UPDATE 22 APRIL 2020

Zitting kort geding gaat toch door!

De rechtbank heeft stichting Stop5GNL 21 april jl. laten weten dat er toch een mondelinge behandeling van het kort geding zal plaatsvinden. De zitting staat gepland op 4 mei a.s.. 

Stichting Stop5GNL is blij met het besluit van de rechtbank de zitting toch door te laten gaan. Het is in deze belangwekkende zaak voor alle partijen beter een pleidooi te kunnen voeren tijdens een zitting. Dit is ook niet voor niets gebruikelijk bij een kort geding.

De zitting was in eerste instantie afgelast in verband met de crisis naar aanleiding van het coronavirus en de sluiting van alle rechtbanken. De procedure zou geheel schriftelijk worden gevoerd. Door de rechtbank is toch besloten dat een mondelinge behandeling van de zaak wenselijk is.

In verband met het coronavirus zal er wel een beperkt aantal personen worden toegelaten.  Het zal dus geen publieke zitting worden en als Stichting Stop5GNL zullen we daarbij uiteraard aanwezig kunnen zijn. We moeten nog bezien wie we verder kunnen uitnodigen om de zitting bij te wonen. Ook wordt er in beperkte mate toegang wordt gegeven aan de pers.

Mondelinge behandeling van kort geding tegen uitrol 5G op 4 mei


Zoals inmiddels bekend heeft de stichting Stop5GNL een kort geding tegen de Nederlandse staat aangespannen om de uitrol van 5G te stoppen. De rechtbank heeft de zaak als urgent aangemerkt en de procedure zal vanaf dinsdag 21 april schriftelijk van start gaan.

Sensatie in de media

De afgelopen weken is er een sentiment ontstaan alsof alle mensen die geen 5G willen, complotdenkers, ‘gekkies’ of zelfs terroristen zijn. Dat heeft weinig met de realiteit te maken. In de media worden er veel te voorbarig conclusies getrokken en worden er vooral sensatiebeluste verhalen gebracht. Het is nog helemaal niet bekend wie zendmasten in brand heeft gestoken en wat de motieven daarvoor waren. Hele groepen mensen daarop afserveren is dan ook journalistiek onwaardig.

Uiterst vreedzaam

Wij zijn zelf al jarenlang met vele actiegroepen aan het zorgen voor meer bewustwording over de effecten van elektromagnetische straling op de gezondheid. Maar dat doen wij op een uiterst vreedzame en democratische wijze. Zoals je in de 192 nieuwsberichten op alleen al deze website kunt zien, roepen wij op tot het aangaan van het gesprek, het schrijven van brieven naar gemeenten en overheden en het organiseren van informatiebijeenkomsten.

Verder hebben we vorig jaar een landelijke petitie om 5G te stoppen aangeboden aan de regering. En op 9 september 2019 en 25 januari 2020 hebben we vreedzame demonstraties gehouden, in goede samenwerking met gemeenten, overheden en politie. En nu is er dan het kort geding dat keurig via de juridische weg wordt gevoerd.

En als je er even over nadenkt: Waarom zouden we dit kort geding gaan tegenwerken door ineens zendmasten in brand te gaan steken? Dat is toch totaal niet logisch. Uiteraard wijzen wij elke vorm van geweld en vernieling af. Daar staan wij volledig buiten. Er is een enorme hoeveelheid onafhankelijk wetenschappelijk bewijs dat straling gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Al die bewijzen worden nu via een kort geding voorgelegd aan de rechtbank om daar een uitspraak over te doen.

Oproep: positieve energie voor het kort geding

Ik wil je vragen om alle afleidende berichtgeving te laten voor wat het is en nu onze aandacht op positieve wijze te focussen op het kort geding. De stichting Stop5GNL heeft samen met haar advocaten uitstekend werk verricht in het samenstellen van het pleidooi (lees hier de dagvaarding). Op basis van de feiten kunnen we dit proces absoluut winnen.

Doe ook mee en stuur vanaf vandaag elke dag om 17.00 uur (of een ander tijdstip als dat beter uitkomt) positieve energie, licht en wijsheid naar de rechters, de advocaten, de stichting en het winnen van het kort geding. Je kunt dat doen op een manier die bij je past. Voor de een zal dat inhouden om te bidden of een kaarsje te branden, voor de ander is het in de vorm van mediteren of door licht te sturen. Het maakt niet uit hoe je het vorm geeft, het gaat om onze gezamenlijke intentie.

Het lijkt mij goed om dit dagelijks te doen totdat er een uitspraak is. Het kort geding vindt schriftelijk plaats, dus de einddatum is nu nog niet bekend. Vermoedelijk zal het proces enkele weken duren. Het betreft een kort geding, dus er zal sowieso op korte termijn een uitspraak komen.

Laten we er samen voor zorgen dat de uitrol van 5G wordt stop gezet. Alvast bedankt voor je hulp.

Kijk voor meer informatie op stralingsbewust.

Silvia Belgraver | Bron: stralingsbewust.info

Share.

About Author

Comments are closed.