Steeds meer mensen hebben grote moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Ook mensen met een ‘goede’ baan. Parlementslid Katie Porter confronteert een topbankier met het huishoudbudget van zijn werknemers. De reactie is schokkend en veelzeggend.

Congreslid Katie Porter roept CEO miljardair op het matje over de gigantische loonverschillen bij JP Morgan. Ze confronteert Jamie Dimon, CEO van JP Morgan, tijdens een hoorzitting wat de alledaagse implicaties zijn van de lage lonen die zijn bank zijn junior werknemers betaalt.

Ze begint haar kruisverhoor met de uitspraak: “U bent een expert in financiële overzichten en u leidt een bank ter waarde van 2,6 biljoen dollar. U bent goed in cijfers en hebt onlangs veel meningen gedeeld, hoe de VS zijn middelen moet budgetteren en hoe gezinnen hun middelen moeten budgetteren.” Jamie Dimon knikt vol zelfvertrouwen. Katie Porter vervolgt: “En daarom wil ik u vragen om een probleem op te lossen.”

Katie Porter had op basis van een vacature bij JP Morgan Bank een begroting gemaakt, voor een alleenstaande moeder die met haar zesjarige dochter in een tweekamerappartement in Irvine, Californië woont. Nadat ze samen met Dimon de cijfers had doorgenomen, ontdekte Porter dat een alleenstaande moeder met het beginsalaris als baliemedewerker bij zijn bank, aan het einde van elke maand $567 in het rood zou staan.

Zelfs met de meest bescheiden leefstijl redt de vrouw het niet om rond te komen. Waarbij Katie Porter in haar begroting niet eens alle kostenposten zoals gezondheidszorg, medicijnen, schoolgeld, schoollunches, kleedgeld en uitstapjes had meegenomen. Toen ze vroeg hoe die vrouw in deze situatie zou kunnen rondkomen, zei Dimon herhaaldelijk: “Ik weet het niet, daar moet ik over nadenken.”

Jamie Dimon krijgt zelf een salaris van 31 miljoen dollar per jaar. Dat is 2,58 miljoen per maand, bijna zes ton per week en bijna $85.000 per dag. Maar hij betaalt zijn eigen personeel niet voldoende geld zodat ze met een full time baan kunnen rondkomen. Ondertussen heeft hij de arrogantie om anderen de les te lezen hoe ze hun huishoudboekje moeten managen.

Het voorbeeld is tekenend voor de krankzinnige wereld waarin we leven. De graaizucht van de elite, die zichzelf alleen maar meer en meer verrijken en geen idee (of belangstelling) hebben voor de financiële zorgen waaronder andere mensen gebukt gaan. Mensen die voor hen werken en onder hun verantwoordelijkheid vallen. Een voorbeeld van totale onnozelheid en vervreemding van de realiteit.

De arrogantie is kenmerkend voor de elite kliek die zich niet alleen het grootste deel van het kapitaal toegeëigend hebben, maar ook een totaal gebrek aan inlevingsvermogen, realiteitsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Ze denken dat ze recht hebben op hun rijkdom. Het is pure hoogmoed. Maar hoogmoed komt voor de val.

Er zijn grote veranderingen gaande in de bancaire wereld. Steeds meer topfunctionarissen treden gedwongen af of worden ontslagen. Laten we hopen dat meneer Dimon snel vervangen wordt door iemand met meer empathie, bescheidenheid en verantwoordelijkheidsgevoel.

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

6 reacties

 1. Daarom is er de blockchain met Bitcoin en Litecoin en DiGiByte . Deze zijn er in beperkte oplage, deflatie dmv beperkte oplage van deze munten. Als er maar genoeg mensen daar achter komen, kunnen wij eindelijk van die ellendige bankiers afkomen, eigenlijk heel simpel, maar de meeste snappen dit nog niet helaas.De agenda vd centrale banken heerst nog steeds. Dmv het steeds bijdrukken van het waardeloze fiat geld systeem word geld steeds minder waard ( inflatie ). Met crypto kunt u eigen bank zijn en geld versturen, geheel zelfstandig zonder tussen komst van een bank, met een druk op de knop net als email . Elektronisch geld dat men overal ter wereld kan versturen. Geen overheid of centrale bank komt hier aan te pas, decentralistie in deze crypto munten, . DYR= do your own research.

  • Tempe, volgens Thomas Williams zijn al die cryptomunten ook door de Cabal bedacht. Als je er zelf even bij stil staat dan is het een cashloos betalingssysteem, net zoals ze van plan waren voor de NWO. De B van bitcoin wordt door Thomas uitgelegd als13, niet als een B. De 1 en de de 3 zijn aan elkaar gekoppeld en dan wordt het een B. Dan staat 13 voor de 13 blodlijnen. Zoals Thomas dan soms zo lekker zegt: Oops.

   We moeten een keer van alle systemen af en één systeem hebben dat de mensheid opnieuw zijn welvaart terug geeft. Maar dan moet de mens ook veranderen, los komen van het huidige systeem. Veel mensen willen ook nog steeds van alles dat voor het leven zelf zinloos is. De winkels liggen vol met allerlei prullaria en onzinproducten, alleen maar voor het geld.

 2. Het probleem is ook niet dat ze gezien willen worden als aanzien en elite maar dat er steeds meer neergekeken wordt op diegenen die dat niet zijn. Meneer Rutte noemde ons van de week de andere mensen maar dat maakt ons niet minder belangrijk. Hoe arrogant en onnozel, is iets wat ik veel denk mja zeg ik het hardop ben ik arrogant, arrogant is ook iets anders als zelfverzekerd. Zelfverzekerd ben ik wel en onnozel zeker niet.

  • Mensen kunnen onderling ook aardig arrogant zijn hoor. De arrogantie wordt alleen steeds groter naarmate bepaalde individuen hogerop gaan in de piramide van het macht systeem. Dan raken ze steeds meer van de realiteit vervreemd, ze hebben geen greintje menselijkheid meer, geen geweten etc. Je kunt in die zin zeggen dat ze dan ‘van god los zijn’. Dat niet in de zin van religie.

   Rutte is een prachtig voorbeeld van de arrogantie van macht. Op de foto staat hij met drie kinderen. Die kinderen zien er volwassener uit dan Rutte.
   https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2019/11/Nationaal_Voorleesontbijt_6719438635-620×195.jpg

 3. Het is hun denkwijze die er ingegraveerd zit en zoals de ‘elite’ ook geprogrammeerd is, het zijn geen bezielde mensen het zijn programma’s die draaien in een menselijk lichaam. En zoals je ziet loopt zo’n programma vast wanneer het geconfronteerd wordt met de echte cijfers. Dankzij het werk van de World Holding Trust en het nieuwe K.I.M.S. systeem, zoals beschreven in de THI shows van Thomas Williams, zijn dit soort praktijken binnenkort verleden tijd en kunnen deze ‘elite’ mensen geen kant op met al hun fake-geld-cijfertjes want hun geld is gebakken lucht.