zij stellen graag advertentieruimte beschikbaar, maar willen wel inspraak in welke merken, producten en diensten op hun site mogen adverteren. Heeft u zelf een website over een bewuste en gezonde of alternatieve levens- en zienswijze en wilt u ook adverteren voor bewuste en duurzame merken? Dan is het advertentiecluster SAAM een beter alternatief dan bijvoorbeeld het rigide Google-ads!

Door de bundeling van page views en unieke gebruikers hebben we een substantieel gezamenlijk bereik en dat is vanzelfsprekend interessant voor adverteerders van duurzame producten en/of diensten. Daardoor kunnen we als collectief adverteerders een hogere reclame-opbrengst aanbieden, in vergelijking met individuele advertentieruimte per site. Bepaal bovendien zelf welke advertenties er wel of niet op uw site geplaatst worden.

Het is een win-win-situatie voor alle bewuste, duurzame partijen. De adverteerder van duurzame producten kan adverteren op een platform dat bezocht wordt door de beoogde doelgroep en onze websites steunen op deze manier duurzame initiatieven. Wilt u ook advertentieruimte beschikbaar stellen? Neem voor meer informatie contact op met Ella Ster of Guido Jonkers van Want to Know.nl.

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

Comments are closed.