11 okt 2018 – Janneke Monshouwer – Donald Trump: de Grondwet en de Wereld

8

De Westerse wereld is nooit eerder zo verdeeld geweest als nu, door de komst, de intenties en acties van deze voor velen, raadselachtige of afschuwelijke, of steengoede Amerikaanse president Donald J. Trump. Zelden is er een grotere anti-lobby van de media gelanceerd. Op die manier laten de media zich echter wel heel duidelijk in de kaart kijken: overduidelijk blijkt dat ze meer gekleurde politiek bedrijven dan objectieve informatie verschaffen.

Uit al die commotie blijkt ook in wat voor zeer spannende tijd we leven. Hoe spannend, hangt in belangrijke mate af of Trump kan doorgaan als president of niet. Op 6 november a.s. zijn verkiezingen in de VS voor leden van het Congres en 1/3 deel van de Senaat. Voor die tijd zal men proberen Trump weg te werken. De meeste Congresleden zijn immers nog ‘neocons’ uit de vorige regeringen die allemaal niets van Trump moeten hebben.

Janneke Monshouwer: ‘Ik zie het als bewustwording en transformatie van het Angelsaksische imperialisme. Naar mijn idee zijn met Donald Trump grootse verbeteringen mogelijk. Maar als de anti-Trump-lobbyisten gaan winnen, dan ziet de toekomst er zeer donker uit. Daarom is het van groot belang om met informatie, gebaseerd op feiten te komen in plaats van propaganda. Ik was ziek geworden van alle oorlogen en valse-vlag-aanslagen en pedofilie-feiten over de Amerikaanse regeringen sinds de Reagan-Bush sr-regering, dan Bush sr, dan Clinton, dan Bush jr, dan Obama. Daarover schreef ik mijn boek Ander Nieuws, Wat het Journaal niet uitzond.

En nu met Trump, denk ik… “wie zonder zonde is werpe de eerste steen”… Een punt is wel: sinds Trump president is hebben we nog geen nieuwe oorlog gehad… en nog veel méér, waar ik graag over vertel.
Sommigen beweren zelfs dat sinds Trump minder geld betaalt aan de Klimaatakkoorden, er minder chemtrails zijn waargenomen…

Het gaat toch al lang niet meer om rechts of links? Maar het gaat toch om menselijkheid? Laten we menselijkheid alsjeblieft niet verwarren met ‘populisme’… en alles op één hoop gooien van ‘rechts’ of ‘populisme’.
Als Trump kan doorgaan als president, met nieuwe congresleden, dan volgt er ook een onafhankelijk onderzoek naar 9/11 en dan wordt ‘de swamp’ nog veel meer ‘uitgebaggerd’.

In Amerika bestaat nu een enorme beweging, mensen die allemaal kiezen voor Trump en zijn intenties. Ze vinden dat Trump al veel beloften heeft waargemaakt. Stel dat hij gevangen wordt genomen voor zaken die niet te vergeklijken zijn met die van zijn voorgangers, ben ik bang dat er een burgeroorlog in de VS ontstaat. Dat beseffen ze zelf natuurlijk ook wel…, hoop ik. En laat dat dan SVP niet het begin zijn van een nieuwe wereldoorlog.

De media 

De berichtgeving in de media is zo suggestief dat het peil bij mij diepe schaamte oproept.” De vraag is: Is het journalistiek professioneel als in de RTL Late Night Show (6 september 2018) een dame als Stormy Daniels wordt geinterviewd, die beweert dat ze ‘haar verhaal naar buiten brengt om Trump weg te werken’ zonder dat haar antecedenten grondig zijn gescreend? En zij zou een feministisch rolmodel ‘moeten’ zijn voor vrouwen? Zijn we als ‘beschaving’ gezakt tot zo’n diep peil?
Andere vraag: Op 7 september zei Premier Mark Rutte in het Journaal dat hij het draagvlak niet wil verliezen “om mensen op te vangen die echt op de vlucht zijn, zoals uit Syrië voor een verschrikkelijke dictator die zijn eigen volk bombardeert”… Maar President Assad wordt door het overgrootste deel van de eigen bevolking niet als een dictator gezien. Integendeel, hij wordt op handen gedragen. Hij heeft nooit ‘zijn eigen volk gebombardeerd’. En chemische wapens zijn materiaal voor terroristen. Dat is meermaals aangetoond. De gasaanvallen werden uitgevoerd door terroristen (zogenaamde rebellen) om een inval van het Westen uit te lokken, dan kon het Westen op een ‘legale’ manier Syrië ‘overnemen’ en Assad wegwerken, net als in Iran en Libië was gebeurd.
Volgens de Vlaamse Pater Daniël Maes die in een klooster in Syrië woont, had President Assad de vele terroristen die zich nog in het laatste terroristische bolwerk in Idlib ophouden, gewaarschuwd, dat ze moesten vertrekken  – en als ze niet zouden vertrekken, het Syrische leger zou ingrijpen. Pater Daniël noemt dit “de moeder van alle veldslagen”. Het gaat om het overwinnen van terroristen, en niet om bombarderen van de eigen bevolking, dat weet het Westen heel goed. Het terroristengebied wordt nu zwaar gebombardeerd, onder meer door Russische bommenwerpers. Het Syrische leger brengt intussen zwaar Russisch en Iraans militair materieel samen en maakt zich klaar voor een grondoffensief.
Syrië heeft hulp van Rusland en Iran. Als het Westen gaat ingrijpen, dan kan daaruit ook een wereldoorlog uit ontstaan. En wat is dan de rol van de VS ? En de rol van President Donald Trump met de grootste helft van de Amerikaanse bevolking als achterban – maar met sterke tegenstanders in de VS en het buitenland om Trump weg te werken en ook Poetin, en het Chinese Zijderoute initiatief?
kortom…

Anderen noemen het Apocalyptische tijden. Voor mijzelf zie ik dit NIET als einde van de wereld, maar meer als een mogelijk einde van een zeer duistere periode.
En verder ben ik natuurlijk reuze benieuwd hoe het gaat lopen.
Wie hier graag iets meer over wil horen (en praten), voel je welkom om je aan te melden.’

Donderderdag 11 oktober – 19:30 uur – 22:00 uur (inloop 19:00 uur)

De kapel van de Sacramentskerk
Zandberglaan 58
4818 GL Breda
Voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving

Entree 15 Euro (inclusief 1 consumptie)

Entree voor scholieren (onder de 20) en studenten (in bezit van collegekaart) betalen slechts de helft: 7,50 Euro (inclusief 1 consumptie).

Kaarten kunnen ook aan de zaal worden gekocht voor respectievelijk 17,50 en 8,50 Euro.

Voor meer informatie: kijk op de website van Studium Generale Breda

Share.

About Author

8 reacties

 1. Reacties geplaatst op 28-29 september worden later gemodereerd en verschijnen pas 30 september.

 2. Geweldig artikel! En respect voor Janneke Monshouwer…We gaan het meemaken in de hoop dat Trump president blijft. Het gaat niet om de persoon maar om de taken die hij volbrengt als president van de VS.

 3. Pingback: 11 okt 2018 – Janneke Monshouwer – Donald Trump: de Grondwet en de Wereld – Ellaster – Econamic Global

 4. Hallo Ella,
  Er zijn problemen tussen Kim en Thomas Williams, Kim heeft afstand genomen van Thomas omdat hij – zijn eigen mening – gezegd heeft dat ze een goede tijdelijke vervanging voor Trump zou zijn. Dat heeft Kim in een hele moeilijke situatie gebracht en ze heeft in onderstaand (link) statement via Tank dus afstand genomen. Via de chats van THI heeft Thomas zojuist weer een statement gegeven.
  Het was natuurlijk een stomme maar zeer menselijke fout van Thomas en er is gebruik van gemaakt om de boel te kataliseren.
  Erg jammer maar ik denk dat het belangrijk is dat je het zelf even onderzoekt.
  groet,
  Heleen Oomen
  KIM. https://projectspeak.net/30-september-2018-1445

  THOMAS. https://youtu.be/S6wPD8dnonk

  • Thomas heeft gereageerd met een extra uitzending.
   https://www.spreaker.com/user/8955881/truth-honor-integrity-show-statement

   Het statement wat hij in een eerdere radioshow maakte, waarbij hij stelde dat Kim een uitstekende president zou zijn, was een riskant statement, maar wordt nu blijkbaar volledig uit zijn context gehaald. Ik vond het destijds een discutabel standpunt, omdat hij in zijn hypothese voorbij ging aan het democratische proces, waarbij iemand tot president gekozen wordt. Het was desalniettemin overduidelijk zijn mening, waarbij hij duidelijk aangaf dat het zijn idee was (en niet meer dan dat) en zeker niet de wens van Kim of onderdeel van een verborgen agenda. Het statement van Kim (indien deze oprecht van haar afkomstig is) op de website van Tank om per direct afstand van Thomas te nemen (en niet slechts afstand te nemen van zijn statement) vindt ik ver gaan.

   • Ik ben het met je eens dat het ver gaat. Maar ik denk dat ze, op de niveaus waarop ze werkt absolute integriteit nodig heeft en dat er geen enkele twijfel over mag bestaan dat ze geen bedreiging is voor wie of welke macht dan ook en dat ze vandaaruit deze beslissing heeft genomen.
    Maar toch, jammer allemaal.