De vaccinatiecampagne heeft tijdens Covid geleid tot een toenemende polarisatie. De reden waarom mensen zich wel (of niet) hebben laten vaccineren ligt echter genuanceerder dan veel mensen denken. Sommige gevaccineerden hebben nu spijt, of te maken met ernstige vaccinatieschade. Anderen beginnen steeds meer aan het overheidsnarratief te twijfelen. 

De politiek heeft een belangrijke rol gespeeld in het polariseren van bevolkingsgroepen. Artsen die pleitten voor medicijnen waarmee mensen (snel) konden genezen van Covid, zijn weggezet als kwakzalvers. Mensen die niet bereid waren zich te laten prikken waren “asociaal” en “wappies” die de wetenschap niet volgden. Mantra’s zoals “je doet het toch voor elkaar”, dat de vaccinaties “veilig en effectief” waren en dit “de enige uitweg” uit de crisis was, zorgden ervoor dat voor- en tegenstanders lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan.

Terwijl niet-gevaccineerde mensen, kritische artsen en wetenschappers door de politiek en media zijn zwartgemaakt en buitengesloten, ging ook deze groep zich steeds meer afzetten tegen de wél gevaccineerden. Veel mensen die zich wél hebben laten prikken waren echter helemaal niet zo overtuigd van de propaganda verhalen dat de injecties veilig en effectief waren. Ook zij hadden wel degelijk twijfels, maar lieten zich onder druk zetten, vaak omdat ze hun werk of toegang tot familie of het openbare leven wilden behouden.

Week van de vaccinatieschade

Voor een aantal van hen pakten de vaccinaties niet goed uit. Zij kregen een heftige reactie met ernstige bijwerkingen. Voor enkelen bleek dit fataal te zijn. Wereldwijd gaat het om miljoenen mensen. De Andere Krant heeft deze week een special over vaccinatieschade gemaakt en met negen vaccinatieslachtoffers gesproken. Hun verhalen over de gevolgen na de prik, waarbij ze hun gezondheid zagen instorten, zijn aangrijpend. In hun zoektocht naar hulp en erkenning lopen ze tegen een muur van onbegrip en ontkenning. Ze worden door de verantwoordelijke instanties genegeerd.

Slachtoffers hadden twijfels over vaccins

Sommige van deze slachtoffers hadden wel degelijk hun twijfels over de vaccins. Zo vertelt Esther, een 44-jarig slachtoffer van vaccinatieschade, dat ze “gemengde gevoelens” had over de vaccins en “de mRNA niet zo vertrouwde”. Ondanks dat ze wel over vaccinatieschade door AstraZeneca had gehoord, ging ze overstag om zich met het Pfizer-vaccin te laten injecteren. Zonder die prik en QR-code zou ze immers niet meer kunnen reizen, wat voor haar reisbureau funest zou zijn.

Na de tweede prik ging het helemaal mis, hetgeen resulteerde in een enorme lijst van ernstige symptomen. “Mijn teennagels vielen uit, een gevoel van mieren over mijn huid en breinaalden op allerlei plekken in mijn lichaam, de hele linkerkant van mijn lichaam viel uit, daar was bijna geen beweging meer in te krijgen.”

Door druk van de overheid toch overstag, met alle gevolgen van dien

Ook John en zijn vrouw waren sceptisch over de vaccins en “piekerde er niet over om eraan mee te doen”. Hun zoon had na de 6 maandenprik een hele heftige reactie gehad en dat zorgde ervoor dat ze anders tegen de vaccinaties aankeken, dan hun omgeving die vol vertrouwen alles deed wat de overheid hen vroeg. Toch ging John uiteindelijk overstag: “De druk van de overheid heeft mij het doen nemen. Je wil toch normaal met je zoon naar het zwembad kunnen, naar een restaurant of café. Toen dacht ik laat ik het dan maar doen dan ben ik ervan af. We kenden niemand bij wie de vaccinatie slecht was gevallen.” John (43) was een beer van een vent, maar na de tweede prik stortte zijn gezondheid in.

“De duizeligheid was na een week of twee voorbij, maar de hoofdpijn ging gewoon niet weg. Ook was ik m’n oriëntatie kwijt, een boodschappenlijstje afwerken kon ik al niet, concentratieproblemen.”

Erkenning voor vaccinatieschade

Van 23 tot 30 september besteden diverse media aandacht aan het onderwerp Vaccinatieschade. Bij Bijwerkingencentrum Lareb.nl zijn inmiddels meer dan 229.000 meldingen van bijwerkingen binnengekomen, die verband zouden kunnen houden met de coronavaccinaties.

Daarnaast is er in Nederland al wekenlang sprake van onverklaarde oversterfte. Doordat het Ministerie van VWS geen geanonimiseerde data vrij wil geven, is niet uit te sluiten dat de coronavaccins een rol zouden kunnen spelen bij de oversterfte.

Ondertussen worden slachtoffers met vaccinatieschade van het kastje naar de muur gestuurd, omdat het onderwerp zo goed als onbespreekbaar is gemaakt.

De organisatie achter ‘vaccinatieschade.com’ is van mening dat er nu echt serieus onderzoek moet worden gedaan naar een mogelijk causaal verband en dat de vaccinatieronde gepauzeerd moet worden, totdat duidelijk is of de vaccins echt veilig zijn.

> Voor meer info vaccinatieschade.com

Olifant in de kamer

Op maandag 26 september gingen actievoerders met een opblaasbare olifant naar het Lareb. De olifant staat symbool voor ‘de olifant in de kamer’; een metafoor voor een overduidelijk aanwezig probleem dat opzettelijk door de aanwezigen wordt genegeerd.

Dossier vaccinatieschade

Advocaat Niels Vanaken van Open Legal Advocaten, bereidt namens slachtoffers van corona-vaccinatieschade een collectieve rechtszaak voor tegen de Nederlandse Staat. Hij heeft een dossier samengesteld met informatie over vaccinatieschade waar geen enkele weldenkende rechter omheen kan. De initiatiefnemers hebben ervoor gekozen via de nieuwe media aandacht te vragen voor deze problematiek, omdat de oude media, de politiek en de gezondheidszorg weigeren erover te berichten. Het VWS is uiteindelijk in gesprek gegaan met Niels Vanaken, helaas bleek al snel dat er geen interesse was voor het dossier.

Video op Odysee: https://odysee.com/@CafeWeltschmerz:f/hoe-lang-kan-de-schade-nog-ontkend-worden—-shohreh-feshtali-en-niels-vanaken:9

Compassie voor gevaccineerden

Op dit Telegramkanaal, toegewijd aan slachtoffers van vaccinatieschade staan talloze aangrijpende verhalen, filmpjes en foto’s wat de bijwerkingen van de vaccins kunnen zijn. Deze mensen hebben zich onder druk laten vaccineren. Velen voelden dat ze daarin niet echt een keuze hadden. Het heeft hun leven verwoest. We mogen compassie voor hen voelen.

De ongevaccineerden hebben de gevaccineerden vaak veroordeeld, in een reactie op de veroordeling en uitsluiting vanwege hun eigen keuze. Maar gevaccineerden hebben de prik niet altijd uit vrije wil of met geïnformeerde toestemming genomen. Inmiddels bereiken hen de verhalen over de grootschalige vaccinatieschade. “Ik ben doodsbang” zegt  een Canadese medewerker die in de gezondheidszorg werkt in dit filmpje. Ze heeft zich twee keer laten vaccineren, maar heeft nu spijt. Ze was weliswaar niet wakker toen ze de prik nam, maar ook zij is een vrijheidsstrijder en kritisch op de overheid.

Prikspijt

“Het is beangstigend om zo wakker te zijn en spijt te hebben van onze beslissingen.” Ze moet zelf onderzoeken ondergaan voor mogelijke borstkanker en zegt “ik ken de risico’s”. Ze wordt elke dag bang wakker “dus doe even rustig aan met ons, oké? Er zijn zovelen van ons en we zijn bang.” In plaats van elkaar te veroordelen pleit ze voor compassie en begrip voor elkaars keuze. “We moeten samenkomen. Wij allemaal.”

> Volg Ella Ster nu ook op Telegram: https://t.me/ella_ster

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”
Steun Ella Ster met Petje Af
Share.

About Author