Waarom gebruiken machthebbers zelf astrologie, maar wordt het door de wetenschap weggezet als pseudo-wetenschap? Wanneer we astrologische kennis gebruiken voor het maken van ons eigen plan, kan het echter vele voordelen opleveren. 

Invloed van astrologie

Astrologie bestaat al millennia lang. De samenhang tussen de planeten en gebeurtenissen op aarde, is al duizenden jaren geleden door de Babyloniërs op kleitabletten vastgelegd. Ook de Maya’s hadden veel kennis van astrologie en de grote kosmische cycli, vastgelegd in hun mayakalender. Machthebbers en antieke beschavingen gebruikten deze wetenschap, om hun plannen beter af te stemmen op de stand van planeten. Met kennis van astrologie was immers beter te voorspellen welke periodes gunstig of ongunstig zijn.

Tegenwoordig wordt astrologie niet meer als wetenschap gezien. Universiteiten bieden het niet als studiegebied aan. Wel is er inmiddels wetenschappelijk onderzoek dat de hersenen worden beïnvloed door kosmische stormen. Bij kosmische stormen is de rechterhersenhelft meer actief, zo blijkt uit onderzoek. En dit beïnvloedt de wijze waarop we in die periode beslissingen nemen.

Bij volle maan vinden meer misdaden en geweldsdelicten plaats. Vaak zijn mensen in die periode het meest actief en hebben een volle agenda. De voorafgaande periode staat in het teken van voorbereiding. Deze activiteiten pieken dan bij volle maan. Bij volle maan is de kans op succes groter. Wellicht dat daarom de elite hun rituelen bij volle maan houden.

Erkenning van astrologie bij machthebbers

De elite hecht veel belang aan astrologie en ziet het als een waardevol kennisgebied. Ik sprak er onlangs over met Ellen, zelf ook astrologe. “Als de rest van de wereld dit ook zou aanvaarden, zouden mensen rijker worden aan kennis en inzichten en meer fouten kunnen voorkomen.” Zij is van mening dat de elite het gebrek aan kennis misbruikt.

Astrologie behoort tot verborgen kennis. Machtige mensen gebruiken de stand van de planeten voor het plannen van hun agenda. Naar buiten toe wordt astrologie geridiculiseerd. Men creëert een beeldvorming, zodat het vaak wordt weggezet als spirituele zweverigheid. Maar aanvankelijk werd astrologie alleen door koningen en pausen gebruikt, vertelt Ellen.

Politici en machthebbers in de financiële wereld gebruiken vandaag de dag eveneens astrologie, om de meest gunstige periodes voor hun beslissingen te bepalen. Iemand als Ronald Reagan liet zich bijvoorbeeld ook door astrologen adviseren. J.P. Morgan kwam er openlijk voor uit dat je zonder kennis over astrologie nooit miljardair zou kunnen worden.

Het lijkt erop dat het onderwerp bewust wordt weggezet als zweverig en onbeduidende pseudo-wetenschap. Ellen: “Het is niet de bedoeling dat het ‘gepeupel’ er achter komt en wijzer zou kunnen worden dan we zijn.” Over de wijze waarop de elite astrologie gebruikt zegt ze: “Ik denk ook dat ze gebruik maken van bepaalde periodes om hun agenda’s door te voeren, waarin de kans van slagen daarvoor het gunstigste is. Dat vermoeden heb ik.”

Hoe gebruik je astrologie?

Astrologie is in wezen niets meer dan op basis van hetgeen onder bepaalde planetenstanden voorheen gebeurde, inschatten welke invloeden en omstandigheden je in de toekomst kunt tegenkomen. Door inzicht in de stand en invloed van de planeten, kun je bepalen welke activiteiten op welke data een grotere kans van slagen hebben. Dan weet je ook welke periodes niet gunstig zijn om belangrijke beslissingen te nemen.

“Astrologie is net als een weerbericht. Het vertelt je met welke omstandigheden je waarschijnlijk in de toekomst zult worden geconfronteerd. Als de weerman zegt dat het waarschijnlijk gaat regenen, neem je een paraplu mee. Als u dat advies opvolgt, wordt u niet nat.”

Lee Goldberg

Als je gebruik maakt van deze kennis kun je er je voordeel mee doen. Vergelijk het met een surfer die de voorspelling van de weersomstandigheden gebruikt, om te bepalen of men die dag goed kan surfen of niet. Bovendien maakt een surfer gebruik van de golf en stroming van het water en kan beter niet tegen de stroom in gaan. Zo kan astrologie ook inzicht bieden in wat je in een bepaalde periode beter wel of beter niet kunt doen.

Er staat niets ‘vast’ in de sterren

De stand van de planeten kan gunstig zijn, maar dat is in feite niets meer dan omstandigheden, waar je wel of niet gebruik van kan maken. De uitkomst van hoe dit zal uitspelen staat nog helemaal niet vast.

Astrologe Ellen zegt dat de stand van de planeten wel degelijk invloed kan hebben op ontwikkelingen voor de mensheid. Dat kunnen we bijvoorbeeld zien aan de periode vanaf 1991. Er begon toen een nieuwe cyclus van Uranus en Neptunus die in die tijd op één lijn stonden. Uranus heeft te maken met technische vernieuwingen, bevrijding en omverwerping. Neptunus vertegenwoordigt eenheid, de oneindigheid, maar ook illusie en verslaving.

Rond die periode zagen we de opkomst van internet en de digitale wereld die de hele wereld met elkaar verbond. Het internet en sociale media hebben ook een cruciale rol gespeeld in de vrijheidsbeweging, waarbij we niet meer louter afhankelijk waren van de gecontroleerde massamedia.

De dierenriem of zodiak is een ongeveer 20 graden brede zone aan de hemelbol, waarbinnen de schijnbare banen van de zon, de maan en de planeten verlopen. De jaargetijden — zoals lente- en herfstequinox, als ook de zomer- en winterzonnewende —fungeren als ijkpunten van de voortdurende veranderende sterrenhemel.

Vanaf 2012 tot 2026 loopt Neptunus door zijn eigen teken Vissen. Neptunus kan zowel onthullen als verhullen. Mensen zien iets juist wel of niet. Dit komt ook omdat de nieuwe kennis soms erg pijnlijk kan zijn. De planeet kan zowel het negatieve beïnvloeden, zoals verslavend, destructief en passief gedrag, als ook de positieve beweging beïnvloeden. In dat laatste geval gaan mensen zich inzetten voor een betere wereld.

Dan kan men met een bepaalde fijngevoeligheid afstemmen en mee bewegen met de mogelijkheden die er zijn. In die zin is het komende tijdperk gunstig voor de vrijheidsbeweging. Daarom is het van belang dat mensen die streven naar vrijheid, actiever gaan worden. De stand van de planeten is immers gunstig om nieuwe initiatieven van de grond te tillen. Dat is met name zo vanaf het jaar 2020.

> Lees binnenkort ook: 2020 wordt het jaar van de grote veranderingen

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

2 reacties