David Icke waarschuwt al bijna 30 jaar voor een naderende Orwelliaanse staat, waarin een zeer klein aantal mensen de bevolking geknecht houdt via hun controle-uitoefening over regeringen, de media en de financiële wereld, en een militaire geheime politie die 24 uur per dag toezicht houdt op een gechipte bevolking.

In dit vuistdikke boek van 864 pagina’s neemt David Icke je aan de hand van talloze thema’s mee op reis, waardoor je de wereld anders gaat zien en beter kunt begrijpen. De pretentieuze titel is dan ook terecht gekozen; alle onderwerpen die in het boek aan bod komen zijn allemaal zaken die je moet weten en je inderdaad nooit via de media of school verteld zijn.

Het boek begint bij de basis, dat alles bewustzijn is en alles met elkaar verbonden is. Het besef van het bestaan van een oneindig aantal mogelijkheden en de illusie van datgene wij als fysiek ervaren, is in wezen de essentie om ook andere thema’s te begrijpen. Zeker omdat het fysiek waarneembare onze waarneming bepaalt en dit slechts een fractie is van ‘al dat is’.

Vervolgens legt David in het tweede hoofdstuk uit waarom we in een omgekeerde wereld leven en hoe onze wereld in wezen gekaapt is door archontische krachten. Daardoor leven we in een simulatiewerkelijkheid waarbij we bespeeld worden door krachten die zich buiten onze fysieke werkelijkheid bevinden. Daarbij heeft de invloed van de Reptilianen in onze geschiedenis een erg grote rol gespeeld. David kreeg bekendheid toen hij als een van de eersten het bestaan van deze reptielengroep aan de orde stelde, dat aanvankelijk vooral leidde tot enorme ridiculisering.

Desondanks is het historisch besef van het bestaan van een buitenaardse inmenging en de karakteristieken van de bloedlijnen, die tot op de dag van vandaag de wereld besturen, essentieel om te begrijpen waarom men handelt zoals men te werkt gaat. “Ze zijn — om de eeuwenoude term te gebruiken — bezeten. (…) In de krachtige rituelen kan een energetische vortex (‘portaal’) worden gecreëerd, die het voor entiteiten uit de onzichtbare wereld mogelijk maakt om onze realiteit binnen te komen, zij het voor korte tijd.” (…) “Dat is waar de uitdrukking ‘je ziel verkopen aan de duivel’ (…) vandaan komt.”

Via de hoofdstukken over de bloedlijnen en archonten neemt David je mee naar het thema mind-control, zowel binnen de wereld van de CIA en Tavistock Institute, als ook het hersenspoelen via het onderwijs, religies, de media en de politiek. Een actueel thema dat vanaf hoofdstuk 10 uitgebreid aan bod komt, is de ‘politieke correctheid’ hetgeen een rechtstreekse aanval is op onze vrijheid van meningsuiting en zelfs een Orwelliaans taalgebruik — ‘Newspeak’ — probeert af te dwingen.

Het beknotten van allerlei vrijheden is grotendeels gebaseerd op de tactiek van verdeel en heers, waarbij er steeds kleinere subgroepen van minderheden worden gedefinieerd, die als slachtoffer bescherming zouden moeten krijgen en daarmee ‘hun normen’ kunnen opleggen aan de massa. Een voorbeeld is de LHBTIQAA-beweging, waarbij zo langzaamaan het hele alfabet benut wordt om datgene dat een individuele en authentieke expressie van seksuele identiteit en voorkeur zou moeten zijn, als uiting van oneindig bewustzijn, verworden is tot een steeds gedetailleerder label van minderheden en ‘slachtoffers’.

“Slachtofferschap wordt een zichzelf vervullende profetie, want die perceptie manifesteert een holografische ervaring van de slachtofferperceptie. Slachtoffers zien (en ervaren dus) alleen maar slachtofferschap. Als zij zichzelf niet zien als slachtoffers, verliezen ze hun identiteit. Het hele imago van het zionisme en Israël bijvoorbeeld is gebaseerd op de joodse beleving van slachtofferschap.”

En daar waar door politieke correctheid steeds meer mensen uit zelfcensuur bepaalde thema’s en vormen van kritiek niet meer durven te uiten, neemt David Icke geen blad voor de mond. Ook niet ten aanzien van het zionisme en Israël. Er is dan ook geen onderwerp waarbij de vrijheid van meningsuiting zo onder druk staat, doordat bij enige vorm van kritiek ‘de anti-semitisme’ kaart wordt getrokken.

Onderwerpen staan echter niet los van elkaar en juist door de ware geschiedenis in verband te brengen met de verborgen politieke agenda, wordt de beoogde Orwelliaanse Hunger Games-samenleving in dit boek kristalhelder blootgelegd.

Het boek is prettig geschreven en goed vertaald, met de humoristische en satirische signatuur die we van David Icke gewend zijn. Ondanks dat het een behoorlijke pil is (ruim 800 pagina’s) die je niet in enkele dagen uitleest, is het dermate boeiend dat je het ook steeds weer oppakt om er in verder te lezen. Een prima cadeau (voor jezelf of een ander) onder de kerstboom.

Boek bestellen:

Overweeg om de boeken bij je lokale boekhandel te kopen of te bestellen, zodat je de lokale middenstand steunt.

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

7 reacties

 1. toevallig net deze interactie/uitwisseling aangaande Icke opgedaan nav video van Shaunn Attwood die >100 videos over ep-stein gebeuren heeft gemaakt alsook interviews met Icke heeft gedaan:

  stan kenosky:
  I really like David Icke, and feel he is a good soul. It’s good to see the novel over your shoulder in plain sight. You are a strong man to do this.

  RamblingBaba _
  He’s a leach. , over the top, and makes a lot of money playing dumb people with bias confirmation. Strong man, Jesus the delusion. He comes up with so many theories that the truth is flooded within it all. But hey, most people only like theories, speculation, and hearsay that feed what they want to hear. More “facts” with zero evidence or credibility. This channel is a joke at this point. Yeah, criminals are very honest. Wouldn’t dare manipulate anything for personal gain huh? Let’s at least be consistent when they are proven time and time again to be frauds and not because we want it to be true.

  oh zo (ik):
  @RamblingBaba _ indeed, I fully agree. Controlled opposition. New-age (golden star – lucifer – ishtar) dude. With his ‘experience’ in Peru….that’s why I am very critical about these Shaun Attwood videos. Informative on one side, deceptive on another with some of the guests and viewpoints. Have used some xtc in my twenties during trance-parties. If I hear Saun talk about his intensive abuse of drugs I am sure his brains must be quite damaged ! ;-(

  Carol Carr:
  I’m puzzled as to why David icke is such great pals with Jim Carey Satanist

  oh zo (ik):
  @Carol Carr because he is controlled opposition, a new-age ‘star’ in the line of satanist blavatsky

  Voor in Christus gelovende mensen out there; deze legt het duidelijk verschil uit tussen joden, christenen en zionisten:
  https://www.trunews.com/stream/trope-fatigue-leftist-jews-accuse-president-trump-of-anti-semitic-rants
  https://www.trunews.com/stream/the-hell-question-do-trump-s-evangelicals-believe-jews-need-jesus

  Grtjs, Stefan

 2. Beste Ella,.
  Kun je tegen kritiek? Ik lees je items met grote interesse maar als je het over de waarheid (wij zijn het bewustzijn) gaat hebben dan moet ik mij daar mee bemoeien,..tenminste als je tegen kritiek kunt anders moet je mij gewoon maar negeren,..
  als je toch een boek promoot mbt bewustwording dan zou je het volgende “moeten” lezen. iwow.nl(zie website)
  je schrijft over De heer Icke: Het boek begint bij de basis, dat alles bewustzijn is en alles met elkaar verbonden is.
  Een waarheid als een koe,…en vervolgens begint de heer Icke over : Daardoor leven we in een simulatiewerkelijkheid waarbij we bespeeld worden door krachten die zich buiten onze fysieke werkelijkheid bevinden. Goh,…jee,..een simulatiewerkelijkheid,…en ik zeg: misschien heeft het er mee te maken dat de heer Icke is vergeten dat we het bewustzijn zijn,..en in zijn ego schimmen gelooft waardoor hij het gevoel krijgt door iets anders bestuurd te worden,…namelijk het bewustzijn! Kijk je kan wel lopen roepen dat we het bewustzijn zijn maar als dat niet wezenlijk is ervaren dan blijft het bij praatjes. Het ego is als de dood voor het bewustzijn simpelweg omdat er in bewust ZIJN geen denken is!!! Niemand ziet de realiteit zoals die is en de enige werkelijkheid is dat wat niet veranderd. Jouw diepste kern de innerlijke stilte veranderd nooit, het blijft voor altijd stil en laten wij dat nu net zijn “kwijtgeraakt” door het schoolsysteem waar wij in opgroeien. Kinderen worden gedwongen om iemand te worden ipv zichzelf te zijn, daar begint alle ellende
  en verder schrijft de beste man : Daarbij heeft de invloed van de Reptilianen in onze geschiedenis een erg grote rol gespeeld. David kreeg bekendheid toen hij als een van de eersten het bestaan van deze reptielengroep aan de orde stelde, dat aanvankelijk vooral leidde tot enorme ridiculisering.
  Zoveel onzin verkondigen maakt dat echte zaken die hij ook belicht zoals pedofilie dan niet meer serieus genomen worden. En wat betreft die ridiculisering is dan niet meer dan normaal en mijns inziens ook de bedoeling van de krachten rondom de heer Icke
  en verder: Als zij zichzelf niet zien als slachtoffers, verliezen ze hun identiteit. Als de heer Icke echt bij het bewustzijn blijft dan verliest ook hij zijn aangenomen identiteit.
  Mijn naam is Wow en ik ben niet hier om vrienden te maken,..Het ego is onze grootste vijand,.die blijft maar dingen verzinnen om niet op te lossen in het bewustzijn,..waar jij je betoog mee begint. We moeten de shift maken van ego (alleen maar denken) naar het ware individu (het denken als periferie en de stilte als centrum. Durf je het aan?

  • Mensen praten over het universum als bestaande uit verschillende dimensies. In het menselijk lichaam bestaan ook verschillende dimensies, letterlijk. Het lichaam is alleen maar de vorm. Dan heb je het ego in je hoofd, je Zelf in het onderlichaam en de ziel in de maagstreek. Bewustzijn betreft de ziel, het leven is in het Zelf en als het ego geconditioneerd is dan is dat door de wereld van macht en controle. Dan maakt het ego deel uit van de wereld van macht en controle. Het bewustzijn van de ziel is altijd in een slaaptoestand geweest, Voor het beeld: denk aan een lamp met een dimmer die op de laagste stand staat. Dan gloeit het licht wel in de lamp maar de lamp verspreid geen licht. Met de ziel is het dan net zo, alleen gaat het dan over bewustzijn. Dan is het leven in het Zelf de 3D ervaring van dualiteit. Wat er dan in een geconditioneerd ego gaande is, is letterlijk slecht 2D. Macht is geen beleving. In de taal wordt dat ook weergegeven. Iedereen werkt dan op een bepaald ‘vlak’ en een vlak is 2D.

   Als het bewustzijn van de ziel ontwaakt dan wordt alles bewust ervaren wat er in het hele menszijn om gaat, in het ego, in het Zelf, in en met het hele lichaam. Dan is er een verandering nodig, waar het in deze tijd om gaat. Dat gaat over een bewustzijnsverandering. Het zijn de oude generaties wiens bewustzijn slapend is. De generaties die bij veel mensen bekend staan als nieuwetijdskinderen zijn generaties die met een wakker bewustzijn worden geboren. Dan verandert er dus al iets. Dat is één verschil. Een ander verschil is dat het er naar uitziet dat die generaties geen geconditioneerd ego meer hebben. Ik heb persoonlijk in ieder geval nog nooit zo’n generatie horen oordelen of zo. Het betekent niet dat hun leven gemakkelijker is. Vanuit de ziel spelen zaken die ook van deze wereld van macht en controle komen en die worden in het leven uitgedrukt. De menselijke ervaring daarvan is spanning, energie die vast zit. DAT is dus waar de heling om gaat, het losmaken van de vastzittende energie. Ik ken iemand van voorheen die energie in 4D ervaart, als mens. Maar dan kan wel gezegd worden dat het een ziel betreft die mens is geworden. Het lichaam plus het wakker bewustzijn is Mens-ZIJN. Die energetische ervaring is vanuit het Zelf. Dan gaat het niet meer over balans maar verbinding, of verbonden VOELEN. Die is zich dan als mens bewust van de energie van anderen, dingen etc.

   Als ik over David Icke lees dan ziet het ernaar uit dat hij alleen maar over bewustzijn (en dus de ziel) praat maar niet dat bewustzijn ervaart wat genoemde persoon ervaart. Dan ziet het er naar uit dat David, net als veel anderen, veel kennis heeft door onderzoek buiten zichzelf, door bestuderen en niet van binnenuit een wakker bewustzijn (van de ziel) heeft. Bij die persoon die energie als 4D ervaart is het ego stil. Dan is volgens haar de natuurlijke betekenis van het ego ‘het begrijpen van de wereld van tegenstellingen’ en we vanuit ons Zelf de eenheid kunnen begrijpen.

   Het ego is dus niet een grote vijand. Dat is alweer een oordeel van het ego OVER het ego. Het ego is gewoon geconditioneerd geraakt door de wereld van macht en controle. Als daar iets aan wil veranderen dan begint dat met leven van je eigen leven in je Zelf. Dan moet dus ook de spanning, dat in wezen trauma is, verwerkt worden. Als dat gebeurt dan kan het zijn dat het ego er een keer achter komt dat het geen controle meer kan houden en dan wordt het ineens stil in je hoofd. En dat wordt pas echt tastbaar als het bewustzijn van de ziel ontwaakt (als oude generatie) of als je met een wakker bewustzijn geboren bent (nieuwetijdskinderen). Je bent als kind niet in staat je tegen de wereld van macht te weren. Daar heb je de KRACHT niet voor. Wanneer je eigen kracht zich ontwikkelt door een proces dan is dat sterker dan het ego en dan kan het ineens stil worden in je hoofd omdat macht niet op kan tegen kracht. Als je dan krachtiger wordt heeft een ander dus op een gegeven moment ook geen macht meer over je. En als jij niet vatbaar bent voor macht dan kan het ook zomaar gebeuren dat een ander, die de strijd aan gaat, ineens volledig ontspant omdat jij niet vatbaar meer bent voor een macht strijd. Ik heb het ooit eens zien gebeuren toen ik een keer een moment van ontspanning had. Degene die de strijd aan ging zag ik volledig ontspannen. Dan zie je ook hoe iemand dus volledig gespannen staat als er een macht strijd gaande is. Ik zag letterlijk het hele lichaam ontspannen en haar hoofd boog naar benden (haar Zelf).

   Als ik dingen over David Icke lees dan krijg ik alleen maar de indruk dat hij alles heeft door studie buiten zichzelf. Als ik hem over het podium zie lopen zie ik dat hij niet in contact is met het publiek. Hij loopt rond en doet zijn verhaal, meer eigenlijk niet. Zo ook met een persoonlijk interview. Hij kijkt de interviewer niet o nauwelijks aan. En het kan allemaal wel waar zijn wat hij vertelt maar de tijd waarin we leven verandert niet door informatie van buitenaf. Waar het in deze tijd om gaat moet van binnen gebeuren en van binnenuit komen. Als het werkelijk zo gaat zoals veel artikelen schrijven dan komt er een keer een tijd waarin al dat macht gebeuren niet meer bestaat en het ook dan geen enkele waarde meer heeft want het is dan gewoon weg. En in bewustzijn bestaat geen macht. Wat dat betreft heet het daarom ook informatie. Je bent dan geïnformeerd. Dat kan een beeld opleveren maar dat is nog steeds niet je eigen leven en je eigen bewustzijn. Het heeft pas betekenis als je eigen leven (en bewustzijn) ervaren wordt want alleen in / aan eigen lichaam is alles tastbaar. Bewust worden met een geconditioneerd ego is dan ook überhaupt niet mogelijk. Het is naar mijn mening dan het geconditioneerde ego dat in feite de simulatie is want dat is vaak de projectie. Er wordt niet voor niets vaak gezegd dat alles in eigen lichaam is. Als je informatie wilt kunnen aanhoren dan moet je met een slapend bewustzijn je Zelf zijn zodat de informatie binnen kan komen. Als informatie grotere betekenis wil krijgen dan je dus de ziel en het bewustzijn van belang, met het leven van eigen leven. David Icke is dan veel buiten eigen lichaam bezig met onderzoek. Het even gaat betreft de dualiteit, gedachte en gevoel. Dat ervaar je in contact met anderen en dat zie ik niet bij David als hij over een podium loopt of een interview geeft.

  • iemand met die zich Wow noemt moet wel een grote Ego hebben.
   klopt dat je geen vrienden maakt, want ego is onze grootste vijand.

 3. zou je mijn gister gedane reactie svp willen plaatsen Ella ? Eventueel in wat aangepaste vorm. Dankje, Stefan

 4. Reacties graag kort en bondig houden, max. 250 woorden. Geen ellenlange opstellen.