Sha’ab Sataya is een speciale plek in de Rode Zee en is de thuisbasis van honderden dolfijnen. De dolfijnen zijn blij om met mensen in contact te komen. Wanneer de dolfijnen benaderd worden als gelijkwaardige en intelligente wezens, kan er een bijzonder contact plaatsvinden. Hieronder een persoonlijk verslag van een lezer die op deze plek met de dolfijnen zwom.

Bezoek aan een kosmische krachtplaats in de Rode Zee, Sha’ab Sataya

Door: Jeroen van der Kleij

Is het mogelijk om de natuur in haar puurheid en kernkracht te ontmoeten? Kunnen wij ons vanuit een vrij bewustzijn, vanuit onze hartintelligentie, verbinden met de natuur, zonder dat geloofsovertuigingen en programma’s onze waarneming vervormen? Die vragen stonden centraal toen we met een aantal vrienden besloten om naar Egypte te gaan, naar een koraalrif midden in de Rode Zee waar veel vrije dolfijnen voorkomen.

Wij hebben ervaren dat als je toenadering zoekt op basis van gelijkwaardigheid, respect en vanuit het hart, de natuur en dolfijnen daar direct op reageren! Dan gebeurt er iets heel moois! Een intens gedeelde blijheid die diep in het gemoed wordt gevoeld. Een gevoelsuiting die krachtige golven van energie opwekt en uitstraalt. Het gevolg was een zeer krachtig geometrisch bewustzijnsveld dat ver uitsteeg boven de werkelijkheid die we met ons verstand kunnen waarnemen.

Sha’ab Sataya ligt zeer centraal in het Midden-Oosten, in de Rode Zee op 2,5 uur varen vanuit de Egyptische Zuidkust. Het heeft haar naam te danken aan de bijzondere zeezoogdieren die er leven en er overdag beschutting en rust zoeken. Het is het gebied van de langsnuitdolfijn of spinner. Sha’ab Sataya wordt vertaald als het Dolfijnenrif. Het is een azuurblauwe hoog energetische oase in de donkerblauwe Rode Zee, omringd door een eeuwenoud goed behouden koraalrif. De sfeer is er heel licht. Het is er zeer open en de communicatie en het contact met de kosmos is zeer toegankelijk en nabij.

Dat is vooral goed te ervaren op een bijzondere plek in het rif dat Crystal Temple wordt genoemd. Een klein kristallijn gebied waar de dolfijnen hun jongen baren. Het is er hooguit 1,5 meter diep, waardoor je hier kunt staan op de zachte kiezelbodem. Het koraal bevat hier zachte lichte kleuren, is helder en bijna doorschijnend. Hier vormen de elementen aarde, water, vuur en lucht met elkaar een symbiose. Samen met de licht- en kosmische stralen die hier alomtegenwoordig zijn, vormt het een plek vol levensenergie. Een levensenergie, die samen met het nieuwe jong bezielde leven van de dolfijnen, het vijfde element heel voelbaar aanwezig laat zijn. Volgens de Grieken een onaards element dat de gehele kosmos en al het leven doordringt.

Sataya Rif (Dolfijnenrif) in de Rode Zee.

Door het ondiepe water in Sataya kan het zonlicht direct tot de bodem doordringen, waardoor het voor snorkelaars bijzonder mooi is om hier te zwemmen. Je kunt onder water ver zien. Het koraal is in mooie staat en kent een grote diversiteit aan allerlei organische vormen en kleuren. Als je er langs zwemt en het op je in laat werken, komt het over alsof je op ontdekkingstocht bent door een levend organisme. Je ontdekt diverse vormen die vergelijkbaar zijn met het menselijk lichaam. Je ziet vormen die lijken op botvormen, hersenen, donkere holle ruimtes die lijken op vaten, darmvlokken en vele andere ‘organen’. Alles vibreert van leven, kleuren, twinkelingen, frequenties, energie.

Overdag is het heet in Sataya. De zon straalt onafgebroken aan de hemel, maar op zee zorgt een heerlijk briesje meestal voor verkoeling. Er is nauwelijks land te zien. Ver weg, aan de horizon, is het ruige droge woestijnlandschap van Egypte vaag zichtbaar. Hier in het rif kan geen lichtvervuiling doordringen, waardoor het ’s nachts zeer donker is. De sterrenhemel is daardoor overweldigend. Hoe langer je kijkt, des te meer sterren, nevels en planeten zichtbaar worden. Ook de ruimte tussen de sterren is gevuld met allerlei lichtschakeringen. Een fascinerend spel bij een stille aandachtige waarneming. De oneindigheid laat zich hier voelen en is heel nabij. Dat wordt versterkt doordat de sterren weerkaatsen op het stille wateroppervlak. De boot is nog het enige vaste referentiepunt in deze oneindigheid. Om ons heen een koepel van myriaden van sterren waarvan de geheimen nog lang niet aan ons zijn meegedeeld en geopenbaard.

Sataya is de ideale plaats voor dolfijnen om overdag tot rust te komen. In dit rif zijn ze veilig voor roofdieren en kunnen ze met elkaar spelen, liefkozen, hun energetische “werk” doen en uitrusten na de nachtelijke jacht buiten het rif. Het is belangrijk dat de dolfijnen deze rust ook wordt gegund. Bezoekers zouden daar rekening mee moeten houden door niet zomaar vanaf de boot het water in te plonzen. De dolfijnen schrikken als je plotseling met ‘geweld’ hun leefgebied binnenvalt. Het respect, de liefde die je uitstraalt bepalen hoe je door hen wordt benaderd en hoe diep en bijzonder zij hun contact met jou opbouwen. Ga voorzichtig en ingetogen het water in, met een liefdevolle intentie. Met de wens voor een oprechte gelijkwaardige uitwisseling, tot stille ontmoeting en door werkelijk niets te forceren. Als de dolfijnen contact willen, komen ze vanzelf naar je toe.

Als je zwemt in de buurt van dolfijnen, houd dan je armen naast het lichaam en probeer de dolfijnen niet te verstoren of niet aan te raken. Dat is ook niet nodig, want diep geraakt worden we toch …. in ons gemoed. Dolfijnen zijn blij om met mensen in contact te komen, zeker als wij de dolfijnen benaderen als gelijkwaardige bewustzijnsdragers. Beiden hebben we een andere fysieke vorm, verschillende levensomgeving en waardevolle levenservaringen, maar in onze essentie stammen we uit dezelfde Force of Life.

Moeder dolfijnen laten trots hun kleintjes aan je zien en maken je deelgenoot van hun onderlinge verbondenheid.

Dolfijnen zwemmen in Sataya al jaren met mensen, velen al vanaf hun prille geboorte. Ze zijn nieuwsgierig en vrolijk. Zij zoeken contact met ons als hun stemming ernaar is. Ze laten het toe dat je naast hen zwemt en nemen zo nodig hun eigen snelheid terug om je dichterbij te laten komen. Is hun interesse opgewekt, dan maken ze soms heel intens oogcontact. Moeders laten trots hun kleintjes aan je zien en maken je deelgenoot van hun onderlinge verbondenheid. Parende dolfijnen zwemmen in alle openheid om je heen. Jonge dolfijnen jagen flitsend achter elkaar aan, springen uit het water hoog de lucht in en verdwijnen weer in de diepte, spelen en dartelen. Ze geven een dynamische voorstelling, laten heel open zien wie en hoe ze zijn en nodigen je uit om mee te spelen. Als je mee gaat wervelen, spelen, duiken en draaien, doe je hen een groot plezier.

Gedurende ons verblijf in Sataya ontwikkelde zich een grote vertrouwensband met deze dolfijnen. Met kleine groepjes werden we door hen uitgenodigd om met hen mee te zwemmen. Opgenomen in hun vreugde en spel. Dit vertrouwen werd steeds meer versterkt door onze benadering van gelijkheid en openheid. Er werd ons een bijzondere gelegenheid geboden onze harten te openen. Het warme water en het daarin doordringende zonlicht helpen je goed te ontspannen en stress weg te nemen. Al zwemmend laad je energetisch op door de sterkte van het vibrerende en magnetische veld van deze bijna buitenaardse omgeving. Als je hier samen zwemt met dolfijnen, onderga je dezelfde fysiologische veranderingen als bij een diepe bezinning.

Dolfijnen slagen erin om feilloos de fysieke en psychische toestand van hun menselijke zwemgenoot te registreren. Ze stemmen zich af op het volledige ZIJN van ons individuele wezen. Spelenderwijs maar doeltreffend raken ze ons aan met hun sonar. Zo openen ze diep in onszelf deuren, waardoor wij dicht bij onze eigen ware aard kunnen komen. Blokkades in ons worden door dolfijnen eenvoudig ontdekt en, als je het toelaat, worden ze door hen in beweging gezet. Het is de taal- en de kracht van het hart, die dolfijnen bijzonder goed hanteren. De taal die buiten ons logisch denken en buiten ruimte en tijd om gaat. Het is de taal van de ware essentie. Een bijzondere manier om onze geestvonk, onze diepe oer herinnering aan wie we werkelijk zijn, de ruimte te bieden en het denken vanuit ons hart weer te activeren.

Elk contact met de dolfijnen brengt iets bijzonders, laat je voelen dat we vele malen meer zijn dan alleen onze persoonlijkheid en onze fysieke gestalte. Vanuit die diepere laag ervaar je samen met elkaar een grote eenheid. Die eenheid maakt dat je jezelf kunt openen en van iedere levensvorm kunt houden vanuit een diepe vrede en vrijheid. Zwemmen met dolfijnen schenkt je een bevrijdend gevoel, je raakt los van de eigen beperkingen. Een diepe acceptatie van wie je werkelijk bent, waar je volledig mag en kunt zijn. Dat resulteerde in een heel bijzondere ervaring waarin we met elkaar een uitzonderlijk krachtig geometrisch resonantieveld hebben opgebouwd.

Dolfijnen zijn blij om met mensen in contact te komen, zeker als wij de dolfijnen benaderen als gelijkwaardige bewustzijnsdragers. Beiden hebben we een andere fysieke vorm en een verschillende levensomgeving, maar in onze essentie stammen we uit dezelfde levensbron.

De dolfijnen spelen ’s ochtends al vroeg rondom de boot en nodigen ons uit om met hen te zwemmen. Het is 06:00 uur ’s ochtends. Ze zijn vandaag met heel veel gekomen. Wij tellen algauw zo’n 120 dolfijnen van diverse leeftijden. Onze groep doet snel de snorkels en zwemvliezen aan en laten ons één voor één in het water glijden. We zijn vol blijde verwachting en wat zich dan ontvouwt is moeilijk in woorden te vatten.

In de buurt van de boot blijven we allemaal op een niet al te diepe plek met elkaar zwemmen. Een plek waar het zand op de bodem opvallend wit is. Mens en dolfijn dansen om elkaar heen, nodigen elkaar uit tot contact. We zijn blij en vrolijk. Het zonlicht is sterk, breekt door het wateroppervlak heen. De lichtstralen dringen diep in het water door, kaatsen op de witte bodem en kleuren het in een onwerkelijk lichte sfeer. Grote en kleinere luchtbelletjes uit de blaasgaten twinkelen in het water en vullen zich met het zonlicht. Ze vullen de ruimte als flonkerende sterretjes, dwarrelen rond en vormen een bolvormige sfeer van schitteringen om ons heen. Gelijktijdig zingen de dolfijnen met hun sonar een harmonie der sferen. De muziek en klanken lijken overal vandaan te komen en de resonanties en trillingen gaan dwars door ons heen. Het omvat ons volledig.

Tegelijkertijd zwemmen we schouder aan schouder, mens en dolfijn. Rondcirkelend en dan weer op elkaar afzwemmend, boven en onder elkaar langs. In de diepte zwemmen we om elkaar heen. Beiden Lichtwezens, met een verschillende fysieke vorm, die elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen. Informatie gedeeld in vreugde, speelsheid en blijheid, ver voorbij ons verstand. Het is een multidimensionaal lichtfeest! We vormen met elkaar een heilige plaats, een enorm levend krachtveld! We zijn diep geraakt door het directe contact. Zo intens, van hart tot hart! Tijd en ruimte doen er niet meer toe. We bestaan en ZIJN.

Terug op de boot was het stil. Een serene stilte, ook kort daarna tijdens het ontbijt. Allemaal zijn we individueel diep geraakt in ons gemoed door deze ontmoeting. Het trilt nog lang na. Gedurende de dag verwerkt iedereen zijn eigen ervaringen. Ieder doorvoelt en uit het op zijn eigen manier. In stilte, in tranen, in blijheid of anderszins. ’s Avonds delen we onze ervaringen met elkaar. Geen ervaring blijkt gelijk. Rustig luisteren, observeren, lachen en accepteren. Veel gezwommen hebben we die dag niet meer, maar de dolfijnen zijn dichterbij dan ooit.

> Lees verder en bekijk de video’s in deel 2

Ella Ster* | tekst: Jeroen van der Kleij; video: Larisa Jevsjoekova

Ella Ster is nu ook te volgen via Mastodon, een onafhankelijk nieuwsplatform, zonder censuur. Lees op Wanttoknow.nl waarom dit initiatief een goed alternatief is voor de gecontroleerde social media. Klik hier voor een overzicht van nieuwsbronnen. Om berichten van Ella Ster te volgen klik je hier en vervolgens op de blauwe Follow-knop.

Het plaatsen van reacties is vanwege de vakantieperiode niet mogelijk.

Share.

About Author

Comments are closed.