In dit stuk zullen we dieper op de methodes in gaan waarmee de mensen door entertainment en media worden gemanipuleerd. Een gedeelte is speculatief, maar andere zaken zijn feitelijk te bewijzen. Als je hierover nog meer wilt lezen, is dit boek een echte aanrader.

Manipulatieve technieken worden al decennialang toegepast om ervoor te zorgen dat mensen zich niet verzetten tegen aanstaande tirannieke maatregelen, of om het beeld dat een grote groepen mensen over iets heeft zodanig te beïnvloeden, dat ze toch het idee hebben dat ze het zèlf hebben bedacht. Ook kan het ingezet worden om de hersenen van de massa op subtiele manier te programmeren, terwijl zij denken dat ze slechts van een stukje entertainment genieten.

Het goede nieuws is dat niet iedereen even gevoelig is voor deze vormen van manipulatie. En door ons bewust te worden van de werking van de gebruikte methodes, worden we er ook steeds meer immuun voor. We hebben dan sneller in de gaten dat er iets wordt toegepast en voelen dan dat de boodschap die we doorkrijgen niet correspondeert met het authentieke gevoel dat erbij hoort.

Wat is ‘voorspellend programmeren’?

Er is ontzettend veel informatie te vinden over het fenomeen ’voorspellend programmeren’, dat er op neer komt dat gebeurtenissen die nog moeten plaatsvinden worden verstopt in een film, serie of televisieshow.

Er zijn op internet honderden ‘hits’ te vinden met programma’s waarin gebeurtenissen worden aangekondigd, variërend van de ‘Sandy Hook’ plattegrond in de ‘Dark Knight Rises’ tot de voorspelling van de Ebola-uitbraak en de dood van Prince in de serie ‘The Simpsons’. De auteur van ‘The Hunger Games’ trilogie Suzanne Collins woont in Sandy Hook en haar boeken gaan over kindoffers… Vreemd, toch?

Het zinken van de Titanic was vooraf aangekondigd

De vraag is of deze vooraankondigingen toeval zijn, of vanuit een ‘hogere kracht’ gestuurd zijn. In 1898 schreef Morgan Robertson de roman ‘Futility, or the Wreck of the Titan’ over een schip genaamd de Titan dat tijdens zijn eerste reis op een ijsberg voer. Veertien jaar later later zonk de Titanic op haar eerste reis nadat ze op een ijsberg was gevaren. Je kunt hier meer lezen over de overeenkomsten en de verschillen tussen het boek en de echte gebeurtenis.

Omdat er op de Titanic een aantal zeer prominente en invloedrijke personen aan boord waren die tegen de vorming van de Federal Reserve waren (die een jaar na het ongeluk werd opgericht), zijn er allerlei aanwijzingen dat ook het ongeluk van de Titanic een vooraf geplande, goed uitgevoerde en geënsceneerde tragedie was. Als dit ongeluk daadwerkelijk vooraf gepland was, dan kan niet worden uitgesloten dat men de auteur op een of andere manier heeft aangespoord om dit specifieke verhaal te schrijven. In dat geval kwam de verhaallijn van het boek van dezelfde krachten die achter het ongeluk zelf zaten. Het is ook opvallend dat slechts enkele jaren na de tragedie met de Titanic de auteur van het boek “Futility, or the Wreck of the Titan” door vergiftiging om het leven kwam.

(E*: Deze paragraaf wijkt af van het originele artikel, waarin de auteur stelt dat de overeenkomst tussen het boek van Robertson en het tragische ongeluk met de Titanic op toeval is gebaseerd. Aangezien er aanwijzingen zijn dat het ‘ongeluk’ van de Titanic een zorgvuldig geplande aanslag was, onderschrijf ik die stelling niet. Vandaar in bovenstaande paragraaf mijn eigen visie op de overeenkomsten tussen het boek en het ongeluk.)

Dus waarom zouden ze dit doen?

Het wordt gesuggereerd dat door het nabootsen van een verandering die gewenst is door de machthebbers, de weerstand tegen die verandering kan worden geminimaliseerd, omdat mensen het reeds hebben zien gebeuren. Het is voor hen makkelijker om de wijziging te accepteren, omdat het al door de media is genormaliseerd.

Hieronder een paar voorbeelden uit een artikel door The Coincidence Theorist:

 

In het artikel wordt ook de link gelegd tussen belangrijke terreuraanslagen zoals 9/11 en 7/7 (aanslagen in Londen), als ook gebeurtenissen zoals de maanlanding. Het is echt een lang stuk totdat je bij de conclusie aankomt, waarin hij zegt dat het allemaal onzin is, ondanks een hele berg bewijs die de zaak van voorspellend programmeren als een instrument van gewenning ondersteund.

Toen ik in Canada woonde, merkte ik op dat men regelmatig op de Canadese televisie de boodschap uitzond dat wapenbezit angstaanjagend was. De populaire serie Flashpoint, was een serie over de werkwijze van het SRU-team binnen de politie van Toronto. (SRU is de Canadese versie van de Amerikaanse versie van het SWAT-arrestatieteam)

Telkens als een burger een persoon zag met een geweer, een pistool in een auto of bureaulade, flipte ze volledig. Dan belde men onmiddellijk de politie, verstopte zich in kledingkasten en fluisterde in doodsangst met de telefooncentrale van 911 (de Noord-Amerikaanse variant van 112). Ze moesten gered worden, want potverdorie… wapens kunnen je doden. In Canada is wapenbezit aan strenge banden gelegd en dit was slechts een bekrachtiging van de boodschap dat de overheid zijn burgers beschermde door vuurwapens bij hen weg te houden. Tevens was de boodschap dat men onmiddellijk de autoriteiten zou moeten bellen als men een wapen zou zien.

Wat zijn subliminale boodschappen?

Subliminale boodschappen (subliminal messaging) is veel subtieler dan voorspellend programmeren. Berichten worden aan individuen of het publiek doorgegeven zonder dat ze hiervan bewust zijn. De boodschap kan een visuele flits of een serie van andere beelden of teksten zijn die je niet bewust opmerkt, maar wel in je onderbewustzijn registreert.

Een voorbeeld is waar het 25e filmbeeld in een sequentie van 40 beelden voorbij flitst, die op 30 frames per seconde worden afgespeeld en de naam van een product, persoon of andere informatie bevat die de producenten willen dat je ‘tot je neemt’. Zelfs als je in je bewuste staat denkt dat subliminale boodschappen geen effect op je kunnen hebben… heeft je onderbewustzijn een dergelijke visie niet, het aanvaardt simpelweg dat wat zich aandient.

Wanneer bedrijven adverteren, politici op een podium staan of bendes over straat zwerven, zien we hun kleuren, het teken, symbool of slogan die specifiek bij hen hoort. Het is allemaal marketing en branding en via subliminale boodschappen kan de boodschap in je hersenen ‘ingeprent’ worden, zonder dat je deze bewust visualiseert.

En het werkt. Rond subliminale boodschappen is een miljoenenindustrie gecreëerd, van zelfhulpcassettebandjes en CD’s die afgespeeld worden terwijl de persoon slaapt om bepaalde aspecten van iemands leven te verbeteren, tot en met subliminale advertenties. Experimenten waarbij een subliminale boodschap van een bepaalde snack net voor de pauze in een film was ingevoegd, zorgde tijdens de pauze voor een toename van de verkoop van de desbetreffende snack. Deze techniek wordt intensief gebruikt door bedrijven die producten willen verkopen, al is deze techniek officieel verboden.

Het ongemakkelijke aspect is dat tenzij je iemand instrueert om een dergelijke boodschap er zelf op die plek in te voegen, er geen manier is waarop je kunt weten of je aan dergelijk subliminale suggesties wordt onderworpen.

Hieronder een voorbeeld hoe snel dat kan gebeuren, plus wat informatie over waarom dit zo effectief is:

Best eng, nietwaar?

Maar wat gebeurt er als de boodschappen die we ontvangen niet alleen over de aankoop van popcorn en frisdrank gaan? Wat als de aard van de boodschappen veel verraderlijker is? Wat als we telkens als we onze televisie aanzetten, een film kijken of zelfs onze computer aanzetten gemanipuleerd worden?

Sommigen van ons zijn ons bewust van de ‘vervlakking’ van jongeren, hun totale verslaving aan hun smartphones, tablets en laptops, de hoeveelheid uren die ze tv kijken. Kinderen zijn volledig verslaafd aan hun schermen. Als ‘iemand’ schermen zou willen gebruiken als mindcontrol-methode, dan is het volstrekt logisch om kinderen al vanaf jonge leeftijd van die schermen afhankelijk te maken. Dan kunnen ze vanaf het begin af aan geprogrammeerd worden om goede, kleine consumenten te worden en hier met hun slavenloon voor te betalen. Bijna iedereen heeft vandaag de dag een smartphone, wat betekent dat we allemaal in onze broekzak of tas een mindcontrol-apparaat bij ons dragen.

Waarom werkt het niet bij sommigen van ons?

Als we nog een stapje verder gaan, wat als sommige mensen genetisch gezien vatbaarder zijn dan anderen? Wat als sommigen onder ons immuun zijn voor de voortdurende bombardementen van beelden, woorden en ideeën die sommige mensen zonder vragen te stellen aanvaarden?

Zou er een verschil kunnen bestaan tussen de meerderheid van de mensen en degene die wakker en bewust zijn? Zijn we genetisch gemuteerd? Is dit waarom ik dit soort dingen probeer uit te leggen totdat ik mijn stem verlies en slechts een wezenloze blik van anderen terug krijg die denken dat ík de gestoorde ben.

De overgrote meerderheid van de mensen in de Verenigde Staten accepteren onderstaande officiële berichten volledig:

  • Ze geloven dat de overheid er voor hen zal zijn en hen in alle omstandigheden zal redden.
  • Ze zetten nergens vraagtekens bij of zoeken niks uit. Ze accepteren simpelweg wat hen verteld wordt.
  • Ze delen niet onze bezorgdheid dat er iets groots in het verschiet ligt.
  • Ze leven in een bubbel en kijken niet naar het grote plaatje.
  • Ze weigeren om zich voor te bereiden voor mindere tijden, omdat ze in alle eerlijkheid niet geloven dat het tot de mogelijkheid behoort dat er zoiets zal gebeuren.

De meesten zoals wij (degene die bewust zijn en de zelfvoorzienende minderheid) kijkt minder televisie dan de massa. Sommigen van ons kijken helemaal geen tv, hooguit een paar series op Netflix of Amazon Prime, maar we kijken geen commerciële zenders met al z’n reclameblokken en opgeklopt nieuws. We hebben andere dingen te doen.

Zelfs als je gevoelig bent om gemindcontrolled te worden, is het mogelijk om er aan te ontsnappen. Ik was niet altijd de aluhoedje-blogger die je vandaag voor je ziet. Nog niet zo lang geleden, geloofde ik echt dat overheidsorganisaties het beste met ons voorhadden. Dat voedsel en medicijnen niet verkocht zouden worden als het schadelijk was en dat scholen in het leven geroepen waren om onze kinderen te onderwijzen. De meesten onder ons moeten datgene wat we geleerd hebben middels het onderwijssysteem en televisie van ons afschudden.

En net als in de film The Matrix, als je iemand zover krijgt om de rode pil te slikken, zijn ze veel minder beried om datgene wat ze voorgeschoteld krijgen voor zoete koek te slikken.

red_pill_blue_pill_matrix

Subliminale boodschappen kunnen de visie van mensen veranderen, de wijze waarop ze denken veranderen, datgene wat men wil eten veranderen, welke auto die men wil kopen, misschien zelfs wat men gaat stemmen. Alles wat je nodig hebt is de poen om je boodschap naar buiten te brengen en een paar fracties van seconden zendtijd te kopen.

Het kan de zaadjes zaaien om abnormale en gevaarlijke situaties makkelijker geaccepteerd te krijgen. Het kan mensen leren geen vragen te stellen en goede makke schaapjes te worden.

Uren voor de televisie zitten en als een zombie het gewauwel bekijken dat door omroepen wordt geproduceerd en entertainment wordt genoemd, is een vorm van brainwashing die mensen in idioten veranderen. Het is het beste hedendaagse voorbeeld van het voorspellende programmeren voor de film Idiocracy. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is om je heen kijken en je zult zien dat het hier is.

Origineel artikel: Subliminal Messaging and Predictive Programming:
How They Work and Why Some People Are Immune, by Daisy Luther

Vertaling: Cassandra de Wit, bewerking: Ella Ster*  |  bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteurs duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”
Share.

About Author

Comments are closed.