PERSBERICHT BOND OVERHEIDSZAKEN 5 JUNI 2020

Bond Overheidszaken vernietigt rechtshandelen

Alle leden van de Eerste en Tweede Kamer zijn hun bevoegdheid om nieuwe besluiten te nemen kwijtgeraakt. Dit claimt de Nationale Bond tegen Overheidszaken, die in buitengerechtelijke verklaringen het rechtshandelen van de parlementsleden heeft vernietigd. De Bond ging hiertoe over naar aanleiding van hun gedrag inzake ‘corona’.

De Bond heeft in de maand mei ieder Kamerlid persoonlijk een aanzegging gestuurd waarin werd geëist dat de parlementariër zijn steun aan de coronamaatregelen van Mark Rutte en de zijnen zou intrekken en de ophandenzijnde inwerkingtreding van de spoedwet aangaande ‘corona’ zou uitstellen. De Bond waarschuwde de Kamerleden dat zij in de coronacrisis medeaansprakelijk en medeverantwoordelijk dreigden te worden voor het handelen van Mark Rutte (minister-president) en Hugo de Jonge (minister Volksgezondheid, Welzijn en Sport), met Jaap van Dissel (directeur Centrum Infectieziektebestrijding RIVM) als adviseur.

Onbehoorljk bestuur

De parlementsleden werden erover geïnformeerd dat de Bond al vanaf 26 maart 2020 schriftelijk vragen had gesteld aan genoemde heren over onder andere de coronatests, de registratie van coronadoden, de effectiviteit en veiligheid van vaccinaties en de onderliggende validaties. De Bond kreeg op deze vragen geen antwoord. Dit niet verstrekken van correcte inhoudelijke onderbouwingen die de coronamaatregelen konden rechtvaardigen, bracht de Bond tot de conclusie dat Rutte, De Jonge en Van Dissel zich schuldig maakten aan ‘onbehoorlijk bestuur in zware nalatigheid’ .

Kleuters

De Eerste en Tweede Kamerleden zijn op basis van hun ambtsplicht eraan gehouden zorgvuldig besluiten te nemen. De Bond legde bloot dat de feitelijke grondslag onder de coronamaatregelen ontbreekt en eiste dat de parlementsleden hier consequenties aan zouden verbinden. Geen enkel parlementslid deed dit. ‘Dat is buitengewoon ernstig’, meent Jordy Zwarts, voorzitter van de Bond. ‘De leden van de Eerste en Tweede Kamer doen hun werk niet. Ze stellen blijkbaar geen onderzoeksvragen aan Mark Rutte en Hugo de Jonge om vast te kunnen stellen of hun coronamaatregelen gegrond zijn. Het lijkt er sterk op dat ze hun verhaal accepteren alsof ze kleuters zijn.’

Bizar

Het is volgens Zwarts ‘bizar’ dat een compleet parlement het nalaat om zijn controlerende taak te vervullen, terwijl de twijfels over het officiële coronaverhaal met de dag groeien. Wereldwijd stellen honderden wetenschappers, medisch specialisten en onafhankelijke onderzoekers op basis van hun deskundigheid logische vragen over dat verhaal, maar ze worden genegeerd. De reputatie van Bill Gates en de WHO loopt deuk na deuk op. Zwarts: ‘Alle reden, zou je zeggen, voor een volksvertegenwoordiger om de onderbouwing van de coronamaatregelen te checken. Maar er gebeurt niets. Dat valt niet goed te praten als je heel het land platlegt en de bevolking kolossale economische, sociale en psychische schade toebrengt.’

Bill Gates

De Bond heeft de Eerste en Tweede Kamerleden allemaal afzonderlijk opdracht gegeven om gedrags- en antecedentenonderzoek naar Bill Gates uit te voeren. Dit naar aanleiding van een toespraak dat een Italiaans parlementslid recentelijk tegenover haar ambtsgenoten hield. ‘Daar is niets mee gedaan’, zegt Zwarts. ‘Die leden van de Eerste en Tweede Kamer denken misschien dat ze onze opdracht straffeloos naast zich neer kunnen leggen, maar dan hebben ze het mis.’

Demissionair

In de laatste week van mei heeft de Bond de Nederlandse parlementsleden laten weten dat ze hun ‘discretionaire bevoegdheid’, hun ruimte om zelfstandig besluiten te nemen, hebben verloren. Met hun discretionaire bevoegdheid verviel ook hun ambtelijke immuniteit die ze anders in behoorlijk bestuur zouden hebben. ‘Het komt erop neer,’ aldus Zwarts, ‘dat de leden van de Eerste en Tweede Kamer demissionair zijn. Ze mogen alleen lopende zaken behandelen en niet over nieuw beleid beslissen. Wachten op wat de Bond doet, dat is verder het enige wat ze mogen.’
Het is volgens Zwarts aan de Bond om te bepalen voor welke inhoudelijke gebieden de intrekking van de discretionaire bevoegdheid geldt. ‘Sowieso is het verbod van toepassing op alle besluiten die over ‘corona’ gaan, dat zullen de dames en heren politici wel begrijpen.’

Rechter

Nu de Bond het rechtshandelen van de Nederlandse parlementsleden in buitengerechtelijke verklaringen (officiële brieven) heeft vernietigd, gaat de Bond een rechter vragen om deze handelingen te bekrachtigen. Wanneer dit zal gebeuren, is nog niet bekend.

Brieven

Alle brieven die de Nationale Bond tegen Overheidszaken naar de leden van de Eerste en Tweede Kamer heeft gestuurd, en ook de brieven aan Mark Rutte, Hugo de Jongen en Jaap van Dissel, zijn hier te vinden: https://www.bondoverheidszaken.nl/brieven/corona.

Corona-actie

Mensen die willen meedoen aan de Corona-actie (fase 2) van de Bond kunnen zich hier aanmelden: https://www.bondoverheidszaken.nl/Corona-openheid-en-aansprakelijkheid.html.

 

Share.

About Author

29 reacties

 1. M. Gelsing on

  L.S.,

  Ik wil graag nieuwe artikelen ontvangen zodra ze online zijn.

 2. Dit artikel toont de ongeloofwaardigheid van onze regering en daarmee haar bevoegdheid om te regeren aan.
  Daardoor piept en kraakt ook ons rechtssysteem aan alle kanten.

  Echter, het ophouden van de schijn van democratie en de leugen dat het volk een overheid heeft die het beste met hen voorheeft kan alleen mogelijk zijn dankzij onze gecontroleerde media, die de burgers in diepe slaap houdt.

  • Onze regering staat al heel lang steeds weer in hun hemd maar schaamteloos deert het hun niet; zij zijn “de macht” en denken verheven te zijn boven de wet. Ze zijn ongeloofwaardig! Het rechtssysteem is al reeds lang verkracht en tandeloos. Media, politiek, en rechtssysteem, koningshuis samen met banken en industrie zijn een ineengestrengeld systeem dat alleen en alleen zichzelf dient. Eindelijk, eindeijk dan zal er hopelijk een gat geslagen worden in dit machtsblok.

  • A de Clercq-Stultjens on

   Eindelijk, eindelijk hoogste tijd, dank voor het ingrijpen. Medemenselijkheid keert terug.

 3. Miklós Schermer Voest on

  Super bericht.
  De enige mogelijkheid tot correctie is via de Rechter, en dan kunnen de gecontroleerde Media niet anders doen dan de Rechtsgang te publiceren met alle details.
  Dank voor de inzet van de mensen die zich niet laten knechten.

  • In justitie zit de corruptie ook al heel diep genesteld, ik hoop dan ook dat Jordy in dat wespennest géén (D666) gekochte rechter treft of één die chantabel is gemaakt.

   • Ella Ster on

    Dat hoop ik ook. Die kans is er echter wel. Dan zien duizenden mensen die in deze zaak geloofden en geïnvesteerd hebben hoe corrupt het is. Dan ontstaat er een breder draagvlak voor het oprichten van een volkstribunaal.

 4. Dit it geweldig nieuws; eindelijk iets positiefs in alle ellende voor iedereen.

 5. Power 2 the people on

  Geweldig bericht en steun jordy zwarts met zijn stichting en spendeer die 29 euro.
  Dit is waar we als nederlanders op hebben gewacht mensen met juridische kennis van zaken die de gaten in de wetgeving weten te vinden.
  Hulde en samen sterk.

 6. Katja Rouweler on

  Een van de weinige allesomvattende zaken die deze misstanden aan de kaak stelt en opkomt voor de belangen van ons allen. Bij de eerste lichting zijn er 4600 bezwaren tegen de betrokken partijen eruit gegaan van de Bond. Laten we dit vertienvoudigen om de druk op de regering te verhogen en het tij te keren.

 7. Volgens mij heeft ’n onbekende klokkenluider z’n werk énorm goed verricht . . .

 8. Henriëtte van der Elzen on

  Wilhelmina is in de oorlog naar Engeland gevlucht, en heeft gecapituleerd, daardoor was zij geen koningin meer, het land was in het bezit van Duitsland, Duitsland heeft de oorlog verloren aan Amerika, zij hebben Nederland nooit terug gegeven, dus ons koningshuis en de regering zijn illegaal aan de macht, wij horen nog steeds bij Amerika..

  • Ze hebben het druk #NBO, gelukkig maar. WWG1WGA. Wij viertjes doen mee tegen de maatregelen van dat verdoemde CV19, maar ook tegen de aanleg van 5G. Beiden initiatieven lopen als een trein. Aanmelden voor de 5G kan je niet meer, maar nog wel voor Coronavirus/CV19.

 9. Angelique on

  Hoezo lees ik dan vandaag – 8 juni- over de nieuwe wet van anderhalf meter gaat erdoor?

  • Ella Ster on

   Omdat ze zich (nog) niks aantrekken van de stukken die de Bond eerder heeft toegestuurd. Ze denken dat ze alles naast zich neer kunnen leggen. Uiteindelijk zal de rechter een uitspraak moeten doen over de rechtsgeldigheid.

   • Reinhilde Raspoet on

    mooi Ella wat er gebeurt in Nederland nu ik wou dat dit hier in Belgie ook zo was maar helaas en bedankt voor al je informatie ik hier al een lange tijd volg en mij rechthoudt want het is feitelijk zo zielig in deze wereld ik weet echter dat het licht de liefde en de waarheid overwinnen maar het vraagt zoveel strijd
    Als ik hier er ergens durf over te beginnen kijken ze me met ronde ogen aan en vinden ze dat de overheid en de wetenschappers het hier goed doen

 10. Bram Janssens on

  Ik heb mijn documenten ondertekend en betaald. Zeer goede aktie! Ik hoop dat er wat meer publiciteit komt. Iedereen moet dit weten. Een hele goede “red pil”!

 11. Thanks for all the info. Can I receive the newletter. Graag in het nederlands. Alvast bedank

 12. Pingback: Komt in juli het corona keerpunt?

 13. Pingback: 3 initiatieven tegen 1,5 meter samenleving van de overheid