Steeds meer mensen maken zich grote zorgen over het 5G-netwerk dat in versneld tempo ingevoerd gaat worden. Zorgen over gezondheidsrisico’s worden door politici resoluut van tafel geschoven. Anderen zijn vooral bezorgd over de toenemende surveillance. Toch hoeven we niet lijdzaam toe te kijken. Lees hier wat jij kunt doen.

5G-technologie lijkt een essentieel onderdeel te zijn van een grotere agenda die er kost wat kost moet komen. Daarom is er nauwelijks onderzoek gedaan naar gezondheidsrisico’s, ondanks dat ruim 83.000 wetenschappers en organisaties erop aandringen dat 5G gestopt moet worden, omdat 5G-straling wel degelijk impact heeft op het welzijn van mensen, met allerlei gevolgen voor de gezondheid op lange termijn. De 5G-technologie zorgt eveneens voor een enorme inbreuk op onze privacy.

Het aantal experts die hun zorgen uiten over de 5G-technologie is niet gering. Lees meer in dit artikel met een overzicht van allerlei publicaties over het onderwerp. De overheid heeft echter een overeenkomst gesloten met de telecommaatschappijen en 5G gaat komen, of mensen dit nu willen of niet. Het is een allesbehalve democratisch proces geweest, waarbij burgers nu massaal geconfronteerd gaan worden met een technologie die grote gevolgen kan hebben op ons leven.

De groep mensen die gevoelig zijn voor straling zal toenemen. De klachten kunnen zo ernstig zijn dat je wellicht niet meer in je eigen huis kunt blijven wonen. Voor veel mensen voelt dit als het zwaard van Damocles; een groot onheil dat dreigt, maar waarvan niet duidelijk is wat de gevolgen precies zijn en vooral wat men ertegen kan doen.

Gelukkig is een toenemende groep mensen actief om niet alleen de discussie over 5G open te breken, maar er ook tegen in verweer te gaan totdat bepaalde zekerheden zijn gewaarborgd. Een prachtig initiatief komt van de Nationale Bond tegen Overheidszaken.

Deze actie komt er op neer dat telecomproviders & politici met een verbintenis aansprakelijk worden gesteld, inclusief een vergoeding van max. € 2.000,- per dag en maximaal € 730.000 per schadeclaim, zolang activering van het 5G-netwerk plaatsvindt.

Zijn we proefkonijnen? Dan eisen we alvast een schadeclaim.

Telecomproviders proberen met stilzwijgende goedkeuring het 5G-netwerk te activeren. Daarmee besluiten deze bedrijven in feite dat wij als proefkonijn dienen bij de toepassing van een technologie, dat ons niet alleen van onze privacy berooft, maar ook schadelijk kan zijn voor lichaam en geest. Vergelijk het met een onvrijwillig experiment waarbij een nieuw medicijn op de markt wordt gebracht, dat nog niet voldoende getest is op bijwerkingen.

Wanneer je meedoet aan een dergelijk geneesmiddelenonderzoek, dan zijn de resultaten en bijwerkingen van de te testen medicijnen nog niet bekend. Dan krijg je voor je deelname als proefpersoon ook een dagvergoeding. Met deze actie van de Nationale Bond tegen Overheidszaken stellen we op een dergelijke wijze massaal de telecomproviders aansprakelijk voor eventuele schade die door de introductie van het 5G-netwerk kan ontstaan.

Hoe kun jij in actie komen?

Deze actie is in eerste instantie gericht tegen telecomproviders. In een later stadium zal ook actie ondernomen worden tegen de politici. De Bond neemt de taak op zich om namens alle deelnemers nota’s te sturen aan de aansprakelijke partijen. Worden deze nota’s niet betaald, dan gaat de Bond via de Wet massaschadeclaim deze aansprakelijke partijen dagvaarden. De advocaat en de gerechtelijke kosten komen voor rekening van de Bond. De actie tegen de telecomproviders loopt van 27 september t/m 31 oktober 2019.

Uiteraard zitten er wel kosten aan om mee te doen aan de actie. Het gaat om een eenmalige bijdrage van € 29,= en een gage van 5% als er een schadevergoeding wordt uitgekeerd. Met deze bijdrage heeft de Bond de financiële armslag om de brieven (door een deurwaarder) aangetekend af te leveren en als compensatie voor toekomstige advocaat- en gerechstkosten. Op hun website kun je ook lezen hoe je zelf (buiten de Bond om) actie kunt ondernemen.

De Nationale Bond tegen Overheidszaken is opgericht door Jordy Zwarts. Hij voerde al eerder succesvol actie tegen de ‘verplichte’ afname van de ziektekostenverzekering door particuliere verzekeraars. Doordat hij een juridische tegenstrijdigheid ontdekte in deze verplichte verzekering, kon hij de rechter schaakmat zetten, zodat deze hem wel in het gelijk moest stellen. Zo kan een eenling het opnemen tegen een overheidsmaatregel en kolossen van verzekeringsmaatschappijen. Bedenk eens wat we kunnen doen als we met een grote groep mensen in het verweer komen tegen de overheid inzake 5G en de telecombedrijven.

Heb je zorgen over de gevolgen van 5G, geef je dan op en steun dit initiatief!

Meer informatie op de website van: bondoverheidszaken.nl

Ella Ster* | bron: www.ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”

Ella Ster is nu ook te volgen via Mastodon, een onafhankelijk nieuwsplatform, zonder censuur. Lees op Wanttoknow.nl waarom dit initiatief een goed alternatief is voor de gecontroleerde social media. Klik hier voor een overzicht van nieuwsbronnen. Om berichten van Ella Ster te volgen klik je hier en vervolgens op de blauwe Follow-knop.

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

15 reacties

 1. Hoera en wat een goed idee om een nationale bond tegen overheidszaken in het leven te roepen.
  Elke overheids ambtenaar (die bezig zijn met politiek) zou zich in diepe schaamte moeten buigen.

  VGJ

 2. Sorry, wil hier niets afdoen aan de intentie van dit initiatief! Maar dit is schermen met dezelfde degens… een spel waar de politiek of overheidsinstanties ten allen tijden reactief handelden! Waar de bedrijfseconomische orde via bedrijfsjuridische wegen en nog niet bestaande wetgeving ontwikkeling, uitrollen via slinkse oppressie en onderhandelingstechnieken om zijn doel te bereiken, zal het altijd achter de feiten aanlopen zijn! Daarbij privacy… wat een lachertje is dat dan??? Zodra welke groei in bewustzijn dan ook, bekent word met, zal een volwassen entiteit zorg moeten gedragen in respect, verantwoordelijkheid en liefde voor alles wat is en als een leraar van omgevingswaarden op moeten treden! Net zoals je een kind die zijn omgeving aan het ontdekken is ook niet kan onthouden van zijn bevindingen! Is dit wederom handelen vanuit angst ipv een alerte staat van zijn, een weten die handeld vanuit liefde en respect ! Waarom denk je andere entiteiten ver weg blijven van aarde….

 3. omdat ik al meer gedaan een jaar met 4x 5G sites op FB alle info heb gedeeld om men hiervan bewust te maken maar nu hoor ik dat op 2 Okt. de uitrol ervan toch gaat gebeuren! De link van bond van overheidszaken heb ik al lang overal geplaatst maar hoe bewijst men de schade? Is het niet weer een verdien model van weer een verzekering ? Men gaat er geen geld aan uitgeven als ze niet eens weten wat kan gaan gebeuren en hoe de mogelijke schade te bewijzen. Ik post jouw site overal maar degene die het niet weten zitten niet op FB of MeWe enz. Ik geef het op. Ik heb gedaan wat ik kon. Dank je voor al jouw werk en moeite en keep up the good work zo lang als je kunt. Take care<3

  • Moira, Alles heeft niet alleen een fysiek effect, maar ook een energetische uitwerking. Ik zou je daarom willen vragen om eens kritisch te kijken naar je reactie. Je af te vragen welk effect die heeft, juist op mensen die wel op punt staan om actie te ondernemen. Een actie die de partijen die profiteren van 5G raken in hetgeen ze motiveert om er kritiekloos mee door te gaan: namelijk het verdienmodel.

   De Cabal die de uitrol van 5G en andere technologieën heeft gepland, is al duizenden jaren bezig om deze New World Order te vestigen, hetgeen ze nog steeds niet volledig gelukt is. Hun plan had in 2012 gereed moeten zijn, maar zal blijven falen omdat een te grote groep mensen wakker is en in actie komt. Wat we echter van de Cabal kunnen leren is hun volharding. Wij moeten zorgen dat we volhardender zijn. Wij mensen zijn bovendien veel creatiever. Als we drie dingen hebben geprobeerd die niets uit lijken te halen, proberen we een vierde initiatief of nog een. Hierboven staat een nieuw initiatief beschreven. De keuze is: steun je het of haal je het bij voorbaat onderuit? Heeft het zin om je eigen ruiten in te gooien en vlak voor de finish de handdoek in de ring te gooien?

  • Dezelfde vraag kun je stellen over degene die dit artikel schrijft. Waarom een goed initiatief onderuit halen? Omdat iemand geld vraagt? Waar komt toch de gedachte vandaan dat anderen alles voor niets moeten doen en de kosten moeten voorschieten?

 4. Morning star on

  Ik doe mee en zal zoveel mogelijk mensen proberen mee te krijgen. Ik zal ook mijn hulp aanbieden aan mensen om het nog makkelijker te maken als ze het niet snappen. Ik heb veel liefde voor de mens en deze planeet, en weet dat je soms beter je mond kunt houden en soms beter kunt knokken, in dit geval is het knokken, top initiatief. Het voorwerk is al gedaan de keuze is aan een ieder. Ode aan degene die blijven volhouden en het pad ruim maken voor de rest die ook deze behoefte hebben.

 5. Pingback: Zorgen over 5G? Dit kun jij doen! | eunmask

 6. Reinhilde Raspoet on

  Dag Ella,
  Ik volg je en wakkere mensen al lang ook veel andere alternatief nieuws Mijn vraag aan U : Kan er echt alternatief nieuws ook voor Vlaanderen langs een of andere weg, buiten het feit dat ze het allemaal kunnen lezen langs webstekken natuurlijk .Voor dit artikel van 5 G is voor Nederlanders bedoeld maar ook hier willen ze onder meer 5 G uitrollen juist Brussel bleef tot nu neen zeggen
  Ook wat de klimaatgekte betreft is het hier ook door politici niet te geloven wat ze allemaal zogezegd geloven en dies meer vooral nu met de vorming van regeringen hier

 7. Pingback: Zorgen over 5G? Dit kun jij doen! | eunmask

 8. dag reinhilde raspoet,
  Ik heb dezelfde vraag als jouw,kunnen we vlaanderen wakker schudden, alles wordt momenteel klaar gemaakt voor 5G.
  Kunnen we eens samenkomen,intussen probeer ik zoveel mogelijk organisatie’s te informeren vb gaya!
  Twee bedrijven die instaan voor 5G,waaronder een brugs bedrijfje die reeds een lange tijd 5G bandbreedte verhuurd aan bedrijven.
  In gent gaat de reclame niet meer over 5G,ze manipuleren nu. Reclame luidt als volgt; 1gb meer voor een sneller internet en gent is er klaar voor”

  Kan je me contacteren?

  dank.