In de rechtszaak tegen de overheid in Oregon wegens de onrechtmatige dood van haar man LaVoy Finicum, gaan de aanklagers aantonen wat voor man LaVoy Finicum was, zegt Jeanette Finicum (weduwe van de vermoorde LaVoy Finicum).

Jeannette: “Als een vooraanstaande woordvoerder van de beweging om de Amerikaanse Constitutie te herstellen, moest hij als voorbeeld gesteld worden. ‘Bemoei je er niet mee als wij als wetshandhavers iemand z’n rechten, bezit of persoon afnemen.’ Is dit waar we in Amerika in geloven?”

Mijn familie en ik verwerpen de bevooroordeelde  witwas-conclusies die gisteren in een rapport zijn gepresenteerd.”

Weduwe Finicum beweert ook dat er in de video die het Ministerie van Justitie heeft geproduceerd, geknipt is en dat in de originele, volledige videobeelden te zien is dat haar man met zijn handen omhoog wegloopt van zijn voertuig. Volgens Jeanette Finicum is duidelijk te zien dat hij vervolgens van de rechterkant geraakt werd en naar zijn heupgebied grijpt waar de kogel zijn lichaam was binnengedrongen.

Weduwe Finicum beweert tevens dat zij en haar advocaten bewijs hebben dat de wegblokkade vooropgezet was, zoals ooggetuige Victoria Sharp vertelde, “als een hinderlaag.”

Share.

About Author

Comments are closed.