Ode aan Filosoferick

0

Erick was de drijvende kracht achter de website Filosoferick.nl, met een breed scala aan onderwerpen, zoals: valse-vlaggen, complotten, verborgen nieuws, symboliek, geschiedenis, wetenschap en UFO’s. Erick was vanaf juli 2016 ook de vaste eindredacteur van ellaster.nl, waarbij hij veel artikelen controleerde op taalfouten, zinsbouw en eventuele onjuistheden. Vorig weekend is hij overleden. Omdat ik hem heel dankbaar ben voor de bijdrage die hij aan mijn site heeft geleverd, wil ik bij deze zijn nalatenschap onder de aandacht brengen. Erick laat namelijk met zijn rijk gevulde Filosoferick.nl een enorm archief aan interessante artikelen en video’s na. Hieronder een kleine greep uit de artikelen op die site.

Problem, reaction, solutionproblem-reaction-solution-222x123

De woordencombinatie; ‘Problem, Reaction, Solution’ kwam ons het eerst ter ore via de wellicht bekende David Icke. Deze woorden omschrijven een methode die door ‘de elite’ wordt gehanteerd om de publieke opinie te manipuleren.

Om iets gedaan te krijgen dat normaliter onmogelijk zou zijn omdat de publieke opinie dit nooit zou accepteren worden de volgende stappen ondernomen… Lees verder op Filosoferick.nl

In juli stuurde Erick me een bericht waarbij hij me attendeerde op een aantal fouten die in een zojuist verschenen artikel van Ella Ster stonden. Hij schreef onder andere: “En nog iets…je  spreekt over: ‘action-reaction-solution’…maar is dat niet ‘problem – reaction – solution’?”

Ik reageerde: “Hoi Erick, ja inderdaad, bedankt! ik was geloof ik niet helemaal scherp op dat moment LOL. Een eindredacteur zou af en toe wel fijn zijn! Maar fijn dat je even die rol op je wilde nemen. Bedankt.”

Hij maakte kenbaar dat hij me wel vaker wilde assisteren om ervoor te zorgen dat foutjes eruit gehaald  zouden worden. Vanaf dat moment was Erick de vaste eindredacteur die op vrijwillige basis de teksten controleerde en me ook hielp met wat technische zaken rond de site.

Hij schreef toen ook: “Zelf heb ik ook een website http://filosoferick.nl/ (die nu even uit de lucht is?!) waarop ik min of meer hetzelfde doe als jij met jouw website ellaster.nl. Ik baalde dan ook best een beetje toen ik enige tijd geleden zag dat jij ineens hip en happening was terwijl ik dat ook al tijden probeerde te zijn. Maar ja, s*** happens.”


Alcohoot? alcohoot-222

Soms kom je iets tegen waarvan je echt denkt ‘Werkelijk?!’.Neem bijvoorbeeld een App genaamd ‘Alcohoot – the world’s first smartphone breathalyzer’. Dit is een App voor SmartPhones waarmee je iemands alcohol percentage kan meten…vervolgens krijg je aan de hand van de uitslag passend advies. Ben je helemaal wasted? Dan raad de App aan een taxi te bellen…ben je een beetje aangeschoten dan is het wellicht slim ‘om een vriend te bellen’… Lees verder op Filosoferick.nl

Niet lang na het startschot van onze samenwerking hebben we elkaar ontmoet. Erick vertelde me toen over zijn diabetes en hoe zijn gezondheidsproblemen een stempel op zijn leven hadden gedrukt. Hij was op dat moment eigenlijk nog herstellende van een hartaanval en niet in staat om full time te werken. Om wat om handen te hebben vond hij het leuk om te helpen met mijn site.

Hij vertelde ook dat hij alcohol volledig uit zijn leven verbannen had. Dat had te vaak voor ernstige problemen gezorgd en uit zijn verhalen maakte ik op dat zijn gezondheid best zorgelijk was.

9/11: Dr. Judy Wood daglicht-geen-puin

Mensen die zich hebben verdiept in de gebeurtenissen op 11 september 2001 kennen Dr. Judy Wood waarschijnlijk wel. Haar viel op dat er na het ineenstorten van de Twin Towers en WTC Gebouw 7 geen evenredige hoeveelheid puin was overgebleven. Alle gebouwen zijn geheel tot stof vergaan.

Volgens Dr. Judy is dit veroorzaakt door ‘high energy weapons’. Wapens die ‘ons’ nog niet bekend zijn en die wij alleen uit sciencefiction kennen. Tijdens een presentatie die zij in 2012 op de Breakthrough Energy Movement conference in Nederland gaf liet zij o.a. video’s zien van brandweermannen die de parkeergarages in de kelders van WTC Gebouw 1 moesten evacueren ‘voordat’ de toren was ingestort. Zij waren in de kelders toen de toren daadwerkelijk instortte…maar hebben het desondanks overleefd?! Een 110 verdiepingen tellend gebouw stort bovenop je in…en je overleefd het? Dit kan natuurlijk…als de toren niet instortte…maar tot stof is vergaan. Lees dit artikel verder op Filosoferick.nl of een ander artikel over 9/11.

We spraken veel over 9/11, waarschijnlijk omdat het dé valse-vlag-aanval der valse vlaggen is. Ook vanwege de enorme hoeveelheid bewijsmateriaal die aan het licht is gekomen, waaruit blijkt dat de officiële versie niet kan kloppen.

Erick vond het echter frustrerend dat zoveel mensen — en met name de mensen die hem dierbaar waren — maar niet inzagen dat er van alles niet klopte. Hij probeerde mensen wel te overtuigen, maar voelde zich ‘een roepende in de woestijn’. Daarom was het fijn dat hij via social media af en toe gelijkgestemden kon ontmoeten en dingen kon delen, zonder dat hetgeen hij vertelde meteen in twijfel werd getrokken.

Verborgen symbolen burger-king-blow-your-mind-away-222x302

Zonder dat wij het beseffen worden we onophoudelijk bestookt met ‘symbolen’. De meeste symbolen en symboliek zeggen ons waarschijnlijk helemaal niets, maar toch worden wij ‘onbewust’ beïnvloed door deze ‘hidden in plain sight’ symboliek en symbolen.

‘subliminal indoctrinating messages’ komen op ons af via muziek, reclame, films, cartoons, games en natuurlijk televisie. De televisie is het krachtigste medium dat er is voor massa-manipulatie en wordt al ruim 50 jaar op deze manier gebruikt.

Het schijnt namelijk dat hersenen van iemand die televisie kijkt na 1 minuut omschakelen… Lees verder op Filosoferick.nl

Erick was ‘awake and aware’ en zich zeer bewust van allerlei verborgen zaken. Hij stuurde me regelmatig allerlei artikelen en video’s om zijn kennis te delen (meer dan ik tijd had om allemaal te lezen en te bekijken). Uit de enorme database op Filosoferick.nl blijkt ook wel dat Erick van veel zaken op de hoogte was.

We hadden bijna dagelijks contact. Erick was mijn sparring partner en dat leidde soms ook tot discussie en scepsis over wat waar en niet waar was. Ook bracht hij me regelmatig op ideeën en veel linkjes die hij stuurde hebben geleid tot een artikel.

David Icke david_icke2

David Icke was ooit professioneel voetballer en werd later een soort van Mart Smeets op de Britse televisie. Maar zo kennen wij van Filosoferick hem niet.

Wij kennen hem als iemand die het heeft over; ‘wie en wat controleert de wereld’, bloedlijnen van koninklijke families die teruggaan tot het oude Egypte en bijvoorbeeld over hoe 9-11 is veroorzaakt door elementen binnen o.a. de Amerikaanse regering en niet door 19 kapers met stanleymessen.

Hij gaat van het oude Egypte tot het heden en legt uit hoe koninklijke bloedlijnen… Lees verder op Filosoferick.nl

In augustus vertelde Erick dat hij graag naar David Icke wilde gaan, die in november een lezing in de RAI zou geven, maar het geld niet had om een ticket te kopen. Omdat hij al veel voor mijn blog had gedaan wilde ik hem in de gelegenheid stellen om wel naar deze bijzondere dag te kunnen gaan. In ruil voor wat technische hand- en spandiensten kocht ik kaartjes en op 19 november zijn we met een groep verbonden aan ellaster.nl naar dit evenement gegaan.

Het zou de laatste keer zijn dat ik hem zou zien. Ondanks dat hij vlak daarvoor ontzettend had geworsteld met zijn gezondheid en ik me erg zorgen had gemaakt toen ik dagen niks van hem had gehoord, drong het niet tot me door dat het wel eens de laatste keer zou kunnen zijn. We riepen bij het afscheid nog: “We spreken binnenkort wel weer een keer af om bij te kletsen.”

Reizen door tijd? reizen-door-tijd-222

Wat zou jij doen als je kon reizen door de tijd? Bekijken hoe de piramiden zijn gebouwd? Of zoals veel wordt geroepen ‘Hitler vermoorden en de Tweede Wereldoorlog voorkomen!’ en ‘9-11-2001 onder de loep nemen!’. En natuurlijk ‘zien hoe alles ooit begon’ of ‘zien hoe alles eindigt’. Maar…zou reizen door tijd echt kunnen?

Als het mogelijk is om terug te gaan in de tijd…laten we zeggen; we willen de bouw van de Piramiden in Egypte zien – zien wij dan de mensen die daar ‘op dat moment in de geschiedenis’ aanwezig waren? Of alleen een verlaten bouwplaats van een nog in aanbouw zijnde piramide zonder mensen? Zonder planten en dieren misschien.

Is tijdreizen een kwestie van eventjes terugspoelen naar een gewenst moment in de geschiedenis en alles dat er toendertijd op het aangegeven moment gebeurde…gebeurd gewoon nog een keer? Alle mensen die toen bezig waren met de piramiden zijn weer druk bezig. Gewoon omdat een tijdreiziger dit nog even wilde zien? … Lees verder op Filosoferick.nl

“Reizen door de tijd’ zou het laatste artikel zijn dat Erick voor zijn blog heeft geschreven. Hij is nu aan zijn eigen ‘reis door de tijd’ begonnen, op weg naar andere dimensies en nieuwe werelden waar geen tijd en ruimte bestaan. Ik wens hem een voorspoedige reis, een zachte landing en een paradijselijk verblijf… en hoop… en weet: “we’ll meet again”.

“Erick ik ben je ontzettend dankbaar voor je vriendschap en wat je aan deze site hebt bijgedragen. We hebben elkaar niet lang gekend, maar ik ga je erg missen. Ik vind troost bij het idee dat je nu in een betere wereld bent, zonder pijn en ongemak. Ik hoop dat je desondanks vanuit die andere dimensie af en toe eens een kijkje komt nemen hier op aarde, om te zien hoe alle veranderingen waar jij met Filosoferick aan hebt bijgedragen, zich uitrollen. Daarbij zullen we jouw erfgoed in ere houden.”

Liefs, Ella*

erick_2016

Erick is 43 jaar geworden • februari 1973 – december 2016

> Filosoferick

Ella Ster*  |  bron: ellaster.nl

Artikelen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl” of “Bron: Filosoferick.nl”
Share.

About Author

Comments are closed.