Eind januari gaf Peter Toonen een lezing bij Kanexia over ‘een alternatief geschiedenisverhaal’. Hij vertelde hoe de mens de afgelopen 13.000 jaar niet zozeer geëvolueerd is, maar door misleiding en manipulatie in een soort kunstmatige matrix verstrikt is geraakt. Door anders naar het geheel te kijken, krijgt men tevens nieuwe inzichten hoe te ontsnappen aan de piramide machtsstructuur.

In zijn boek ‘Opgesloten in een piramide’ beschrijft Peter Toonen hoe de huidige machtsstructuur op aarde al millennia lang bestaat en is gehackt door een stelletje psychopaten. Hij neemt de lezer mee langs allerlei historische gebeurtenissen en oude geschriften. Dit biedt een andere kijk op de officiële geschiedenis en het ontstaan van deze piramide machtsstructuur.

Een terugkerend thema in de vele historische optekeningen en mythes zijn de archonten. Dat zijn de duistere krachten die de wereld van buitenaf manipuleren. Peter noemt dit de dissidenten van de goden. Zij begonnen hun eigen schepping, maar zonder verbinding of erkenning van de goddelijke bron. Het zijn parasitaire, niet fysieke entiteiten, die op aarde afhankelijk zijn van onze levensenergie.

De plutocraten lieten ons onze eigen gevangenis bouwen

Deze archontische krachten manifesteren zich op aarde vooral via de psychopathische plutocraten aan de top. Een machtsstructuur gebaseerd op trauma, angst, onderdrukking, misleiding en egoïstische drijfveren. Het gecreëerde systeem beloont psychopathische machtswellustelingen, die kunnen handelen zonder empathie en geweten. Juist deze individuen zijn in staat geweest om op te klimmen binnen het systeem van de piramide machtsstructuur.

Deze machthebbers hebben ons in de afgelopen millennia zover gekregen dat wij onze eigen gevangenis gebouwd hebben. Het systeem is dermate vernuftig dat we onszelf daarin als slaven beschouwen — terwijl dit in wezen niet zo is — of niet eens herkennen dat we gemanipuleerd en misbruikt worden. We zijn dusdanig geprogrammeerd, dat we vaak een gespiegelde versie van de werkelijkheid zien.

Dat geldt ook voor de machtsstructuur. We geven onze macht weg aan de ‘goden’, terwijl we onze eigen goddelijke kracht niet meer erkennen of zelfs zijn vergeten. Deze zienswijze is een spiegeling, een zinsbegoocheling, van de werkelijkheid. Wij zijn namelijk degene met de goddelijke kracht, waarbij we verbonden zijn met de goddelijke bron.

Het geldsysteem en religie als controlemechanismen

De machtsstructuur doet er daarom alles aan om ons van deze oerkracht weg te houden. Allerlei religieuze modellen leiden ons af van onze scheppingskracht en plaatsen de goddelijke kracht buiten ons zelf. In het ‘alternatief geschiedenisverhaal’ zoals Peter zijn boek noemt, beschrijft hij allerlei markante historische gebeurtenissen en ontwikkelingen, waarmee de huidige machtsstructuur is geconsolideerd.

Een belangrijk instrument is het geldsysteem, dat in de kern niets anders is dan een controle-instrument. Nederland is overigens de grondlegger van het huidige financiële systeem, zo beschrijft hij in zijn boek. Ondanks de gevestigde piramide machtsstructuur, waarbij een kleine groep psychopathische plutocraten de meeste macht en rijkdom hebben, is er in 2012 een keerpunt gekomen.

Peter Toonen

‘Opgesloten in een piramide’ is het tiende boek van Peter Toonen (1958), coach, docent, inspirator, verteller en schrijver. Na vele boeken en artikelen over vooral – maar niet alleen – de Maya-kalenders te hebben geschreven, heeft hij zich de afgelopen jaren toegelegd op het onderzoeken en beschrijven van de structuren die in onze huidige realiteit aanwezig zijn en de fenomenen die daarvan het resultaat zijn. De combinatie van zijn passie voor tijd en geschiedenis en zijn vermogen de energetische aard van zaken in beeld te krijgen, benut hij graag om het onzichtbare zichtbaar maken. Al meer dan twintig jaar verschijnen regelmatig publicaties en columns van zijn hand en interviews met hem in diverse media waaronder De Volkskrant, NRC, de Telegraaf, Onkruid, Ode, Frontier Magazine, Spiegelbeeld, ParaVisie, Libelle en Elegance, en in 2003 won hij de Frontier Award voor zijn grensverleggende werk op het gebied van wetenschap en spiritualiteit. In 2007 heeft hij de opleiding Energetisch Coach opgericht die in 2016 is omgevormd tot de opleiding BewustzijnsCoach. Peter geeft regelmatig lezingen en verdiepingsdagen en zijn motto is: “De enige werkelijke groei is die van bewustzijn.”

Het tijdperk van de apocalyps

Volgens Peter Toonen was 21 december 2012 wel degelijk het einde van een grote kosmische cyclus. Dat was ook het moment dat het Big Brother bouwwerk van de plutocraten afgerond had moeten zijn. Vanaf eind 2012 is er echter een nieuw tijdperk begonnen, voorafgegaan door de huidige apocalyps, dat niets meer dan onthulling betekent.

Deze onthulling betekent dat we de piramide machtsstructuur steeds meer gaan doorzien. We beginnen door te krijgen hoe het werkt en wat de trucs en listen zijn om ons in onderdanigheid te dwingen. Of beter gezegd om ons te verleiden om ermee in te stemmen. Zodra we het systeem doorzien, opent dit tegelijkertijd de deur naar de mogelijkheid tot een andere manier van leven en samenlevingsvorm.

Benutten van onze vrije wil

De belangrijkste boodschap van Peter Toonen’s lezing was: “We mogen het nu zelf gaan doen.” In plaats van het opgelegde systeem te accepteren en volgen, kunnen we zelf ook alternatieven creëren. Kleinschalige, op coöperatie gerichte samenwerkingsverbanden. Van de mondiale piramidevormige machtsstructuur naar lokale cirkelvormige gemeenschappen.

Daarbij is het belangrijk om onze vrije wil te benutten. Dit universum is volgens Peter een vrije wil-zone en de vrije wil is een kosmische wet die door iedereen gerespecteerd moet worden. Ook door de zogenaamde machthebbers. Daarom doet men er alles aan om onze vrije wil te manipuleren, zodat we ‘vrijwillig’ akkoord gaan met hun agenda.

Zodra we dit spelletje gaan doorzien, kunnen we een bewuste keuze maken om een andere koers in te slaan. Dan kunnen we vanuit de échte vrije wil én door onze scheppingskracht aan te boren, de wereld creëren zoals wij die graag zien.

Kortom, een inspirerend en zeer informatief boek. Het is het resultaat van een gedegen onderzoek en is toch prettig leesbaar. Het is (voor zover ik weet) het eerste boek in het Nederlands dat zo uitgebreid en diepgaand de krachten achter de matrix beschrijft. Het boek van Peter Toonen is absoluut een aanrader (zie link hieronder).

Workshop: Hoe te ontsnappen aan de piramide machtsstructuur

Wil je dieper op deze onderwerpen ingaan? Door enerzijds beter te doorzien hoe het systeem om macroniveau werkt, maar ook doorwerkt op je persoonlijke leven? Hoe je weer de regie kunt nemen en je persoonlijke vrijheid en je vrije wil kunt aanboren om andere keuzes te maken? Meld je dan aan voor de workshop van Peter Toonen.

  • Datum: 13 april
  • Tijd: 10:00-17:30
  • Locatie: Kanexia, Baarn
  • Meer informatie op de website van Kanexia.

 

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”
Meer lezen?

Overweeg om de boeken bij je lokale boekhandel te kopen of te bestellen, zodat je de lokale middenstand steunt.

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

5 reacties

  1. schitterend betoog echter gaat de schrijver voorbij aan de pinautomaten van de regering. Zolang bedrijven vrijwillig de belastingen voor de overheid aan het heffen zijn zal er niets gaan veranderen.

  2. Akky van der Veer on

    Heel mooi boek! Heb het gekocht, in één keer uitgelezen en daarna aan mijn kinderen gegeven. Ben benieuwd wat zij ervan vinden…

  3. Wauw wat een bijzonder boek! Jammer dat de lezing hierover van Peter Toonen al voorbij is, wanneer gaat hij hier weer een lezing over geven?