Shungit is een zwarte steen uit Karelië in het noordwesten van Rusland. Deze unieke steen heeft helende, beschermende en andere prachtige krachten. Het is één van de oudste stenen op aarde. Al zeker 400 jaar wordt de steen geroemd om zijn genezende en antibacteriële eigenschappen. Het is een natuurlijk materiaal met een specifieke kristalstructuur, gebaseerd op koolstof. De steen wordt ook wel “De Steen van Leven” genoemd.

Shungit is het mineraal van de 21e eeuw, waar de wetenschap zich over verbaast. De chemische samenstelling is zó uniek, dat het altijd ondersteunend werkt omdat het in evenwicht brengt wat in onbalans is. Shungit zuivert, normaliseert, herstelt en geeft energie. De steen heeft de hoogste trilling van alle elementen op aarde, wat wetenschappers nauwelijks kunnen meten. Daarom wijken eigenschappen van Shungit sterk af van alle op koolstof gebaseerde mineralen die er tot nu toe bekend zijn.

Helende en zuiverende werking

Shungit is verkrijgbaar als gepolijste of ruwe, onbewerkte steen. Er zijn verschillende afmetingen en vormen. Daarnaast wordt Shungit verwerkt in sieraden.

De mogelijkheden zijn eindeloos: het zuiveren van water (bijvoorbeeld met het speciale Shungit filter of losse steen), ondersteuning bij verlichting van uiteenlopende ziekten, van griep tot diabetes, van artritis tot galstenen; het ontgift en verhoogt de immuniteit. Onderzoek van Shungit heeft aangetoond dat direct contact met de steen op het lichaam resulteert in pijnverlichting en verlichting bij ernstige ziekten.

Het beperkt het effect van de elektromagnetische straling waar we in deze tijd allemaal mee te maken hebben via onze computers, mobieltjes et cetera. Het is een aarde- en luchtenergie met een vleugje vuur — een ongebruikelijke en krachtige combinatie van energieën om tegelijkertijd mee te kunnen werken. Het verwijdert gif en ziekten uit het lichaam — met andere woorden: het verwijdert dat wat er voor een goede gezondheid niet in thuis hoort — maar het is nog veel, veel meer dan dat.

Miljarden jaren oud

Terwijl Shungit in Rusland al jaren wordt toegepast en door wetenschappers onderzocht wordt, is de steen bij de rest van de wereld nog weinig bekend. Nu is de tijd kennelijk aangebroken om de bijzondere eigenschappen van de Shungit steen op de juiste waarde te schatten en de geneeskracht van dit miljarden jaren oude materiaal op grotere schaal toe te passen.

De steen is afkomstig van een meteoriet die miljarden jaren geleden op aarde insloeg. Hierdoor bevat het bijzondere broninformatie van buiten de Matrix. Dat verklaart waarom wetenschappers gefascineerd zijn door Shungit en ook waarom de steen zo afwijkt van alle andere gesteente op aarde.

Lezing van Larisa Jevsjoekova

Wil je meer ontdekken over de geschiedenis en de werking van Shungit? Of wat deze mystieke steen betekent voor ons bewustzijn? Meld je dan aan voor de lezing door Larisa Jevsjoekova.

Larisa Jevsjoekova

Larisa komt oorspronkelijk uit Rusland en heeft veel kennis over stenen en kristallen in het algemeen en Shungit in het bijzonder. In de lezing vertelt Larisa enthousiast over wat Shungit is, waar het vandaan komt, over alle eigenschappen van deze unieke zwarte steen en de zeer verschillende toepassingsmogelijkheden, alsook over haar eigen onderzoek naar Shungit.

Larisa woonde nog in Rusland toen ze voor het eerst met Shungit in aanraking kwam. De laatste studies en informatie uit Rusland over Shungit worden in deze lezing gecombineerd met haar eigen ervaring. Haar kennis omvat zowel informatie uit wetenschappelijke studies, als wat deze steen op energetisch gebied kan betekenen. Informatie vanuit internet wordt hier onder de loep genomen en kritisch bekeken.

In 2000 vertrok Larisa uit Rusland en sindsdien woont ze in Nederland. Verschillende werelden kwamen bij elkaar: twee talen, de rijke ruige natuur waar ze opgroeide; de gezellige verzorgde stadjes hier, oude en nieuwe vrienden, haar familie in Rusland en een nieuwe omgeving hier. Haar passie voor stenen en kristallen is echter van het begin af aan tot nu gebleven.

Praktische informatie:

 • Locatie lezing: Kanexia, Prinses Marielaan 5, 3743 JA Baarn
 • Datum en tijdstip: Zondagmiddag 1 maart 2020, van 14.00 uur tot 17.00 uur.
 • Inloop vanaf 13.30 uur.
 • Deelnamekosten: 25 euro, inclusief koffie, thee en gratis parkeren
 • Aanmelden: via de contactpagina op Kanexia.nl.
Oorspronkelijke artikel op Kanexia.nl

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”
Share.

About Author

6 reacties

 1. Magdalena Wouters on

  Mijn huis bulkt van de shungit. Overal verspreid staan glazen potjes met ruwe shungit. In een karaf met gefilterd Brita water ligt een dikke laag shungit + de gouden driehoek. Droegen shungit op ons. Ik weet zeker dat dit ons voor veel behoedde, maar… niét tegen zéér zware elektrosmog. Ik woon n.l. in een klein hyper toeristisch provinciestadje met 8 miljoen bezoekers/jaar! Het bestuur plaatste tientallen hotspots, het krioelt van de zendmasten, van Free Wi-fi in de talloze hotels en andere horeca zaken. Ook winkels bieden Free Wi-fi aan. Daar bovenop de smartphones waar iederéén (behalve ik) mee rond loopt. Daar kan het sterkste organisme uiteindelijk niet meer tegenop, met 1001 ongemakken tot gevolg en wellicht dankzij shungit niks ergers. Pas toen ik bionite producten van DoooZz ging gebruiken trad er een dramatische verbetering op!

 2. Lieve lezers,kan iemand mij helpen? Waar kan ik shungit kopen!
  Groetjes,Luiza.

  • Ik heb ook veel stenen in huis van Shungit….ik koop het bij…www.sundancer.nl is een fijne en bijzondere steen…inzetbaar voor vele doelen…en voor goed slapen onder mijn kussen…etc. en is ook tegen straling….

 3. Ik merk nog totaal niets qua de drie shungite stenen die ik nu bijna een week in mijn huis heb staan.
  Weet niet of dit aan de shungite stenen ligt, of aan andere oorzaken.
  Mijn huis is immers rondom in het purschuimtroep gezet. Dat zou zo goed zijn.
  Heb gereclameerd bij de beheerder (Noord-Staete ooit Noodervastgoed) van de eigenaar (Orangerock BV).
  Nog steeds niet op gereageerd?

  Twee keer heb ik dat geweigerd, maar na de tweede keer werd ik gemaand alle kosten voor het door hun uitgevoerde Groot Onderhoud dan zelf zou dienen op te brengen.
  Eigenlijk moest ik er om lachen vanwege hun houding, HaHaHa en eigenlijk lach ik nog steeds van binnen.
  Lijkt een beetje op het surrogaat gedrag, als van bijna alle Overheden, in dit zo fijne kikkerlandje .