Terwijl in de aanloop naar de verkiezingen wordt gedebatteerd over de lockdownmaatregelen zoals de avondklok, zien de meesten het belangrijkste onderwerp over het hoofd. Het mediapanel in Blue Tiger Studio, met Tom Zwitser, Rypke Zeilmaker, Erik van Goor en Oscar Hendriks, bespreken dit door de media verzwegen verkiezingsthema.

Men wil de Grondwet wijzigen en dat voorstel is aangenomen. Normaal gesproken moet daarna de Kamer worden ontbonden en moeten er nieuwe verkiezingen komen. Maar die komen er toch al, op 17 maart aanstaande. Er zijn tien ingrijpende grondwetswijzigingen die na de verkiezingen worden doorgevoerd. Omdat het over ingrijpende veranderingen gaat, is het onbegrijpelijk dat het nauwelijks wordt genoemd door de media.

Doordat het debat de afgelopen weken over de avondklok of handhaving van de lockdown ging, zijn mensen afgeleid van belangrijkere verkiezingsthema’s. Het panel bij Blue Tiger Studio bespreekt de manier waarop de Grondwet kan worden gewijzigd. Een grondwetswijziging was voorheen een lange procedure, die nu tijdens de normale verkiezingen door de regering stiekem is ingevoegd. De bedoeling is dat de Grondwet in het vervolg via een eenvoudigere procedure kan worden gewijzigd, zonder ontbinding van de Kamer.

Op 22 januari 2021 is het koninklijk besluit voor een uitzonderingstoestand genomen. Oscar Hendriks noemt het een staatsgreep. Bij het ontstaan van een staatsgreep is er vaak een prille aanvangsfase, waarbij veel mensen nog niet doorhebben wat er gaande is. “Dat gaat niet in een dag. In een moderne dictatuur neemt men daar de tijd voor.”

Men voorspelt dat er een permanente noodtoestand komt, ten koste van allerlei grondrechten en mensenrechten. Zo kan de nieuw aangenomen wet ‘vertoeven in de open lucht’ ons verbieden, op welk tijdstip dan ook, naar buiten te gaan. Door de noodtoestand is de bevoegdheid van de Nederlandse regering overgedragen aan internationale organisaties zoals de VN en de WHO. De afgelopen tijd is de regering bovendien ongrondwettelijk bezig en vindt er niet of nauwelijks grondwettelijke toetsing plaats.

> Om die reden is dit ronde tafelgesprek het beluisteren waard. Klik hier voor de link naar de video.

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”
Headerbeeld: Shutterstock.com
Steun Ella Ster met Petje Af
.

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle dialoog worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden. Het doel is om elkaar te informeren, niet om te ondermijnen. Wanneer er sprake is van (vermoedelijk) misbruik, kunnen we de toegang blokkeren.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

16 reacties

 1. Mikail Zorlu on

  Lieve Ella
  Ik heb jouw verslaggeving gelezen, en vind het biezar hoe het op een één of ander manier snel geregeld kan worden. Als het gaat over het stemmen van een staatsgreep. Pure machtsmisbruik vind ik dit. Ik walg ervan.

  • Ik heb begrepen dat er rond 84? koffers waren met documenten, 64? zijn er gevonden.
   Ik weet niet meer de precessie aantallen van de koffers.

 2. Ik mis hier het gedeelte dat Nederland helemaal geen grondwet heeft maar dat de Nederlandse coöperatie vaart onder Maritieme law. Volgens mij valt er dan sowieso niet veel te veranderen maar is alles al een jaartje of 150 zo currupt en fake as can be. Het wordt het hoog tijd dat iedereen zijn geboorterecht op gaat eisen en ons “democratisch” gedrocht ter ziele gaat asap. Alle medewerkers en schuldigen uiteraard richting volkstribunaal. Kijk eens op Hoge Raad voor de Kinderen voor info over hoe en wat.

  • Hoi Jeannette,
   Ben iedere dag veel aan het inlezen op de website Hoge Raad voor de Kinderen. Heftig om het allemaal te lezen.
   Gedeeltelijk al bezig met een aantal anderen om de formulieren in te gaan invullen. Maar….wat is het allemaal ingewikkeld en veel!
   Denk dat niet veel mensen hierin hun tijd zullen gaan steken, want het kost enorm veel tijd en energie om alles te kunnen begrijpen. Maar mijn eigen vrijheid, lichaam, leven is me alles waard!
   Ben jij er zelf al mee bezig? En wat is jouw ervering hiermee? Misschien heb je nog (aanvullende) tips? Dank voor je reactie.

 3. Rechtisnietkrom on

  Wanneer de bevoegdheid van de Nederlandse regering is overgedragen aan internationale organisaties zoals de VN en de WHO dan is Artikel 93 van het Wetboek van strafrecht overtreden. Dat is sowieso al gebeurd door het Verdrag van Lissabon te ondertekenen. De, en dan wel àlle, verantwoordelijke personen dienen te worden berecht en bestraft voor dit landverraad.
  “De aanslag ondernomen met het oogmerk om het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.”
  Zo spoedig mogelijk.

 4. Hoe is het gesteld met verplichte vaccinatie? Is deze bevoegdheid reeds overgedragen?

 5. Alle reden dus om 17 maart het torentje te bestormen. Geen standbeeld voor rutte, we flikkeren m zo wel in de hofvijver.

 6. Stemmen op deze bende =

  Liefde kopen in een uitgewoonde hoerenkast voor grof geld, wat je dient te betalen aan pooiers die je grijnzend op je rug kloppen om te kijken of ze een plekje kunnen vinden om het mes in te steken als je bent kaalgeplukt……….en dan maar hopen dat je er niet opgezadeld bent met een hoerenbloesem waar je nooit meer van af komt.

  En in dat gore hol neem je dan en paar schoonmakers waar die met een mottige dweil de vuiligheid proberen op te ruimen die daar met karrenvrachten is neergedonderd.

  Stemmen?…………………………………….een opgestoken middelvinger.

 7. Pingback: ORIENTATIE EN SITUATIE | NCOK

 8. Anna Konings on

  Zoveel verwarring alom. En zoveel corruptie. Het hele systeem is verrot maar de meerderheid van de mensen heeft hier geen weet van. Dus de komende wake-up calls zullen het moeten gaan doen!

 9. Interessante stukken schrijf je! Ik zou graag op de hoogte gehouden worden via de mail

 10. het wordt tijd dat jullie eens de marxsisme echt bestuderen!Gestapo, ondergraven grondwetten, elitairen dien sinds de jaren tachtig steeds meer de democratie hebben overgenomen ,dit door toedoen van het stemvolk, de vrijha,ndelsverdragen etc…staat allemaal lijnrecht tegenover het positive van het marxisme:namelijk iedereen heeft recht op basisvoorzieningen die het leven tot bloei kunnen brengen.TiSA=vrijhandelsverdrag die publieke domeinen privatiseringsgevoelig maken, openbare domeinen die daarvoor steeds meer publiekelijk worden gemaakt= dat is geen marxisme. cetaverdrag, mercosurverdrag, green deal, maastrichtverdrag,soberheidsverdrag,etc…dat is geen marxisme, dat is gewoon staatsgreep van de elitairen! (de banken,het kapitaal!)En steeds opnieuw gebruiken de ultra rechtse liberalen het communisme , om hun gedragsbepalingen te kunnen doorvoeren;Intussen zijn alle politieke partijen geworden tot rechtste fascistisch ultra liberale partijen. Geen onderscheid meer.We zitten in een algemene staatsgreep van de ultra rechtse liberalen en overal ter wereld worden regeringen die niet ultra rechts liberaal zijn omver geworpen!

 11. Pingback: De uitslag: anderhalve meter en de avondklok