Frankrijk is in de ban van de gele hesjes, die demonstreren voor het aftreden van president Macron. Op internet gaat een video viraal van een demonstratie, waarbij de menigte scandeert: “Wij willen Trump!” Is het ooit eerder in de geschiedenis voorgekomen dat de Europese bevolking schreeuwt om ingrijpen van een Amerikaanse president? Toch klopt het verhaal niet helemaal…

Via Twitter is een video verspreid met de tekst: “Kijk: Terwijl de #gelevesten scanderen “Wij willen Trump” kun je Frankrijk aan de lijst landen toevoegen die snakken naar een populistische leider zoals president @realDonaldTrump. #FranceProtests #ParisIsBurning”

Tweet met video uit Londen, gaat viraal als videoverslag van demonstraties in Parijs.

De video blijkt echter afgelopen zomer in Londen te zijn gefilmd, tijdens een demonstratie om de vrijlating van Tommy Robinson te eisen. De menigte staat op Trafalgar Square, er staan Britse agenten met hun karakteristieke petjes op de voorgrond en de aanvoerder staat op een blauwe dubbeldekkerbus. Niemand draagt een winterjas, noch een geel vestje. Op de achtergrond van de originele video wordt met de Britse vlag gezwaaid. Toch gaat deze video viraal, met het begeleidend schrijven dat het om een recente demonstratie in Parijs gaat.

Hoewel het bericht niet klopt, is er ook in Europa iets aan de hand dat wel degelijk met de ‘Trump-storm’ heeft te maken. Het volk komt in opstand tegen de globalisten en hun politieke trekpoppen zoals Macron. De gele hesjes zijn een fenomeen geworden dat zich als een veenbrand over Europa verspreidt. Hier en daar dragen demonstranten niet alleen een geel vestje, maar ook kleding of borden die verwijzen naar Q. Of protestborden die de pedofiele elite aanklagen.

De demonstraties door de gele vesten gaan niet alleen over belastingverhoging. Tekst op de spandoeken: “Schiappa-wet door pedofiele ! democratie” en “11 Vaccins = vergif”. Dit zijn protesten tegen de New World Order-terreur. Hoewel de protesten nu steeds gewelddadiger lijken te worden — ongetwijfeld door agenten provocateur die het geweld moeten doen oplaaien zodat Macron de noodtoestand kan afkondigen — zijn er tevens voorbeelden dat de demonstranten steun krijgen van politiemensen die zelfs hun helm afnemen.

Beide voorbeelden tonen de valkuil én de kracht van social media en burgerjournalistiek. Het eerste voorbeeld toont dat social media een valkuil kan zijn, omdat berichten worden doorgestuurd, waarbij na enig onderzoek blijkt dat het bericht niet klopt. Tegelijkertijd toont het tweede voorbeeld — de gele hesjes die verwijzen naar Q en leuzen tegen de globalisten — de kracht van social media.

Zonder social media en de alternatieve media krijgen we alleen de propaganda van de mainstream media te zien. Juist dankzij deze nieuwe media zijn mensen op de hoogte van de New World Order-terreur, elite pedonetwerken, de misdadige praktijken van de farmaceutische maffia, et cetera. De Waarheidsbeweging én de Vrijheidsbeweging hebben hun kracht te danken aan het ongecontroleerd verspreiden van berichten, zodat duidelijk wordt wat er elders in de wereld gebeurt.

En wie weet, inspireert de foutieve Tweet wellicht de gele vesten elders in Europa…

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

5 reacties

  1. Wil n.a.v. vele berichten die hier zijn gepost over Trump en zijn ‘goede’ daden toch benadrukken dat Trump erg gevaarlijk is. Een vrek kun je herkennen aan zijn ogen en handen. Trump straalt wantrouwen van zich af en als je objectief kijkt zie je natuurlijk ook dat deze man niet spoort net zoals zijn vriendin/ of vrouw. Deze man is afkomstig van de Marsianen en is uit op oorlog. Na deze oorlog zal de one world intreden onder het mom van bevrijding. Het zelfde gebeurde in de tweede wereld oorlog. Wij denken dat we bevrijd zijn, maar in werkelijkheid is dit niet waar. Kijk het er maar op na: Europa is de hoer van Babylon. Ik ga hier nu niet over uitwijken. Wat ik wil zeggen is: De berichtgeving omtrent Trump op deze website is onjuist. Trump is een gevaar voor ons allen – zoals elke leider zal zijn. Deze man zal op geen enkel vlak de waarheid of vrijheids beweging steunen. STEM NIET, DENK ZELF!

  2. De gele hesjes zijn spaarzaam in Nederland, het is nog niet zo’n wijdverbreid fenomeen als in Frankrijk en België.

  3. Peter van den Engel on

    Ik ben het met de beweging eens en met je analyse van media/ maar daar staat tegenover dat de pedofilie suggestie vooral alles met de mosad van doen heeft, die dat gebruikt om elites te chanteren/ niet omdat ze zelf goede doelstellingen hebben, behalve dat het in percentages vrijwel nergens over gaat – en dat de globalisten als zogenaamde elite conspiracy theorie eveneens niet bestaat.
    Globalisering is het resultaat van een autonoom economisch proces, of je het nu leuk vindt of niet. Er bestaat niet zoiets als deglobaliseren. Hoewel China en Japan zich in de geschiedenis inderdaad geisoleerd hebben, heeft dit ze nooit een cultureel of economisch voordeel opgeleverd.