Steeds meer Duitse artsen hebben genoeg van alle paniek van hun overheden. Ondertussen neemt ook de belangstelling voor vaccinatie sterk af, mede door woede over de ongekende druk die de Duitse overheid en media op burgers uitoefenen. Dat heeft velen boos gemaakt. Het is dus een principekwestie geworden. Zangeres Nena annuleert uit protest haar hele tour van 2022.

Duitse artsen verenigd in Kassenärztliche Bundesvereinigung (KBV) vinden het genoeg: “Als verplichte vaccinatie niet gewenst is – en dat wil ik ook niet – dan is er maar één politiek alternatief: het opheffen van alle door de staat geïnitieerde beperkingen,” zei voorzitter Stephan Hofmeister. Iedereen heeft de kans gehad zich te laten vaccineren en nu ligt de verantwoordelijkheid bij het individu, aldus Hofmeister in WELT.

Ook in Duitsland blijkt dat veel mensen zich niet laten vaccineren uit protest tegen de enorme politieke – en mediadruk. Daarom eist de Vereniging van Artsen: “Er moet eindelijk een einde komen aan angstaanjagende retoriek en paniekpolitiek! Omdat elke Duitse burger zich nu kan beschermen door middel van vaccinatie en dit ook beschikbaar is, ligt de verantwoordelijkheid niet meer bij de staat, maar bij elk individu.”

Weerstand tegen waanzinnige regelgeving

Deze positie komt na een teleurstellende week bij de Berlijnse vaccinatiecentra. Dilek Kalayci (SPD), senator voor de gezondheid van Berlijn: “Over het algemeen gaat het heel langzaam, zoals je kunt zien aan de RKI-cijfers in het hele land.”

De toegenomen weerstand is niet vreemd. Zo besloot de senaat van Hamburg onlangs dat bij privé-feesten maximaal 50 mensen binnen en 100 buiten aanwezig mogen zijn. Volledig gevaccineerde en herstelde mensen worden niet meegeteld, maar de niet-gevaccineerden moeten een negatief testbewijs hebben. Binnenshuis, buiten de privéwoning, zijn mondkapjes verplicht als de gasten zich in de ruimte bewegen. Dansen is toegestaan. Tot tien niet-gevaccineerde gasten mogen ook dansen. Het geeft aan dat Duitse overheden in een web van waanzin zijn beland, een doolhof van onzinnige, niet uitlegbare en steeds wisselende regeltjes.

Twijfel over effectiviteit maatregelen

De bizarre double speak van Duitse bestuurders laat de nekharen overeind doen staan. Zo zei de minister-president van de zuidduitse deelstaat Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, respect te hebben voor de ongevaccineerden: “U hebt mijn zeer persoonlijke respect als mens en burger – ook al denk ik dat uw beslissing verkeerd is. Wie zich niet laat vaccineren, brengt zichzelf en anderen in gevaar, vervolgde de politicus.” Het is dit morele, en in dit geval ook valse respect, dat mensen tot schaamte drijft.

Inmiddels heeft de president van de gezaghebbende Bundesärztekammer, Klaus Reinhardt, het in Duitsland heilig verklaarde mondkapje als ‘niet effectief’ in twijfel getrokken. Dat mag in Nederlandse betrekkingen geen heldendaad zijn, maar in Duitsland waar men is afgedwaald van nut en noodzaak, is dit voor deze man bijna een revolutionaire uitspraak. De Corona-haviken in het Berlijnse regeringscentrum zullen dit bericht tandenknarsend ter kennis hebben genomen.

Zangeres Nena weigert optredens wegens medische discriminatie

Ondertussen hebben zangeres Nena en haar band hun 2022-tournee geannuleerd uit protest tegen mogelijke toelatingsregels. Nena: “Alle mensen zijn welkom op mijn concert. Hier in ons land gaat het momenteel een heel andere kant op en ik ga daar niet in mee.” Nena is al maandenlang een radicale criticus van de Corona-maatregelen.

> Volg Ella Ster nu ook op Telegram: https://t.me/ella_ster

Ella Ster* | bron: ezaz.nl

Steun Ella Ster met Petje Af
.
Share.

About Author

Comments are closed.