In Nederland zou zogenaamd persvrijheid zijn en de pers in Rusland wordt in een grote mate door de staat gecontroleerd. Althans, dat is het beeld dat veel mensen nog hebben als het gaat om de rol en betrouwbaarheid van de media. Maar als je naar onderstaand filmpje van Nico van den Ham kijkt wat hij maakte na de rechtszaak van Bart van Well tegen Demmink, moet je dit beeld wellicht herzien. Eerst interviewt hij Gerrie Eickhof van de NOS. Gerrie gaat niet inhoudelijk op de zaak in en hij geeft uiteindelijk toe dat de NOS er voorlopig niet veel aandacht aan gaan besteden. Ze gaan slechts een kort fragment van hooguit een anderhalve minuut uitzenden. Men begrijpt blijkbaar ook wel dat men er niet mee weg kan komen om helemaal geen aandacht aan de zaak te besteden.

Je zou bijna denken dat het hier nauwelijks om een noemenswaardige zaak gaat. Alsof het hier niet gaat om de voormalige hoogste baas van justitie die al decennialang wordt beticht van allerlei smerige misdrijven en in verband wordt gebracht met internationale pedonetwerken. Maar het is juist daarom dat men niet te veel ruchtbaarheid aan deze zaak wil geven. Het zou maar eens tot een parlementaire enquête leiden, waarbij allerlei liegende parlementsleden zich moeten komen verantwoorden. Dat kunnen we toch niet hebben?

Daarna filmt Nico van den Ham hoe de journalisten van Russia Today, die speciaal naar Nederland zijn gekomen om verslag te doen van deze zaak, en uitgebreid advocate Adèle van der Plas interviewen.

De onderliggende laag van deze zaak, is een heel smerig politiek spel, waarin pedonetwerken hun rol hebben.”

Adèle van der Plas

De Russen zijn stomverbaasd: hoe kan zo’n zaak nu al 30 jaar door etteren en Demmink nog steeds vrij rond lopen? Tja, dat kan in een pedocratie. Van de huidige parlementsleden hoeven we ook niet veel te verwachten, er staat simpelweg te veel op het spel. Als in deze zaak de onderste steen boven komt dan gaan er zo veel koppen rollen. De politiek, de media en specifieke personen binnen Justitie die stiekem voor de tegenpartij werken zullen alles doen om dit te voorkomen. Ondertussen zorgen alle betrokken partijen er voor dat de schade beperkt blijft en iedereen op een dwaalspoor wordt gezet. Deze zaak zal dan ook zeer waarschijnlijk niet binnen de huidige machtsstructuur opgelost gaan worden, tenzij de knechtjes van de Cabal op een bepaald moment besluiten niet meer de bevelen van hun geheime machthebbers op te volgen. Dan zullen betrokkenen en kroongetuigen als ratten het zinkende schip verlaten. Dus laat de boel maar kapseizen, dan komt er ten minste schot in de zaak.

Ella Ster*

Artikelen door mij geschreven mogen elders gepubliceerd worden mits de auteur duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan een link naar mijn website komen: www.ellaster.nl

Share.

About Author

Comments are closed.