Het alziende oog die in een driehoekige deksteen boven een piramide van 13 lagen zweeft, is het meest bekende Illuminati-symbool. De piramide zelf symboliseert onder andere de machtsstructuur van de illuminati, waarbij slechts weinigen aan de top staan en velen zich onderaan de piramide bevinden. De piramide is daarbij een symbool van de New World Order waarbij de Illuminati, zij die  verlicht en superieur zijn, een nieuwe wereld bouwen onder het toeziend oog van de grote architect van het universum, gesymboliseerd door het alziende oog. Dit oog kan alle slaven overzien, ingedeeld volgens een hiërarchische piramidestructuur. De 13 treden in de piramide vertegenwoordigen de 13 Illuminati-bloedlijnen die gezamenlijk over de planeet heersen.

Het oog van God

In veel culturen wordt de zon opgevat als een kracht die alles overziet en wordt door een oog gesymboliseerd. In veel antieke Aziatische talen wordt ‘zon’ en ‘oog’ zelfs met hetzelfde woord aangeduid. In de symboliek van de vrijmetselaars staat het alziend oog vaak in een driehoek met een stralenkrans. Dit symbool komt overeen met het drievuldigheidssymbool dat in veel loges boven de stoel van de Meester is aangebracht. Het herinnert hen aan de wijsheid en waakzaamheid van de Schepper, de Opperbouwmeester van het heelal, die toegang geeft tot alle geheimen. Het wordt ook wel het ‘oog van de voorzienigheid’ genoemd, waarbij alles voortdurend bestierd wordt door God. Ook op kerken en tempels van diverse religies zien we dit symbool terug.

Symbool van spirituele kracht en toezichthouder

saturn_eye

Links het Illuminatisymbool, rechts de zuidpool van Saturnus.

Oorspronkelijk stond het oog het symbool voor een hogere spirituele kracht, of God. Het symboliseert een waakzame toezichthouder van de mensheid of het goddelijke, het ontwaakte spirituele deel, binnen de mens zelf. Aanvankelijk had dit symbool een constructieve spirituele boodschap en verwees naar positieve principes. In de loop van de geschiedenis hebben donkere krachten de esoterische symbolen overgenomen. Sommige bronnen zeggen dan ook dat de Illuminati het symbool van het alziende oog gekaapt hebben. Nu gebruiken de Illuminati het om de controlestructuur en het toezicht door de elite, die al eeuwenlang heersen over deze planeet, te symboliseren.

De Illuminati zien het alcampbell-great-seal-of-the-united-states-127ziende oog tevens als een symbool van verlichting. Het verwijst naar occulte, spirituele krachten. Het oog verwijst daarbij ook naar een kracht buiten de aarde. Anderen zien een grote gelijkenis met de zuidpool van Saturnus, die inderdaad ook de vorm van een oog heeft. Saturnus maakte deel uit van een kosmische matrixstructuur, waarbij de Illuminati de entiteit gelieerd aan Saturnus, al eeuwenlang aanbidden.

Verwijzing naar faraonische bloedlijnen

eye_horus_pendant

Het oog van Horus

Het alziende oog en de piramide zijn tevens een verwijzing naar de faraonische bloedlijnen, de families die al millennia aan de macht zijn. De piramide symboliseert ook de opleving van kennis die ooit als heilig werd beschouwd in het Egyptische tijdperk. Het alziende oog is tevens een verwijzing naar de Egyptische dynastieën en het embleem van Horus. Horus was de Egyptische zonnegod, de schepper, de zon die zich manifesteert als licht. Deze zon, de God van het licht, is niet de zon die nu dagelijks aan de hemel staat. De entiteit die de Illuminati aanbidden, wordt door hen ook wel de Zwarte Zon genoemd en verwijst waarschijnlijk naar Saturnus.

Het alziende oog en piramide op het dollar-biljet

Het alziende oog boven de piramide werd in 1782 toegevoegd aan de achterzijde van het Grootzegel van de Verenigde Staten. In 1935 besloot president Roosevelt, een 33e graad Vrijmetselaar, om het symbool van de Grootzegel aan het 1-dollarbiljet toe te voegen. Het oorspronkelijke ontwerp van deze Grootzegel is gemaakt door Pierre Eugène Du Simitière en stamt uit 1776. In hetzelfde jaar werd ook de Beierse Illuminati door Adam Weishaupt opgericht.

Het is ook het jaar waarin de Verenigde Staten zijn ontstaan. De Verenigde Staten werden op 4 juli 1776 door middel van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring officieel bekrachtigd. Door deze verklaring verklaarden de 13 voormalige Britse koloniën zich soeverein en onafhankelijk van Groot-Brittannië.

Het oog op het Grootzegel wordt gezien als de aanwezigheid van God, die de voorspoed van de Verenigde Staten gunstig is gezind. Het oog is boven een onafgemaakte piramide geplaatst, hetgeen de toekomstige groei van de Verenigde Staten weergeeft. De 13 treden van de piramide vertegenwoordigen de oorspronkelijke 13 staten, die uit de voormalige Britse koloniën voortkomen. Wellicht symboliseert dit nummer ook de 13 Illuminati bloedlijnen, die al eeuwenlang de macht in handen hebben.

Alziende oog in deksteen zwevend boven een piramide op het dollar-biljet.

Alziende oog in deksteen zwevend boven een piramide op het dollar-biljet.

Boven de piramide met het alziende oog staat: “Annuit cœptis,” wat zoiets betekent als: “bevorder onze ondernemingen.” Daaronder: “Novus ordo seclorum,” in het Nederlands: “Nieuwe orde van de tijden.” De zin komt uit de vierde Ecloge van Vergilius: “De grote orde der eeuwen is herboren.”

Logo’s met het alziende oog

Wie zich verdiept in de huidige toepassing van het symbool van het alziende oog, kan niet ontkennen dat het op veel gebieden opzettelijk wordt toegepast. We zien het terug in allerlei bedrijfslogo’s van ondernemingen die in handen zijn van of gecontroleerd worden door de Illuminati. Dit geldt ook voor beroemdheden die zich maar al te vaak laten fotograferen met het alziende-oog-handgebaar.

alziende_oog_logos

Het alziende oog en de entertainment industrie

Veel mensen geloven niet dat artiesten allemaal opzettelijk een handgebaar maken dat verwijst naar het alziende oog. De foto’s op cd-hoesjes, tijdschriftomslagen en videoclips worden afgedaan als puur toeval. Men ziet het als een modieuze trend, die ‘toevallig’ door andere artiesten wordt overgenomen. Wanneer men echter de enorme hoeveelheid foto’s bekijkt van artiesten die ‘toevallig’ het alziende-oog-handgebaar maken, kan niet anders dan tot de conclusie komen dat er wellicht meer aan de hand is. Als artiesten inderdaad door een verborgen macht aangespoord worden om deze handgebaren te maken, moeten we misschien wel concluderen dat die artiesten ook onder de controle van dezelfde verborgen macht staan. Men zegt dan ook niet voor niks dat beroemdheden hun ziel aan de ‘duivel’ hebben verkocht en marionetten van de Illuminati zijn.

Veel artiesten laten zich fotograferen met het alziende oog handgebaar, of symbool van de piramide met het alziende oog. Hierboven Beyoncé (links) en Madonna (rechts). Ook de decors op de podia van allerlei popmanifestaties bevatten vaak dezelfde symboliek.

Jong geleerd, oud gedaan

Of het nou gaat om een Walt Disney film, Monsters en co., de televisieserie The Simpsons of de tv-zender Nickelodeon, ogenschijnlijk is dit onschuldig entertainment gericht op een jonge doelgroep. Voor degenen die zich echter bewust zijn van de occulte symbolen die de Illuminati gebruiken om verborgen boodschappen over te brengen, zijn deze series wellicht minder onschuldig dan ze op het eerste oog lijken. Ook deze series zijn doordrenkt van Illuminati-symboliek en het alziend-oog-symbool komt dan ook veelvuldig terug in de kinderprogramma’s. Ook de kledingindustrie gebruikt deze symboliek, met als voorbeeld het merk Target, waarbij alleen al in het logo het alziende oog is verborgen. De grafische opdruk op de kleding van Minamo is echter wel heel ontluisterend, waarbij een combinatie is gemaakt van een pizzapunt (verwijzend naar PizzaGate) en de piramide met het alziende oog. Of is dit allemaal toeval?

Ella Ster*  |  bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”
Share.

About Author

Comments are closed.