Nederland bevindt zich in een crisis. Ouderen vereenzamen, mensen durven elkaar niet meer aan te raken, werknemers raken hun baan kwijt, ondernemers gaan failliet, mensen zien geen uitzicht meer. De 1,5 meter samenleving is onmenselijk, ongezond, in strijd met onze fundamentele vrijheden en economisch onverantwoord! Er is geen sprake meer van een epidemie. De coronamaatregelen moeten direct worden afgeschaft, zodat we snel terug kunnen naar het gezonde normaal.

De coronacrisis heeft ons allemaal diep geraakt. Daar waar de meesten maanden geleden nog gemotiveerd waren om de maatregelen op te volgen, omdat we dachten dat dit bescherming zou bieden, weten we nu dat de maatregelen ineffectief en zelfs een vernietigend effect hebben. De gezondheid van de kwetsbare mensen heeft juist te lijden, door het verlies aan sociale contacten en uitstapjes naar buiten.

Velen voelen het inmiddels ook in hun portemonnee door het verlies van werk of bedrijf. We leven onder een juk van belachelijke maatregelen, die steeds meer op een parodie beginnen te lijken. We zien tegelijkertijd dat anderen nog in een angstgreep vastzitten, als gevolg van eenzijdige of onjuiste informatie en staatspropaganda. Dat heeft ook een enorm negatief effect op de psyche van veel mensen.

Voor mij betekent dit alles een duidelijke grens die niet overschreden mag worden.
Tot hier en niet verder! Waar ligt jouw grens?

Het nieuwe normaal = NIET normaal

Hoe serieus het virus ook genomen dient te worden; aan onze grondrechten mag en kan niet getornd worden. Deze mogen NIET structureel worden aangetast. Bovendien is er niets normaals aan ‘het nieuwe normaal’ en ‘de 1,5 meter samenleving’. Het druist volledig in tegen de menselijke natuur.

Geweldloos en met liefde

Daarom is er aanstaande zondag 21 juni 2020 een demonstratie op het Malieveld in Den Haag. Tijdens de demonstratie komen we geweldloos en met liefde samen om onze stemmen te laten horen. Wetenschappers, medici, juristen, ondernemers, artiesten, topsporters, journalisten en inmiddels al duizenden Nederlanders hebben laten weten van de partij te zijn. Om de overheid te laten weten dat we de wetswijziging en het ‘nieuwe normaal’ NIET accepteren. In plaats daarvan gaan we samen terug naar het gezonde normaal. Niet alleen omdat we dit willen, ook omdat er geen onderbouwde reden is om dit niet te doen.

Samen terug naar het gezonde normaal demonstratie

 • zondag 21 juni
 • 13:00-17:00 uur
 • Malieveld, Den Haag

 

Kom op voor je vrijheid, je rechten en het leven

Uit angst voor het nog onbekende Covid-19 virus ging Nederland medio maart in lockdown. De maatregelen zorgden voor ingrijpende beperkingen van onze vrijheden. Ook al waren ze minder zwaar dan in sommige andere landen. Met de beelden uit Bergamo en Spanje op het netvlies, offerden we onze vrijheid tijdelijk op om overbelasting van de IC’s te voorkomen. En om verdere verspreiding van het virus in te dammen.

Vraagtekens over de aanpak

Sindsdien is er veel gebeurd; de druk op de IC’s is er al weken niet meer, de termen ‘het nieuwe normaal’ en ‘de 1,5 meter maatschappij’ zijn geïntroduceerd, complete sectoren dreigen te verdwijnen, de minister spreekt over een vaccin als enige oplossing en nog veel meer. Ook zijn er verschillende maatregelen genomen die ondanks een gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing zijn doorgevoerd en verplicht gesteld. Het omgekeerde is zelfs het geval; er stapelt zich meer en meer bewijs op waardoor er grote vraagtekens geplaatst mogen worden bij de gekozen aanpak en de bijbehorende maatregelen.

Geen spoedwet met maatregelen zonder onderbouwing effectiviteit

De maatregelen en richtlijnen – ZONDER wetenschappelijke onderbouwing van de effectiviteit – dreigen een permanent karakter te krijgen nu het kabinet werkt aan een spoedwet om deze maatregelen wettelijk te verankeren. Dit kunnen we en zullen we NIET laten gebeuren.

Zonder instemming verdwijnt het politieke draagvlak en legitimatie

Het is belangrijk om te laten horen wat we wel en niet willen. Vrije wil is immers een kosmische wet die men niet mag schenden. Ook beleid dat indruist tegen de wil van het volk, heeft geen legitiem politiek draagvlak. Om die reden laten we weten dat we:

 • niet instemmen met de spoedwet
 • geen inperking willen van grondwettelijke vrijheden
 • geen 1,5 meter samenleving willen
 • geen gebruik van de term ‘het nieuwe normaal’ willen
 • geen maatregelen willen zonder wetenschappelijke basis
 • geen maatregelen willen zonder (echte) noodsituatie
 • geen censuur, staatspropaganda of angstzaaierij willen

 

Dit willen we wel:

 • We willen per direct de huidige maatregelen stopzetten
 • We willen het normale leven weer oppakken
 • We willen de economie weer maximaal aan de gang krijgen
 • We willen een 100% transparante informatievoorziening van RIVM & overheid
 • We willen een open debat over het gevoerde en te voeren beleid
 • We willen mensen zelf verantwoordelijkheid voor eigen gezondheid laten nemen
 • We willen een parlementaire enquête over de coronamaatregelen
 • We willen voorlichting over het versterken van het immuunsysteem
 • We willen kunnen beschikken over alle farmaceutische en natuurlijke geneesmiddelen
 • We willen een effectieve aanpak van de échte oorzaken (zoals slechte ventilatie)
 • We willen eerlijk informatie over de gevaren van vaccinaties

 

We willen het gezonde normaal

Laten we er alles aan doen om de regering duidelijk te maken dat onze grens bereikt is. Zeg NEE tegen de spoedwet, zeg JA tegen het gezonde normaal zoals we dat kenden. En laten we dit vertrouwde normaal een betere invulling geven.

De manifestatie op het Malieveld is georganiseerd door viruswaanzin.nl en kan op veel steun van andere actiegroepen rekenen. Daarom is het belangrijk om de krachten te bundelen. Kom naar het Malieveld als je in de gelegenheid bent. Maak op allerlei manieren kenbaar dat wij een andere wereld willen dan het “nieuwe (ab)normaal” zoals in de noodwet staat. Wij willen een gezond normaal, op basis van vrijheid, mensenrechten en rechtvaardigheid.

Laat dit het keerpunt zijn, waarbij we samen een andere weg in slaan, naar een betere toekomst!

Kijk voor de actuele status of meer informatie op: viruswaanzin.nl of www.smartexit.nu

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

5 reacties

 1. Christine Boonstra on

  Mijn zwaar gehandicapte (gevolg van een vaccinatie) en dus kwetsbare dochter woont thuis.
  Er is al die tijd niemand geweest die heeft gecheckt of alles goed ging, of we ons redden ondanks wegvallen verzorgers, of we beschermingsmiddelen hebben etc.
  Bij navraag bij de gemeenteraad blijkt dat er geen enkel overzicht is van welke kwetsbare mensen thuis wonen.
  Die groep wordt aan hun lot overgelaten, terwijl telkens de leus ‘dáár doen we het allemaal voor mensen, het beschermen van de kwetsbaren’ te horen is.

 2. Gerrie Bronswijk on

  Yesssss ik ga erheen met 5 powervrouwen!! En er zijn al heel aanmeldingen;)

 3. Afgelopen week las ik het boek van John Rider: Schaduwen achter de Schermen. Dit boek vertelt in detail, heel kort en krachtig en zonder omhaal, hoe onze wereld er al duizenden jaren uitziet. En vooral wie er werkelijk alle touwtjes in handen heeft.
  Als je dit dunne boekje eenmaal gelezen hebt, snap je het volkomen. Maar óók dat dit helemaal niet het einde gaat worden, omdat die krachten zo goed als alle politici op deze planeet in handen hebben en manipuleren. Ook de onze, zolang je chantabel bent. En dat zijn ze, bijna allemaal! De reden van hun chantabiliteit staat ook beschreven. Alle info is ook te vinden op het internet. Als je maar doorzoekt, dan zul je gaan vinden.
  Ella, iets voor jou om in te duiken en te belichten vanuit jouw standpunt?