Vanaf eind 2013 begonnen bankiers in grote getalen ‘spontaan’ van gebouwen te springen of vonden op andere merkwaardige manieren hun dood. Ze werden op allerlei wijzen verzelfmoord of kregen onder mysterieuze omstandigheden een dodelijk ongeluk. De teller staat inmiddels minstens op 73 doden. Het gaat vaak om topbankiers of medewerkers van grote banken, waarbij opvallend veel medewerkers van JP Morgan. Bovendien zijn er ten minste een aantal zaken direct gelieerd aan de Deutsche Bank en het Libor-schandaal.

Nou twijfel ik niet aan het feit dat een topfunctie bij een grote financiële instelling gepaard gaat met de nodige spanningen. Vaak hebben deze mensen werkweken van 80 uur per week. Ze staan enorm onder druk, waarbij men bij één verkeerde beslissing in een klap miljoenen kan verliezen. Het percentage zelfmoord en hartaanvallen zal dan ook relatief hoger liggen in vergelijking met een andere beroepsgroepen. Toch is de enorme lijst van inmiddels 73 zelfmoorden, moorden en verdachte ongelukken vanaf 2013 opvallend te noemen. Alleen al in 2014 waren er 46 gevallen. Bovendien zijn veel van deze (zelf)moorden nooit opgehelderd. Het is aannemelijk dat deze bankiers slachtoffer zijn geworden van een vuil spel dat achter de schermen wordt uitgespeeld. Wie de lijst dode bankiers bekijkt ziet namelijk een patroon van het systematisch uit de weg ruimen van blijkbaar ongewenste personen. Het beroep topbankier wordt op deze manier een van de meest gevaarlijke beroepen die je momenteel kunt uitoefenen.

In de Cosmic Voice radio-uitzending van 27 april 2016 legt Thomas Williams uit dat sommige van deze bankiers daadwerkelijk zelfmoord hebben gepleegd. Volgens Thomas worden er van iedereen zeer uitgebreide documenten bewaard met allerlei privégegevens: emails, bancaire transacties, download- en browser-geschiedenis, etc. Als daar informatie tussen zit die mensen ernstig in verlegenheid kan brengen zoals het downloaden van porno, kan dat een pressiemiddel zijn om mensen tot zelfmoord aan te zetten. Sommige bankiers zijn echter geduwd of op andere wijze vermoord. (audiolink om 2:16:00)

Uiteraard werden deze individuele sterfgevallen onder bankiers gemeld door de (lokale en nationale) pers, maar ze werden nooit in verband gebracht met de enorme aantallen andere verdachte doden onder bankiers. De New York Post heeft nu 2,5 jaar later eindelijk een bericht geplaatst waarbij drie verdachte zogenaamde zelfmoordzaken onder de loep worden genomen. Men rapporteert echter slechts drie verdachte (zelf)moordzaken en laat de overige doden buiten beschouwing. Wat echter ooit leek op een vergezochte speculatie omtrent een samenzwering tegen de bankiers, lijkt nu echter alles te maken te hebben met een omvangrijke criminele samenzwering gelieerd aan het Liborschandaal.

Zo schrijft de New York Post: “Drie bankiers in New York, Londen en Siena (Italië) stierven binnen 17 maanden van elkaar in de periode 2013-2014 als gevolg van — volgens de autoriteiten — ongerelateerde zelfmoorden. Maar in elke zaak was het slachtoffer betrokken bij een ontluikend wereldwijd bankschandaal. De omstandigheden omtrent hun dood laat meer vragen dan antwoorden na.” En even later schrijft de NY Post: “Maar alle drie de mannen werkten voor, of deden zaken met de Deutsche Bank. Bovendien blijkt dat alle drie een rol speelden in de dossiers van een of meerdere schandalen waarbij de Deutsche Bank of de Monte Paschi betrokken waren.”

1   Rossi, onderzocht wegens riskante derivaten gelieerd aan Deutche Bank en Merrill Lynch

David Rossi, 51 jaar, was communicatiedirecteur van de oudste bank ter wereld, de Italiaanse Monte dei Paschi di Siena. De bank stond op punt van instorten als gevolg van grote verliezen in de derivaten markt in de financiële crisis van 2008. De bankier sprong op 6 maart 2013 blijkbaar vanaf de 3e verdieping van het hoofdkantoor. In deze periode werd zijn rol onderzocht voor de behandeling van miljarden van deze riskante derivaten, waarbij Deutsche Bank en Merrill Lynch betroken waren.

Volgens het artikel in de NY Post: “Een aangrijpende video van een beveiligingscamera toont Rossi die op zijn rug op de bestrating is geland met zijn gezicht naar het gebouw waar hij werkte, een vreemde positie die meer lijkt op de situatie waarbij het lichaam uit het raam is geduwd.”

“De videobeelden laten zien dat de val Rossi niet direct gedood heeft. Gedurende ongeveer 20 minuten lag de bankier op de schaars verlichte klinkers, waarbij hij af en toe een been of arm bewoog.”

“Toen hij daar lag te sterven verschenen twee duistere figuren. De twee mannen verschenen in beeld  waarbij een naar de bankier liep en naar hem staarde. Hij bood geen enkele hulp en draait vervolgens om, om rustig uit de steeg weg te lopen.”

“Ongeveer een uur later ontdekte een medewerker Rossi’s lichaam. De kneuzingen op Rossi’s armen en de hoofdwond wijzen volgens het rapport van de lokale patholoog anatoom dat er wellicht voor de val sprake is geweest van een worsteling.”

Uiteindelijk deden de Italiaanse autoriteiten de zaak af als zelfmoord. De weduwe van Rossi, Antonella Tognazzi, protesteerde hevig tegen de suggestie dat de dood van haar man een zelfmoord was. Ze vertelde de Italiaanse pers dat haar man “te veel wist.” Tognazzi wees daarbij op het verdachte afscheidsbriefje dat Rossi zogenaamd had achtergelaten als bewijs van de verdachte omstandigheden van zijn dood. De aanhef in dit briefje gericht aan zijn vrouw was namelijk ‘Toni’, een bijnaam die hij volgens haar nooit eerder had gebruikt.

2   Broeksmit, betrokken bij een onderzoek van de Deutsche Bank door de Federal Reserve Bank

Een andere mysterieuze dood die in het artikel opnieuw beschouwd wordt is die van William Broeksmit, 53 jaar, een bestuurslid van de Deutsche Bank, die zichzelf met een hondenriem in zijn huis in Londen opgehangen had. Broeksmit werd temidden van een berg financiële papieren gevonden, met daarin tevens briefjes voor zijn vrienden en nabije familie.

Zijn stiefzoon Val Broeksmit liet de NY Post echter weten dat zijn stiefvader vlak voor zijn dood vrienden berichten had gestuurd waarbij hij kenbaar had gemaakt uit te kijken naar de skivakantie die een week later zou plaatsvinden.

Ondanks dat een klinische psycholoog onthuld had dat hij Broeksmit had behandeld wegens ‘extreme angst voor de autoriteiten die bepaalde zaken van de bank waar hij werkte onderzochten’, was zijn depressie als gevolg van het Libor schandaal afgenomen. Om die reden gaf zijn arts hem een maand voor zijn dood een verklaring van volledig herstel.

Volgens de NY Post schreef William Broeksmit een maand voor zijn dood aan zijn collega bestuursleden waarom hij de leiding zou moeten nemen in de aankomende en verplichte Federal Reserve stress-test, waarbij de bank zich op glad ijs zou begeven.

Hij stelde ook vragen bij de royale leningen- en verliescijfers die door de bank gebruikt werden, waarbij hij aangaf bang te zijn dat de controleurs zouden zien dat de bank meer leningen had verloren dan te zien was in de boeken. Grote verliezen konden als gevolg hebben dat de Federale Bank de bank allerlei restricties zouden opleggen. Hij maakte in de correspondentie duidelijk dat hij het niet eens was met het gekozen beleid. Was het om die reden dat Broeksmit uit de weg moest worden geruimd?

3   Gambino, werkte ten behoeve van de Deutsche Bank ter verdediging van Libor aanklachten.

Calogero “Charles” Gambino, 41 jaar en in-house advocaat voor de Deutsche Bank in downtown New York, was getrouwd en vader van 2 kinderen. Gambino werkte voornamelijk aan de verdediging van de Deutsche Bank tegen de Libor-aanklachten en andere regulerende onderzoeken.

In oktober 2014 werd Gambino gevonden, hij had zich opgehangen aan het balkon van zijn huis in Brooklyn, met een touw dat door de ballustrade gevlochten was en vastgebonden aan een paal op de begane grond. Er werd geen afscheidsbriefje gevonden en de familie weigerde hardnekkig om zich over zijn dood uit te laten.

In zijn werk als corporate raadgever voor de Deutsche Bank, had Gambino te maken met veel van de Europese bankbestuurders, inclusief Michele Faissola en William Broeksmit. Hij had tevens grondige kennis van de interne werking van het functioneren van de bank. Gambino’s dood werd aangemerkt als zelfmoord.

Het valt te bezien of de omstandigheden omtrent de dood van Gambino en Broeksmit ooit opnieuw tegen het daglicht zullen worden gehouden. In de zaak van Rossi worden er echter vragen gesteld en de Italiaanse autoriteiten hebben zijn zaak heropend voor nader onderzoek. Eind vorig jaar is zijn lichaam opgegraven. Eind deze maand wordt een uitspraak verwacht of zijn dood het gevolg was van zelfmoord of moord.

> Lees ook artikel “De lijst dode bankiers wordt steeds langer”

Ella Ster*

Artikelen door mij geschreven mogen elders gepubliceerd worden mits de auteur duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan een link naar mijn website komen: www.ellaster.nl

Originele artikel 

Externe links

List of dead bankers 2016
http://www.michaeltyler.co.uk/list-of-dead-bankers-2015-conspiracy-update/
Mainstream Media Finally Admits Mass Banker “Suicides” Were Likely A Vast Criminal Conspiracy
http://www.theeventchronicle.com/finanace/mainstream-media-finally-admits-mass-banker-suicides-likely-vast-criminal-conspiracy/
Another banker suicide added to the list of 72 dead by un-natural causes!
https://politicalvelcraft.org/2015/05/30/another-banker-suicide-added-to-the-list-of-72-dead-by-un-natural-causes/
Share.

About Author

Comments are closed.