Eind jaren ’80 zond de EO een tweetal reportages uit over satanisme in Amerika en Nederland. Toen kwam het bestaan van satanisch ritueel misbruik al aan het licht. Maar de grote onthullingen en strafzaken bleven uit. Er lijkt na 30 jaar weinig veranderd te zijn. Toch is er wel degelijk reden tot hoop.

Wie wat bewaard, die heeft wat. Zo kwam er een videoband uit de oude doos van een lezer, met een aantal uitzendingen van Tijdsein over een wereldwijd satanische netwerk. In de eerste uitzending komen overlevenden, ouders, therapeuten en een rechercheur aan het woord die vertellen over satanisch ritueel misbruik in Amerika. Ondanks dat de verhalen te bizar voor woorden lijken, blijkt dat de getuigenissen van kinderen op 60 plaatsen in het land opvallende gelijkenissen vertonen. De onderzoekers concluderen dan ook dat, ondanks het gebrek aan fysiek bewijs, deze getuigen wel de waarheid vertellen.

Naar aanleiding van deze uitzending kreeg de omroep veel reacties. Toen kwamen ook slachtoffers uit Nederland met hun verhalen naar voren. In een tweede uitzending komen vergelijkbare gebeurtenissen in Nederland en Groot-Brittannië aan bod. Zo komt de clowns-affaire in Oude Pekela ter sprake en het satanisch ritueel misbruik op Nederlandse scholen, waarover we hier en hier al eerder schreven.

Uit deze onthullende reportage blijkt dat sommige journalisten van de mainstream media in die tijd nog enige vrijheid hadden om een dergelijk onderwerp te onderzoeken en uit te zenden. Toen glipte er nog wel eens iets door de controle van de poortwachters heen. De geschreven media vielen echter massaal over de omroep heen en beschuldigden hen van slechte journalistiek. De poortwachters — invloedrijke personen die zorgen dat de media bepaalde berichten niet naar buiten brengen, of zodanig spinnen dat het afleidt van het criminele netwerk — hebben sindsdien een stevige grip op de berichtgeving over dit onderwerp.

Ook therapeuten en maatschappelijk werkers die in contact komen met kinderen die slachtoffer zijn van satanisch ritueel misbruik, durven deze verhalen vaak niet met hun collega’s te delen. Veel professionals staan niet open voor de mogelijkheid dat de bizarre verhalen van dit type extreme misbruik echt zijn en dat er überhaupt zoiets kan bestaan. Dat ondervond ook maatschappelijk werker Judith Dawson, die op risico om haar eigen carrière en reputatie te schaden, toch met deze vorm van misbruik naar voren kwam.

“We moeten aandacht schenken aan wat deze kinderen in Engeland en andere delen van de wereld vertellen. We moeten tegen de mensen zeggen: «Wat houdt het in als er bloed wordt gedronken? Als Christelijke symbolen bevuild worden en als kinderen bang zijn voor de duivel. Wat denk jij dat het is?»”

maatschappelijk werker Judith Dawson

Dit resulteerde in de huidige status quo waarbij een grote groep nog steeds niet wil geloven dat dit type van extreme misbruik en mensenrechtenschendingen ook in hun eigen land bestaat. Het vindt echter op veel grotere schaal plaats dan veel mensen denken en vooral in hoogopgeleide en hooggeplaatste kringen. Zoals de Amerikaanse psychiater Dr. R.C. Summit uitlegt, is dit satanische netwerk uitermate goed georganiseerd en maakt gebruik van hun wetenschap hoe de massa reageert. “Ze maken gebruik van het ongeloof en gebruiken dat tegen degene die er wat aan willen doen. Zodat de mensen zelf verhinderen dat het ontdekt wordt.”

Dat deze informatie al 30 jaar bekend is, is enerzijds onthutsend. Er lijkt weinig veranderd te zijn. Invloedrijke personen verhinderen blijkbaar al decennialang dat deze criminele netwerken grondig worden onderzocht. Toch is er wel degelijk wat veranderd. In de jaren ’80 en ’90 waren de media grotendeels in handen van de gevestigde orde. Er waren wel wat vrije geesten die de grenzen van persvrijheid probeerden op te rekken, maar poortwachters verhinderden dat onthullende reportages of artikelen een gevolg kregen.

Sinds de intrede van het internet zijn de alternatieve media weliswaar deels in handen van door de elite gecontroleerde kanalen, maar ook ‘gewone’ mensen kunnen voorheen gecensureerde thema’s op hun eigen blogs en videokanalen naar buiten brengen. Dat zorgt ervoor dat de deksel niet meer op de doofpot blijft zitten. Daarnaast is er een bewustwordingsproces op gang, waarbij mensen wereldwijd hun autoriteit terugeisen. Wanneer deze groep de kritische massa bereikt, kunnen er wel degelijk grote verschuivingen plaatsvinden.

De televisie-uitzendingen uit 1989 zijn een waardevol document waaruit wederom blijkt dat claims over satanisch ritueel misbruik geen verzinsels zijn. Ondanks de slechte geluidskwaliteit is het zeker de moeite waard om de video te bekijken. Rekening houdend met censuurmaatregelen vanuit de omroep of Youtube roep ik iedereen op om de video te downloaden en op hun eigen videokanaal te plaatsen.

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

11 reacties

  1. Ik zal dit posten. Veel kennissen zullen denken dat ik gek aan het worden ben … maar niet delen is erger.

  2. “We weten dit al 30 jaar” Ben inmiddels 52 en van de week nog een gesprek gehad over kinderen die verdwenen op de lagere school. Spreuk van de dag, Een ander mens is ook een mens. Maar het nu is zorgwekkend en of dit dan met het geweten te maken heeft, je entiteit???

  3. Pingback: Satanisch ritueel misbruik in Amerika en Nederland: “We weten dit al 30 jaar!”

  4. O. Verspuij on

    Ca, 2-3 jr. verdween de bekende psycholoog?. dr. ??? – ik ben zijn naam kwijt – van de ene dag op de andere dag van de RTL show na ca. 20? jaar … Hij wilde net dit pedo netwerk tussen Amerika en Nederland blootleggen … .