De “Spaanse griep” heeft naar schatting 50-100 miljoen mensen gedood tijdens de pandemie van 1918-1919. Wat als het verhaal dat ons is verteld over deze pandemie niet waar is? Wat als de dodelijke infectie in plaats daarvan niet de griep of de Spaanse oorsprong was, maar het resultaat van een vaccinatie-experiment met Amerikaanse soldaten?

> Vervolg op deel 1: Het simulatiescenario ‘Lock Step’: een griepvirus-pandemie als trigger voor een politiestaat

Onderstaand artikel is een geredigeerde samenvatting van het artikel door Kevin Barry: “Did A Military Experimental Vaccine In 1918 Kill 50-100 Million People Blamed As ‘Spanish Flu’?”
First Freedoms, Inc. 10 augustus 2020

Het Spaanse griepvirus bleek een bacteriële longontsteking

Uit recent geanalyseerde documenten blijkt dat de “Spaanse griep” mogelijk een mislukt militair vaccin-experiment was. Als we 100 jaar later terugkijken naar het einde van de Eerste Wereldoorlog en dieper graven om dit mysterie op te lossen, komen we tot onthutsende conclusies.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog stierven meer soldaten door ziekte dan door kogels. De reden dat de moderne technologie er niet in is geslaagd de dodelijke virusstam van deze pandemie te achterhalen, is omdat griep niet de oorzaak was.

De pandemie was geen griep. Naar schatting werd 95% (of meer) van de sterfgevallen veroorzaakt door bacteriële longontsteking, niet door een influenza virus. Bovendien was de pandemie niet Spaans. De eerste gevallen van bacteriële longontsteking in 1918 zijn terug te voeren tot de Amerikaanse militaire basis in Fort Riley, Kansas.

Van 21 januari tot 4 juni 1918 werd een experimenteel vaccin tegen bacteriële meningitis, gekweekt bij paarden door het Rockefeller Institute for Medical Research in New York, geïnjecteerd bij soldaten in Fort Riley. Toen die soldaten — die vaak onder slechte hygiënische omstandigheden leefden en reisden — naar Europa werden gestuurd om te vechten, verspreidden ze de bacteriën bij elke stop tussen Kansas en de loopgraven aan de frontlinie in Frankrijk.

Eén studie beschrijft soldaten “met actieve infecties van de bacteriën die in hun neus en keel nestelden en aerosolen vormden, terwijl anderen (vaak in dezelfde “ademruimten”) zeer vatbaar waren voor invasie en snelle verspreiding van koloniserende bacteriën door hun longen, of die van anderen.” De “Spaanse griep”, in werkelijkheid een bacteriële longontsteking, trof gezonde mensen in de bloei van hun leven. Griep treft mensen van alle leeftijden met een verzwakt immuun systeem.

Toen de Eerste Wereldoorlog op 11 november 1918 eindigde, keerden soldaten terug naar hun thuisland en koloniale buitenposten, waardoor de dodelijke bacteriële longontsteking wereldwijd werd verspreid. Tijdens de Eerste Wereldoorlog stuurde het Rockefeller Institute het antimeningokokkenserum ook naar Engeland, Frankrijk, België, Italië en andere landen, waardoor de epidemie eveneens wereldwijd werd verspreid.

De rol van het Rockefeller Institute for Medical Research

Tussen 1900-1920 waren er enorme inspanningen in de geïndustrialiseerde wereld om een gezondere samenleving op te bouwen. Bijvoorbeeld in de stad New York vonden er drie belangrijke veranderingen plaats om mensen beter te beschermen tegen infectieziekten.

1. Er werd 9656 kilometer aan waterleidingen aangelegd om te voorzien in schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

2. De massale aanleg van elektriciteit maakte het voor de inwoners mogelijk om voedsel in een koelkast te bewaren.

3. In 1901 werd New York bovendien de thuisbasis voor het Rockefeller Institute for Medical Research (nu Rockefeller University). Het Instituut was een pionier op het gebied van veel methodes die de farmaceutische industrie tegenwoordig gebruikt, waaronder de bereiding van vaccinserums, hetgeen soms goed en soms niet zo goed uitpakte.

Sterftecijfers in de VS vanaf de eeuwwisseling van de 20e eeuw tot 1965 geven duidelijk aan dat de combinatie van schoon water, sanitaire voorzieningen, effectieve rioleringen en gekoeld voedsel, geleid hebben tot een effectieve daling in sterfte door infectieziekten, voordat vaccins voor die ziekten beschikbaar kwamen.

Desondanks begon het Rockefeller Institute met het ontwikkelen van vaccins om infectieziekten te bestrijden. Het vaccin dat in het Fort Riley-experiment met soldaten werd gebruikt, was gemaakt bij paarden. Als overmoed bij het Rockefeller Institute in 1918 heeft geleid tot een pandemie die miljoenen mensen doodde, welke lessen kunnen we dan leren en honderd jaar later toepassen?

De ziekte was niet van Spaanse herkomst

De eerste gevallen van “Spaanse griep” deden zich in 1918 voor in Fort Riley, Kansas in de Verenigde Staten. Maar waarom werd het dan toch de “Spaanse griep” genoemd?

Spanje was een van de weinige landen die niet bij de Eerste Wereldoorlog betrokken waren. De meeste bij de oorlog betrokken landen censureerden hun pers. Aangezien er in Spanje geen mediacensuur was, kwamen de eerste persberichten over mensen die in grote aantallen aan een mysterieuze ziekte stierven uit Spanje. De strijdende landen wilden hun troepen niet extra bang maken, dus vonden het prima om Spanje tot zondebok te maken.

Soldaten aan beide kampen werd immers gevraagd om niemandsland over te steken met risico om neergeschoten te worden. Dat was beangstigend genoeg zonder te weten dat de loopgraven tevens een broedplaats voor ziekten waren.

Ruim honderd jaar later wordt het tijd om het label “Spaans” te schrappen wanneer we over deze pandemie spreken. Als de griep begon op een Amerikaans militaire basis in Kansas, dan zou en moet de ziekte een meer toepasselijke naam krijgen. Bovendien is het belangrijk dat we kritisch kijken naar hetgeen de werkelijke oorzaak van de pandemie was, ook om toekomstige rampen te voorkomen.

Een van de redenen waarom de naam Spaanse Griep nooit herzien is, heeft wellicht te maken met het feit dat het helpt om de oorsprong van de pandemie te verhullen. Als de oorzaak van de pandemie een vaccinatie-experiment met Amerikaanse soldaten was, dan noemen de VS het misschien liever “Spaanse griep” in plaats van het “Fort Riley Bacterie uit 1918” of iets dergelijks.

Dat de Spaanse griep begon op de locatie waar dit experimentele bacteriële vaccin werd toegediend, is uiterst verdacht en wijst wellicht naar de werkelijke bron van de bacteriële infecties die miljoenen mensen heeft gedood.

Bovendien zou het veel moeilijker zijn om de marketingmantra van “vaccins redden levens” te handhaven, als een Amerikaans vaccinatie-experiment zo’n honderd jaar geleden de doodsoorzaak was van 50-100 miljoen mensen.

“Vaccins redden levens … behalve dat we in 1918-1919 misschien 50-100 miljoen mensen hebben gedood,” is een veel minder effectieve marketingslogan dan de vereenvoudigde “vaccins redden levens.”

De ziekte die zovelen doodde was geen griep of virus. Het was bacterieel.

Halverwege de jaren 2000 werd er veel gepraat over ‘voorbereiding op een pandemie’. Fabrikanten van griepvaccins in de Verenigde Staten ontvingen miljarden dollars van de belastingbetaler om vaccins te ontwikkelen, om ervoor te zorgen dat we niet nog een dodelijke pandemische ‘griep’ zouden krijgen, zoals die in 1918-1919.

Door te profiteren van het ‘griepvirus’-aspect van de Spaanse griep, konden vaccinfabrikanten miljarden dollars van regeringen krijgen, hoewel wetenschappers destijds wisten dat bacteriële longontsteking de echte oorzaak was. Auteur Kevin Barry schrijft: “Het is niet slechts mijn mening dat bacteriële longontsteking de echte oorzaak was, duizenden autopsies bevestigen dit feit.”

Volgens een artikel van het National Institute of Health uit 2008 was bacteriële longontsteking de oorzaak in minimaal 92,7% van de beoordeelde autopsies van 1918-1919. De onderzoekers keken naar meer dan 9000 autopsies en “er waren geen negatieve (bacteriële) longkweekresultaten.” In een uitgebreidere autopsie werden pneumokokken of streptokokken gevonden in “164 van (de) 167 longweefselmonsters”. Dat is 98,2%. Bacteriën waren in bijna alle gevallen de oorzaak.

Waar kwam de ‘Spaanse griep’ bacteriële longontsteking in 1918-1919 vandaan?

De militaire dienstplicht in 1917 zorgde voor een groot aanbod van menselijke proefpersonen voor de prille farmaceutische industrie. Tijdens de oorlogsjaren van 1918-1919 steeg het Amerikaanse leger tot 6 miljoen man, waarbij 2 miljoen soldaten overzee werden gestuurd. Het Rockefeller Institute for Medical Research profiteerde van deze nieuwe pool van menselijke proefkonijnen om vaccinexperimenten uit te voeren.

Waarschijnlijk is het daar heel erg mis gegaan. Het experiment met de antimeningitis-vaccinatie werd geleid door dokter Gates. Frederick L. Gates werkte voor het Rockefeller Institute for Medical Research, in New York. Waarschijnlijk is dit vaccinatie-experiment de werkelijke oorzaak van de ‘Spaanse griep’ die zorgde voor miljoenen doden wereldwijd. Is het niet bizar dat ruim honderd jaar later een andere Gates-telg, ook gelieerd aan de Rockefellers, wederom een grootschalig vaccinatieprogramma promoot en financiert?

> Lees binnenkort verder in deel 3: Gates en Rockefellers speelden honderd jaar geleden de hoofdrol in fataal vaccinatie-experiment

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”
Headerfoto: Walter Reed Ziekenhuis griepafdeling tijdens de Spaanse griepepidemie van 1918-19, in Washington DC. De pandemie doodde naar schatting 25.000.000 mensen over de hele wereld. Everett Collection | Shutterstock

Bronnen:

Did A Military Experimental Vaccine In 1918 Kill 50-100 Million People Blamed As ‘Spanish Flu’?

• The 1918 Pandemic was CAUSED by a Vaccine. Absolute Bombshell …

• The Vaccine that Killed 50,000,000

• The influenza of 1918: Evolutionary perspectives in a historical context | US National Library of Medicine

• Predominant Role of Bacterial Pneumonia as a Cause of Death in Pandemic Influenza: Implications for Pandemic Influenza Preparedness

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

6 reacties

  1. Elk vaccin is op een of andere manier vervuild. Het was 1999 toen ik mijn eerste kind kreeg. Kort daarvoor had ik in een zeer kort en bondig krantenartikeltje gelezen dat een aantal gezonde baby’s in Engeland ‘Aids’ hadden opgelopen nadat ze een vaccin tegen kinderziekten hadden ontvangen. Ik heb al mijn kinderen dus nooit laten vaccineren. Elk vaccin is gemaakt door mensenhanden in laboratoria en daar kan (opzettelijk of onopzettelijk) van alles fout gaan. De mens is niet gelijk aan God en dus verre van perfect. De mensheid moet weer op de wijsheid en de perfectie van de Natuur vertrouwen. Én op Het Plan van de Schepper vertrouwen!

    • En kinderen zijn altijd gezond gebleven? Noiit geen problemen gehad dat ze ergens geweigerd werden? Ons dochtertje moet morgen voor vaccinatie. Mijn vrouw wilt perse vaccineren. Ik niet ik ben doodsbang

      • Goedemorgen Piek, ja, ze zijn allen gezond. Toen mijn kinderen klein waren ben ik cursussen in homeopathie en bloesemtherapie gaan volgen, voor het geval dat. Maar er hebben zich nooit ernstige ziektes voorgedaan. Zelf ben ik op jonge leeftijd behoorlijk ziek geworden na een vaccinatie tegen mazelen. Erg jammer dat jouw vrouw jullie kindje wil vaccineren. Ik hoop van harte dat ze er alsnog van af ziet. Het hele natuurlijke systeem wordt immers verstoord, omdat vaccinatie per definitie een onnatuurlijke methode is. Sterkte!

  2. Pingback: Leading corona researchers admit that they have no scientific evidence for the existence of a virus (pdf-bestand) | Wakkeren