Als het aankomt op ‘duistere symboliek’ in films, videoclips en computergames zitten we momenteel goed. Het lijkt namelijk wel of steeds meer popsterren, filmsterren en modellen zich hebben overgegeven aan het ‘hidden in plain sight’ vertonen van occulte symboliek.

Het gaat onopgemerkt aan ons voorbij. Maar als je het zo eens even allemaal op een rijtje gezet ziet…dan geeft het toch minimaal te denken. Of is dat nu juist de bedoeling en is het gehele idee achter het verspreiden van dit soort foto’s…. de ultieme marketingtruc? Want tsja, de CD waar Eminem op staat zoals op de eerste foto van deze pagina…die willen wij alleen al hebben voor die foto. En zo heb je voor elke doelgroep een artiest die met duistere, zogenaamd ‘verborgen’ symboliek, zorgt dat zijn of haar doelgroep CD’s, T-shirts en wat nog meer koopt en blijft kopen.

Nu volgt een selectie foto’s waarop te zien is hoe een verscheidenheid aan bekende artiesten voor magazine- of cd-covers vaak poseren met ‘1 oog bedekt’:

eminem-interscope-records-2013

Eminem met een combinatie van het alziende oog en baphomet-symbool – Interscope Records(2013)

Daisy Lowe – model

Daisy Lowe – model

John Lennon – Eye Of Horus

John Lennon – Eye Of Horus

Johny Depp

Johny Depp maakt het alziende oog en 666 handgebaar

Cd-cover van Finse zangeres Erin

Cd-cover van Finse zangeres Erin

> Voor meer foto’s van beroemdheden die 1 oog bedekken of andere links zie het originele artikel op Filosoferick.

filosoferickErick zou deze week 44 jaar geworden zijn. Hij is een half jaar de vaste eindredacteur van Ella Ster geweest en leverde veel input voor de site.
We missen zijn aanwezigheid.

Erick heeft op zijn site Filoseferick een enorm archief aan videorecensies en artikelen nagelaten, zoals dit artikel.

Bron: Filosoferick

> Lees ook: Het alziende oog, symboliek en occulte betekenis

Share.

About Author

Comments are closed.