De groep gele hesjes-demonstranten neemt nog steeds in omvang toe. Ondanks het politiegeweld gingen de Fransen vandaag voor de 10e week de straat op. De mainstream media liegt over de opkomstcijfers. Aanvankelijke valse claims over een dalende opkomst stroken niet met de enorme hoeveelheid agenten die gemobiliseerd worden. Volgens de Franse politie-unie van boze agenten is de opkomst vier keer zo hoog.

Mainstream media liegt over opkomstcijfers

De gele hesjes-demonstraties begonnen midden november, naar aanleiding van de aanhoudende lastenverzwaring en invoering van de ecotaks. De Gillets jaunes (Gele hesjes) is een volksbeweging van gewone mensen. Met allerlei politieke voorkeuren of desinteresses. Maar wél mensen die snappen dat er een einde moet komen aan het repressieve bewind van Macron.

De onderdrukking ervaren de meeste mensen vooral in de vorm van steeds hogere lasten voor levensonderhoud. De recente ecotaks was de limiet. Maar nu het Franse volk massaal de straat opgaan — honderdduizenden demonstranten op een dag in heel Frankrijk — laat het bewind zien dat men zelfs bereid is om met extreem geweld een overwegend vreedzaam protest neer te slaan. Steeds meer demonstranten eisen daarom het aftreden van Macron. Door het aanhoudende politiegeweld lijkt zijn steun in rap tempo af te nemen.

Gegoochel met cijfers

De gele hesjes-beweging is tot nu toe alleen maar in aantal toegenomen. De 8e akte (de 8e week) had een opkomst van 50.000, toen demonstreerden er meer dan anderhalf keer zo veel als de week daarvoor. Toch bleef de mainstream propagandamedia volhouden dat het aantal demonstranten aan het afnemen was. De politie kondigde wel aan dat men tijdens de 9e akte, door heel Frankrijk 80.000 agenten zou mobiliseren. Grappig hè, dat men bij 50.000 demonstranten, een groep die aan het afnemen is, wel 80.000 agenten optrommelt?

Opkomstcijfers volgens de mainstream media en de politie

[1] Bron: Syndicat France Police – Policiers En Colère

Afgelopen weekend (de 9e week of 9e akte) demonstreerde men in minimaal 50 Franse hoofdsteden. De officiële cijfers spreken van een opkomst van 84.000 demonstranten in heel Frankrijk, waarvan 8000 in Parijs. Dat zou betekenen dat er in de Franse steden buiten Parijs gemiddeld zo’n 1500 mensen gedemonstreerd hebben. Dit lijkt nog steeds een onrealistisch laag cijfer. Het werkelijke cijfer ligt waarschijnlijk velen malen hoger. De politie-unie [1] schat het aantal op 360.000 deelnemers.


Alle locaties van gele-hesjes-protesten

Dat aantal lijkt een realistischer cijfer te zijn, zeker aangezien de politie claimt dat men in heel Frankrijk 80.000 agenten ingezet heeft. 80.000 agenten op 84.000 demonstranten. Zelfs als slechts 25% van deze agenten ingezet zouden zijn voor de demonstraties, zou dit een verhouding van 1 agent op de 4 demonstranten betekenen. De beelden laten iets heel anders zien. Kortom, er wordt ontzettend gegoocheld met cijfers.

> Lees ook: Gele hesjes: Franse staat schuldig aan terrorisme tegen eigen volk

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

4 reacties

  1. Stella de Jong on

    Ella

    Je legt iedere keer de vinger op de pijnlijke plek : chapeau en dank je wel .