De Canadese regering heeft extreme middelen ingezet om de demonstranten uit het centrum van Ottawa te verwijderen en de vrijheidsbeweging te breken. Ondanks dat het centrum van Ottawa is schoongeveegd, is dit niet bepaald een overwinning voor premier Justin Trudeau. Hij lijdt enorm gezichtsverlies. De grootste verliezer echter, is het WEF …

Emergency Act

Op 14 februari 2022 stelde premier Justin Trudeau voor het eerst de noodwet in. Deze Emergency Act is de opvolger van de War Measures Act. Die oudere noodwet is sinds 1970 — toen deze in verband met de crisis rond de FLQ (Front de libération du Québec) was ingesteld — nooit meer gebruikt. De FLQ had destijds de provinciale vice-premier Pierre Laporte en Britse diplomaat James Cross gegijzeld.

Daarvoor is de War Measures Act alleen ingesteld gedurende oorlogstijd, tijdens de eerste en tweede wereldoorlog. Het nog nooit eerder gebeurd dat de noodwet is ingesteld tegen demonstranten. Dat de regering Trudeau naar dergelijke extreme maatregelen grijpt is opmerkelijk, zeker omdat er geen rellen waren en de vreedzame demonstranten slechts geringe verkeershinder veroorzaakten.

De premier van Quebec, François Legault, zei dat men met het gebruik van dergelijke noodbevoegdheden het risico loopt “olie op het vuur” te gooien. De noodwet ging onmiddellijk in, maar moet wel binnen een week door het parlement worden goedgekeurd. Het Canadese parlement heeft hierover op maandag 21 februari 2022 gestemd en de noodwet goedgekeurd.

Politie vindt wapens in truck

Eerder, op zondag 13 februari 2022, meldde de politie dat een truck met duizenden vuurwapens in het laadruim was gestolen in Petersborough (dat ligt tussen Toronto en Ottawa). Onderzoeksjournaliste Amazing Polly zegt hierover: “Wat komt dat goed uit. (…) Ik heb de grote media niet horen vragen: Waarom stond er een geparkeerde vrachtwagen met 2000 geweren erin?” Ze vermoedt dat men dit verhaal wellicht later wil gebruiken om de demonstranten in diskrediet te brengen en noemt dat “het zaaien van een narratief”. Zij denkt dat het gebrek aan informatie over het terugvinden van de truck, te maken heeft met een vooropgezet plan omdat dit verhaal “in het Ottawa-gebied in het spel kan worden gebracht.”

Agenten weigeren overheid te steunen

Verschillende agenten en veteranen hebben ontslag genomen. Sommigen na tientallen jaren trouwe dienst en een voorspoedige carrière. Zo was een voormalige agent 32 jaar werkzaam bij de Ontario Provicial Police, waar hij werkte aan 5000 opsporingszaken. Hij ontving zelfs een medaille voor een voorbeeldige staat van dienst.

Op een gezamenlijke persconferentie met andere voormalige agenten zegt hij: “Het recht op vreedzaam protest is heilig voor onze natie. Als dat principe wordt losgelaten – en het lijkt erop dat de regering in die richting gaat – zal de regering zichzelf openbaren als een echte tirannie en zal ze alle resterende geloofwaardigheid verliezen die ze nog heeft.” Hij uit zijn bezorgdheid over mogelijk politiegeweld tegen vreedzame demonstranten, die volgens hem geen ambitie hebben om “buiten het democratische proces te handelen”.

Ook Eddie Cornell, een veteraan werkzaam bij de Canadese strijdkrachten zet grote vraagtekens bij het overheidsbeleid, waarbij burgers wordt gevraagd “bevelen op te volgen die niet logisch zijn”.

Arrestaties

Met de ingestelde noodwet had de politie vergaande bevoegdheden om over te gaan tot arrestaties. De regering beschouwt de demonstranten die weigeren te vertrekken totdat de coronamaatregelen van tafel gaan, als illegale bezetters. Sommige demonstranten bivakkeerden in caravans en tenten.

Op 18 februari 2022 arresteert de Royal Canadian Mounted Police in Ottawa honderden demonstranten. Ze lieten 76 voertuigen wegslepen. Nadat het centrum van Ottawa was schoongeveegd opperde Bill Blair, Canadees minister van Emergency Preparedness, in een interview met CBC dat de “buitengewone bevoegdheden” waarover het parlement toen nog moest stemmen, “wellicht niet langer nodig zouden zijn”.

Permanente noodbevoegdheden

Chrystia Freeland, plaatsvervangend premier van Justin Trudeau, zei op 19 februari 2022 op een persconferentie dat zij van plan is om veel van de onlangs door de regering Trudeau uitgevaardigde noodbevoegdheden permanent te maken. Chrystia Freeland is tevens lid van de Raad van Toezicht van het World Economic Forum.

De belangrijkste les van de opkomst van het Derde Rijk: “De grootste bedreiging van democratie komt door de inzet van noodwetten waarbij grondwet en de volksvertegenwoordiging buiten spel worden gezet”.

Richard Evans, auteur van ‘the coming of the third reich’

Bankrekeningen bevroren

Chrystia Freeland is eveneens Canadees minister van Financiën. Ze vertelde dat de Royal Canadian Mounted Police en andere wetshandhavers inlichtingen hebben verzameld over de demonstranten en hun aanhangers, en die informatie hebben gedeeld met financiële instellingen om de toegang tot contant geld en cryptocurrency te beperken.

Op 17 februari 2022 vertelde ze dat financiële instellingen snel hadden gehandeld om de bankrekeningen te bevriezen van mensen die in verband worden gebracht met de demonstraties in Ottawa. Freeland beloofde in de komende dagen meer rekeningen offline te halen in een poging de organisatoren de middelen te ontnemen die zij nodig hebben om hun bezetting van de hoofdstad van de natie voort te zetten.

Automatische wapens

Politieagenten in Ottawa gekleed in militair tenue, richten automatische wapens bij de ontruiming van ongewapende demonstranten. Bovendien lijkt het erop dat agenten van de Quebec Provincial Police weten dat ze onrechtmatig handelen of van plan zijn om buitenproportioneel geweld toe te passen, aangezien het label met hun naam en penningnummer in Ottawa van hun uniform hebben verwijderd

https://twitter.com/Kees71234/status/1495141385057538057

Huisdieren arrestanten afgemaakt

De politie dreigt de honden van demonstranten die gearresteerd zijn af te maken wanneer zij langer dan een week in hechtenis worden genomen. Het Twitter-account OttawaBylaw verspreid de volgende waarschuwing: “Dierenbezitters opgelet bij demonstratie. Als u door handhavingsacties niet voor uw dier kunt zorgen, wordt uw dier op uw kosten gedurende 8 dagen in de opvang geplaatst. Als er na 8 dagen geen afspraken zijn gemaakt, wordt uw dier als afgestaan beschouwd.” Deze strafmaatregelen zijn ongekend en wordt bovendien ingezet voordat er een eerlijk proces of hoger beroep heeft kunnen plaatsvinden.

WEF is grote verliezer

Terugblikkend op de afgelopen weken kunnen we concluderen dat het Vrijheidskonvooi van de truckers de zaak op scherp hebben gezet. Canada is nu meer verdeeld dan ooit tevoren. Het is duidelijk gebleken dat er brede steun is voor de demonstranten en de steun voor het overheidsbeleid afneemt. Nu de regering extreme en mensenrechtenschendende maatregelen inzet om het protest te breken, zal die steun nog verder afbrokkelen.

Uiteindelijk kan een tiranniek regime, zoals de installatie van een wereldregering volgens model van het WEF en VN Agenda 21 alleen maar ingesteld worden door middel van misleiding, dreiging, dwang en uiteindelijk geweld. Door de inzet van geweld wordt het duidelijk dat het beleid niet gericht is op het behoud van de democratie. Tegenspraak of ongehoorzaamheid wordt niet geduld en hard afgestraft.

Ondanks dat de demonstranten die hun nek hebben uitgestoken nu de rekening moeten betalen is de WEF de grote verliezer. Justin Trudeau is ontmaskerd als een marionet van het WEF en een tiran in ‘schaapskleren’. Hij heeft er voor gezorgd dat er nooit meer brede steun zal komen voor Klaus Schwab’s Build Back Better-plan.

De wereld keek mee …

> Lees ook het vervolg: Canada gebruikt steeds extremere middelen om de demonstranten te verslaan

> Volg Ella Ster nu ook op Telegram: https://t.me/ella_ster

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”
Headerbeeld: Benoit Daoust / Shutterstock.com
Steun Ella Ster met Petje Af
Share.

About Author

Comments are closed.