Op dit moment overheerst de angst. Een grote groep mensen is nog erg bang voor het coronavirus, bang om besmet te raken, bang om op de IC terecht te komen of te overlijden. Angst, in combinatie met machteloosheid en stress, ondermijnt het immuunsysteem. Een goed functionerend immuunsysteem is echter in staat om ziektemakers op te ruimen. Natuurgeneeskundige Toon de Laat deelt zijn kennis over virussen en op welke wijze men het immuunsysteem kan versterken.

Volgens Toon de Laat zijn er meestal meer dan 8 oorzaken waarom iemand ernstig ziek wordt door een virusinfectie. Een gezond mens is meestal in staat om ziekteverwekkers probleemloos op te ruimen. Virussen zijn daarbij informatiedragers die andere cellen informeren en waarschuwen (immuun maken). Hieronder een uiteenzetting hoe het biologische proces werkt en hoe men hier vanuit de natuurgeneeskunde tegenaan kijkt. Kern van het verhaal: voldoende zuurstof en vitamine C zijn essentieel om het lichaam gezond te houden.

Wat is een virus en een exosoom?

Toon de Laat | natuurgeneeskundige | oktober 2020

Het doel van deze informatie is dat we op een verantwoorde, snelle manier ons immuunsysteem kunnen versterken, zodat we immuniteit tegen corona kunnen opbouwen. Als we de ziekte toch krijgen moet deze zo mild mogelijk, als een milde griep verlopen. Wij mensen zijn al duizenden jaren bezig om vanaf onze geboorte onze weerstand op te bouwen en te versterken, zodat we in goede gezondheid ons leven kunnen leven. Het opbouwen van immuniteit kan niet anders dan door contact te maken met de ziekteverwekker, in dit geval het coronavirus. We kunnen ons hiertegen wapenen en dit met een gezonde kracht aangaan.

Waarom mensen op de IC doodziek zijn

Als we naar de behandelingen kijken die de coronapatiënten worden gegeven, dan zien we dat dit vanuit de natuurgeneeskunde verre van optimaal is. Wat is er zoal aan de hand met de corona-patiënt, vooral de patiënten die op de IC liggen?

 • De patiënt heeft een uitgeput immuunsysteem, door een gebrek aan essentiële stoffen zoals: vitamines, mineralen, essentiële vetzuren, aminozuren, enzovoort.
 • Het bloed is geoxideerd en zit vol met gifstoffen, hierdoor werkt de zuurstof niet meer.
 • De microcirculatie heeft geen pompbeweging en staat bijna stil.
 • De fascia (weke bindweefsel) doorstroomt niet goed, hierdoor krijgen de cellen geen zuurstof.
 • Er zijn schadelijke ziekteverwekkers zoals bacteriën, amoeben, parasieten en spirocheten aanwezig.
 • Het kan zijn dat stralingen zoals: magnetron, inductie en 5G, de cellen hebben beschadigd.
 • De ontgiftingsorganen en de uitscheidingsorganen werken niet goed en zijn uitgeput.
 • Het elektromagnetisch veld (aura) van de persoon is beschadigd, vervormd, te klein, of aangetast.
 • Het mentale en fysieke werken niet samen, de balans is verstoord.
 • De chakra’s, meridianen en acupunctuurpunten werken niet goed meer.
 • De coronapatiënt heeft een tekort aan vitamine C en D en een tekort aan zink.

Bovenstaande zaken zijn bij een gezond mens in evenwicht, maar bij een ziek persoon is dit door gebrek aan energie niet meer te corrigeren. Ik ga dit hieronder stukje bij beetje verduidelijken, zodat je weet wat je zelf allemaal kunt doen om jezelf te beschermen tegen ziekten.

Meestal meer dan 8 oorzaken waarom iemand ziek wordt

We zien dat er bij de zieke persoon veel aan de hand is, maar van alles wat hierboven staat wordt in het ziekenhuis niets gedaan. Het is jammer dat alleen reguliere artsen de hulp mogen bieden, terwijl de natuurgenezers op het gebied van de gezondheid veel kennis hebben. Een arts is iemand die werkt met artsenijproducten (farmaceutische middelen, hier is de arts naar vernoemd), die veel geleerd heeft over ziekten en deze onderdrukt met medicijnen. De natuurgenezer heeft zijn studie op de gezondheid gefocust en werkt met lichaamseigen, natuurlijke stoffen. Een arts heeft zich gespecialiseerd op één lichaamssysteem. We kennen in de reguliere zorg de KNO-arts, de cardioloog, de internist, de dermatoloog, de psychiater, de oncoloog, de gynaecoloog, et cetera. Deze leggen weinig of geen verbanden met de rest van de andere lichamelijke systemen (dit is voor de andere specialist), terwijl alles van elkaar afhankelijk is.

In zieken- en verzorgingstehuizen is de voeding die men aan de patiënt voorzet meer vulling dan voeding. De gedenaturaliseerde, geraffineerde voeding heeft een gebrek aan vitaliserende stoffen, waardoor het lichaam zich niet kan herstellen en/of versterken. Daar komt nog bij dat er veel gebruikt gemaakt wordt van magnetron of inductie. Ook ongezonde leef- en werkgewoonten kunnen de draagkracht verminderen: verkeerde eetgewoonten, verkeerde voedingscombinaties, te veel koffie of alcohol, te weinig lichaamsbeweging, te weinig slaap en ontspanning, te veel werken en te weinig pauzes nemen. De weerstand zal hierdoor verkleinen, waardoor we meer vatbaar worden voor de gevolgen van stress. Bij ziekte zijn er altijd meerdere oorzaken die de mens ziek maken. Ik zie meestal meer dan 8 oorzaken die in totaal de ziekte voortzetten. De zieke persoon kan de verstoringen niet meer corrigeren door gebrek aan vitaliteit en essentiële voeding. De afvalstoffen kunnen niet meer worden afgebroken, maar worden in weefsel en cellen gestapeld.

Vitamine C beschermt en bespoedigt het herstel

Iedereen weet dat er op dit moment een virus is dat de mensen in hun angst zet. Dit is niet nodig, laat je angsten los. We kunnen zelf veel doen om ziekte voor te blijven. We moeten inzicht hebben in de gehele situatie, hoe we ons moeten gedragen, wat we moeten eten, om ons tegen dit virus te wapenen. Alleen al vitamine C geeft je een grote bescherming tegen dit virus. Raak je alsnog besmet dan verloopt de ziekte (zeer) mild en het voordeel van de besmetting is dat je weerstand zich heeft kunnen versterken. Je bent dan voor je leven immuun voor dit virus. Totdat dit virus zich heeft gemuteerd, of er een ander virus of ziekteverwekker is, wat voor ons dan weer een nieuwe situatie is.

Op deze manier hebben we ons hele leven niets anders gedaan dan onze weerstand te vergroten. Dit kan alleen door in contact te komen met de ziekteverwekker. Dit is een volkomen normaal en natuurlijk proces. Een virus is makkelijker te overwinnen dan bijvoorbeeld een parasiet. De ziekteverwekker kan alleen overleven als de gastheer een vervuild lichaam heeft waar te weinig zuurstof in zit. Een vaccin kan dit niet verhelpen, dat brengt nog meer vervuiling in het lichaam. Een vaccin verstoort en vervuilt het weke bindweefsel en dat is zeer schadelijk, want al onze cellen liggen in het weke bindweefsel. Tegelijkertijd verstoort een vaccin de werking van de Th-cellen 1 en 2.

We maken zelf het virusdeeltje aan

Een virus is een deeltje dat door ons zelf wordt aangemaakt uit ons DNA. Een virus is een stukje eiwit dat uit het chromosoom komt. RNA (een half deel DNA) is een onderdeel van ons DNA dat vanuit de celkern naar het celplasma wordt gebracht. In het celplasma zitten meerdere cellichaampjes, die van de RNA streng weer een compleet DNA deel kunnen maken. Een stukje RNA is een code voor bijvoorbeeld een eiwit. Stel dat een cel giftige stoffen binnen krijgt, of een ziekteverwekker heeft die cel beschadigd, dan wil deze cel zich hiertegen beschermen en zichzelf repareren. Dit kan door het DNA aan te passen met het in- of uitschakelen van een bepaald gen. Een gen kan ofwel ziekmakend zijn, ofwel de gezondheid corrigeren.

Eiwitsynthese: 1. Het chromosoom in de celkern (paars) rolt zich uit en de DNA helix komt tevoorschijn. Nu splitst het DNA zich in twee en dat noemt men een RNA deel (rood sliertje = half DNA.) 2. De streng RNA wordt los gemaakt van het DNA (rood sliertje in paars gedeelte). 3. De streng RNA verlaat de celkern. Deze gaat naar een cellichaampje dat men een ribosoom noemt. 4. In de cel zweven eiwitdeeltjes die we aminozuren noemen en het ribosoom zoekt hieruit de aminozuren die op het RNA passen. 5,6,7. De ribosoom maakt van het RNA weer DNA. Dit wordt bijvoorbeeld in de celwand ingebouwd.

.

Virus of exosoom?

Bij eiwitsynthese is er weer een nieuw stukje eiwit dat de cel kan repareren en herstellen. Het kan ook zijn dat een stukje RNA wordt doorgestuurd naar een andere cel, om andere cellen te informeren, te waarschuwen en aan te zetten tot actie. Dit noemen sommige wetenschappers een ‘exosoom’ en andere wetenschappers noemen dit een ‘virus’. Dit stukje RNA-eiwit kan zonder bescherming niet door het bloed naar een andere cel stromen, omdat het dan in het bloed door enzymen wordt afgebroken. Om deze reden wordt het ingekapseld in een vetbolletje. Zonder de bescherming van het vetlaagje wordt het RNA afgebroken.

Als dit RNA wordt afgebroken heb je alleen nog vrije en losse deeltjes waarvan de code verdwenen is. Dit wil het lichaam voorkomen en zal het RNA-eiwit inkapselen in een vetbolletje, dat veilig door het bloed naar een andere cel kan verhuizen. Dit in het bloed zwevende vetbolletje kan twee namen hebben, namelijk een virus of een exosoom. De wetenschap is hier nog niet helemaal uit.

Komt dit RNA-eiwit bij een andere cel dan heeft het de code bij zich, om in de cel naar binnen te kunnen. Deze code zit in het vetlaagje. Bij een coronavirus lijkt de code op een kroon (corona betekent kroon). In de cel komt het stukje RNA weer uit het vetbolletje vrij en wordt in die cel weer opgebouwd tot een volledig eiwit dat kan worden ingebouwd. Dit eiwit kan gebruikt worden voor het maken van een nieuwe receptor, of voor het repareren van de celwand of ander onderdeel van die cel, dat door een ziekteverwekker of andere oorzaak zoals bijvoorbeeld straling is beschadigd.

Exosomen helpen bij de immuniteit

Dit RNA deeltje kan massaal worden aangemaakt, een cel kan dit kopiëren voor eigen gebruik, of om het daarna te versturen. We zien hiernaast in het plaatje dat er uit de celwand een blaasje wordt gehaald (endocytose). Als dit los is, heet het een endosoom. Dit wordt gevuld met RNA-deeltjes die worden ingekapseld en later uit de cel worden geduwd. Uit de cel heten ze dan exosomen/virussen. Op deze manier kunnen cellen info aan elkaar doorgeven.

Stel een cel is ziek en wil de andere cellen waarschuwen om actie te ondernemen tegen deze ziekte. Dan gaat de zieke cel de informatie (een stukje RNA in een vetbolletje) versturen naar andere cellen. De andere cellen sturen de informatie weer door, want er zijn miljarden cellen die zich moeten aanpassen. Als er voldoende exosomen in een cel zijn aangekomen en als de informatie door die cel is overgenomen en begrepen, worden de overtollige exosomen/virussen afgebroken.

Ze worden afgebroken door de lysosomen (cellichaampjes gevuld met enzymen) of door mitochondriën (cytochroom) vernietigd. Dan is het klaar en is de persoon immuun. Als de lysosomen niet werken (door gebrek aan enzymen doordat de cel verzuurd is) dan kunnen de mitochondriën dit ook doen. De mitochondrie maakt een stofje aan, cytochroom genaamd, dat de virus of exosoom kan afbreken, de persoon is nu eveneens immuun tegen corona.

Zuurstof is essentieel om het virus af te breken

Om dit te kunnen heeft de mitochondrie zuurstof nodig. Is er geen zuurstof in de cel dan werkt de mitochondrie ook niet en is het over. Dan wordt de cel ziek. Een coronapatiënt heeft per definitie een te laag zuurstofgehalte. Het bloed is geoxideerd, ofwel er is een bloedvergiftiging. Dit kun je voorkomen én oplossen door vitamine C. Zonder zuurstof kunnen de mitochondriën en het lysosomen niet meer werken. Zonder zuurstof is er geen leven mogelijk.

Een virus of een exosoom zijn in principe hetzelfde. Als veel cellen (miljarden) de info doorsturen, dan komt het bloed behoorlijk vol te zitten met exosomen en/of virussen. Dit gebeurt bij de coronapatiënt het meeste in de longen, de darmen en de nieren. Als de longen vol zitten met exosomen/virussen dan kan men deze uithoesten. Als ze dan door iemand anders worden ingeademd, dan komen die in de longen van de ander en wordt deze persoon besmet.

Dan is het van belang dat de besmette persoon zuurstof in zijn bloed heeft. Als dit zo is, dan wordt dit virus ter kennis in de cel opgenomen en is de persoon immuun. Vitamine C beschermt zuurstof zodat het virus zijn werk kan doen en dat is immuniteit opbouwen. Is er te weinig vitamine C, dan valt zuurstof in het bloed uit elkaar en is er geen afbraak van het virus mogelijk. Hiernaast kan vitamine C het virus zelf ook afbreken. Het zuurstof in de cel zorgt voor verdere opruiming, ofwel via de mitochondriën of via de lysosomen. Zuurstof is de belangrijke factor om gezond te blijven en dit mag niet beschadigen.

Vitamine C zorgt voor meer zuurstof

In de besmette cel wordt het virus weer gekopieerd zodat andere, niet besmette cellen op de hoogte worden gebracht. Is er in de cel een tekort aan zuurstof dan zal de cel blijven kopiëren (de lysosomen en de mitochondriën werken niet zonder zuurstof, dat is hetzelfde bij een kankerpatiënt). Het kopiëren stopt niet omdat de lysosomen en de mitochondriën (de laatste zijn ‘energiefabriekjes’ die ook andere stoffen zoals cytochroom aanmaken) zonder zuurstof geen energie en cytochroom kan aanmaken. En zonder energie (zuurstof) wordt de cel ziek en sterft. Zijn er teveel virussen/exosomen in de cel dan moeten deze worden verwijderd. De cel kan deze weer naar buiten gooien.

Een zieke cel kan dit niet. Het grote aantal exosomen/virussen in de cellen maakt dat de cellen gaan ontsteken. Het lichaam wil met behulp van de ontsteking de zieke cellen alsnog opruimen. Een zieke cel is altijd verzuurd. Als men in het bloed gaat onderzoeken of het virus aanwezig is, dan wordt er gezocht naar de vetbolletjes die de cel als informatie-codes versturen. Op dit moment is dat het corona-virus, op een ander moment is dat een ander virus/exosoom. Vitamine C zorgt ervoor dat er meer zuurstof in de cel komt, plus het breekt overtollige vetbolletjes af. Dit is de beste methode om te helpen, maar de artsen doen hier niets mee, terwijl dit al zo’n 100 jaar bekend is.

Virussen maken ons niet ziek, maar zieke cellen kunnen het virus niet opruimen

Virussen zijn dus niets anders dan af/uitscheidingen van zieke cellen. Met andere woorden het is niet het ‘virus’ (wat dus geen virus is, maar een exosoom) dat ons ziek maakt. De aanwezigheid van wat wij het virus noemen, geeft aan dat er iets anders aan de hand is. Dit geeft aan dat er cellen ziek zijn en dus een exosoom/virus uitscheiden die andere cellen moet waarschuwen zich te gaan verdedigen. Het lichaam gaat in de verdediging om zichzelf te genezen van hetgeen het ziek maakt.

Dit is een normale reactie van het immuunsysteem. Het uitscheiden van exosomen wordt nu echter weergegeven als een (levens)gevaarlijk virus. Als een cel wordt vergiftigd, dan scheidt het exosomen uit om andere cellen te waarschuwen en te helpen. Als een lichaam verzuurd is, dan gaat het mis en geloof me, de corona-patiënt is sterk verzuurd. Zonder actief zuurstof en door een gebrek aan essentiële stoffen zoals vitamine, mineralen, enzymen, vetzuren en aminozuren heeft de patiënt weinig of geen kans op overleven.

Zorg goed voor je gezondheid, bescherm jezelf — daarmee bedoel ik niet de mondkapjes en ook niet de 1.5 meter afstand nemen — maar met je eigen weerstand. Alleen je immuunsysteem kan je beschermen. Geniet van de zon en van de natuur, daar winnen we aan kracht. Werk preventief en zorg voor immuniteit tegen corona, voorkomen is beter als genezen.

Toon de Laat  | Natuurgeneeskunde Budel | ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

16 reacties

 1. Dank voor dit artikel, Ella,
  Heb de link in zijn geheel geplaatst op viruswaanzin.be die dit misschien kunnen gebruiken voor de volgende rechtszaak die wordt aangespannen tegen al die onzinnige maatregelingen.

  • Bedankt, Zeevisje.
   Zach Bush zegt goede dingen, vind ik. Zoals hij uitlegt wat de symptomen zijn van Covid-19. Zoals een hypoxi injury. Zo een injury kan komen door vergiftiging of straling.
   Trouwens, bij vergiftiging denk ik ook aan rook (vuilverbranding?), vliegtuigen, Zyclon B, cyanide. (C-N verbinding als ion). Cyanide geeft volgens Bush dezelfde verschijnselen als de ziekte die men covid19 noemt. (en het lijkt ook op koolmonoxide-vergiftiging. een fenomeen wat ik uit de tweede hand ken.). Het zou dus wellicht geen virus zijn, wegens afwezigheid van virale symptomen, maar misschien één of andere vergiftiging. (Of wegens bepaalde EM-straling die de zuurstof zou veranderen.)
   We zouden misschien, als ik er zo over denk, de rook moeten vermijden. Dat is het minste. Misschien werden de mensen vroeger ook wel ziek van de kolenkachel?

 2. Frea PLANTINGA on

  Meer dan 2 jaar heb ik in een laboratorium gewerkt aan het vitamine C onderzoek, en wat de werkelijke effecten ervan zijn. Het vitamine kan b.v. een darmverstopping doorbreken, bij hoge dosering zorgt het voor een brij-achtige ontlasting (meer dan 6 x 1000 mg per dag) wat het spijsverteringssysteem reinigt van opgestapelde gifstoffen in het darmslijmvlies.
  Maar de belangrijkste reden om het in te nemen voor het immuunsysteem is dat het ziektemakers doodt vanwege het feit dat dit vitamine zuurstof afgeeft zodra het in de spijsvertering wordt betrokken. Het is de zuurstof (!!!) die alles, wat opgeslagen licht in een zuurstofarm gebied, kan doen reinigen van deze gifstoffen. Het maakt daarbij niet uit of die gifstoffen afkomstig zijn van levende organismen zoals bacteriën, parasieten of wat dan ook, of dat het afkomstig is van opgeslagen zuren als gevolg van stress, verkeerde voeding, verslavingsmiddelen, enz.
  Door vitamine C in te nemen draagt dit het meest effectief bij tot het versterken van het immuunsysteem, omdat alle organen in het lichaam profiteren van de toevloed van vrijgekomen zuurstof van dit vitamine, zodat afvalstoffen uit de cellen geneutraliseerd worden en weg kunnen stromen, en zuurstof het mogelijk maakt de nodige bouwstenen aan te voeren. Door het hoge zuurstofgehalte wat vitamine C achterlaat in het lichaam worden de bouwstenen van het lichaam ook sneller gebruikt en genees je sneller.

  Om reacties van het zogenaamde “virus”, inderdaad beter gezegd exosomen (giftige bestanddelen die uit cellen komen en die ziekte veroorzaken) te kunnen wegwerken en je geen griepachtige verschijnselen krijgt, is wel een hoge dosis van vitamine C nodig. Dat wordt in dit artikel helaas niet genoemd. Maar omdat het nu van groot belang is niet in de maalstroom terecht te komen van de zogenaamde corona-besmettingen, wil ik hier met alle liefde het gebruik aanreiken aan een ieder die daar belang in stelt. Hetzelfde zal ik ook doen voor vitamine D3, omdat de dosering hiervan ook ontbreekt in dit artikel.

  Zodra de R in de maand komt bereid je je voor op de koude en donkere wintermaanden met 2 tabletten van 1000 mg per dag Vitamine C.
  Wanneer verschijnselen ontstaan van een verkoudheid, dan verhoog je meteen die dosis naar 6 tabletten per dag, uiteraard verspreid over de hele dag, maar niet later dan 19.00 uur, omdat het een sterk opwekkend effect heeft en dan slaap je moeilijk in.
  Pas na een week, bouw je de dosis geleidelijk weer af door 2 tabletten minder per dag te slikken en dat ook weer een week lang aan te houden. En als dat nog steeds goed gaat, bouw je verder af tot die basisdosering, namelijk 2 tabletten per dag.
  Deze behandeling pas je telkens weer toe zodra er een verkoudheid of griep de kop wil opsteken.
  Ben je te laat met reageren met vitamine C, weet dan dat je bij die hoge dosering van 6 tabletten per dag wel meer dan een week nodig hebt om de ziekteverschijnselen op te heffen!
  Overigens werkt deze behandeling ook perfect bij een opkomende koortslip, gordelroos en andere Herpesaandoeningen!

  Dan nu naar vitamine D3. Zonlicht ontbreek te veel en te vaak in de wintermaanden bij ons, daarom vullen we het zelf aan. Tegelijk met de start van vitamine C kan je 3000-6000 IE per dag aan vitamine D3 slikken. Je kunt beginnen met 3000 IE per dag en naarmate de kou strenger wordt de dosis verhogen naar 6000 IE. Veel producten van vitamine D# worden verkocht in de vorm van capsules of tabletten van 3000 IE.

  Deze procedure pas ik zelf al vele jaren toe en heeft mij altijd uiterst goede diensten bewezen, omdat mijn eigen weerstand plat gelegd wordt door zware anti-reuma middelen. Mensen met reuma of andere ernstige chronische klachten die zware medicijnen moeten gebruiken hebben sowieso een heel zwak immuunsysteem, dus juist zij dienen zichzelf goed te wapenen. En ook bij hen zal deze behandeling effectief blijken, zonder direct het ziekenhuis in te hoeven. Het is trouwens ook gebleken dat in landen waar hoge doseringen vitamine C (en/of D3) toegepast werden bij corona slachtoffers hele hoge genezingskansen lieten zien!
  In feite is deze procedure voldoende om heelhuids door elke “virus”-crisis heen te komen. En ja, ook HCQ oftewel Hydroxychloroquine werkt heel positief in de genezing, maar werkt heel anders dan deze vitaminen.

  Rest mij iedereen een heel rustige wintermaanden toe, in het vertrouwen dat er wel degelijk effectieve middelen zijn om welke virus dan ook het hoofd te kunnen bieden, zonder excessen!

 3. Mooi en bijna compleet verhaal. Wat ik mis, in nagenoeg alle artikelen hierover, is het wáárom we ziek worden, wat het ons te zeggen heeft en hoe we dit kunnen transformeren. Het gaat over de weg naar binnen. Het is ons denken, veelal onbewust, gebaseerd op onze dieperliggende overtuigingen. Een aandoening, een ziekte toont ons dat ‘we op het verkeerde pad zitten’ en het nodigt ons uit ons terug te trekken, ziek te zijn, naar binnen te gaan voor introspectie, tot inzicht te komen en te helen. Een goede verkoudheid of griep zorgt er ook voor dat alles weer even opgeruimd wordt. Dat kan voor elke ziekte gelden.

 4. Frea PLANTINGA on

  Mee eens, Miriam! Daarnaast is het ook goed om te weten dat de meeste ziekten uit onze trauma’s voortkomen. Veel ervan zijn redelijk tot goed aan te pakken en op te lossen, afhankelijk van de intensiteit van het trauma. Maar er zijn trauma’s die wij niet zomaar kunnen herkennen. Die kunnen heel diep in het onderbewustzijn worden weggestopt, omdat het beleven ervan te intens is, te schadelijk voelt. En juist uit dit soort trauma’s komen de meeste chronische ziekten voort…..

 5. Pingback: Is onze angst voor virussen terecht? – Ellaster – Econamic Global Organizations

 6. ron dijkstra on

  Helemaal mee eens. Ik probeer dit de mensen om mij heen ook duidelijk te maken, i.p.v. dag in dag uit te leven in angst. Ik heb de laatste keer ergens 35 jaar geleden de griep gehad en ben ook totaal niet bang voor andere virussen. Gezond eten, veel bewegen, veel in de buitenlucht en een positieve mindset doen wonderen, beter dan welk vaccin ook.

 7. Tonny Stoverink on

  Ik mis iets in het artikel van Toon de Laat en wil dit aanvullen.

  Naar mijn mening is een gezondheidsprobleem de oorzaak van 1; een te lage pH-waarde van het lichaam en 2; een tekort aan gebonden zuurstof in het bloed, of een combinatie hiervan. Hierdoor ontstaat er in het menselijk lichaam een onbalans tussen de anionen en kationen. Is dit het geval dan kunnen de organen, de stofwisseling en dus ook het immuunsysteem niet meer goed of optimaal functioneren. Wanneer een lichaam (mens en dier) verzuurd is, dan kunnen bacteriën, parasieten, schimmels en andere pathogenen zich in het lichaam ontwikkelen. Bij een hoge pH-waarde is dat niet mogelijk.

  Door het lichaam meer basisch/alkalisch te maken, wordt er als het ware een buffer opgebouwd. De meeste ziektes ontstaan door een tekort aan mineralen en vitamines en vooral door een tekort aan antioxidanten. Antioxidanten neutraliseren en bestrijden de vrije radicalen en andere ziekteverwekkers, maken deze onschadelijk, en zijn essentieel om een lichaam gezond te houden. Voor een gedeelte reinigt het lichaam zichzelf, maar het ontbrekende gedeelte moet uit voeding komen die dan genoeg antioxidanten moet bevatten. Wanneer dat niet meer het geval is moet dat ondersteund worden. Dat kan met voedingssupplementen.

  Uitgangspunt hierbij is dat het bloed de juiste pH-waarde heeft (7.35 a 7.45). Daarnaast het volgende: het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water en de meeste stofwisselingsprocessen vinden dus plaats in een waterachtige omgeving. Daarvoor is niet alleen de pH-waarde van het lichaam belangrijk, maar ook de osmotische werking van het water. M.a.w. die osmotische werking moet dus ook zo optimaal mogelijk zijn. Zonder osmose is leven op aarde niet mogelijk! Dat geldt voor zowel mensen als dieren en planten. Het is daarom belangrijk om water te drinken die een hogere pH-waarde heeft dan het menselijk lichaam. Indien water en voedsel een te lage pH-waarde hebben, wordt er als het ware energie aan het lichaam onttrokken en dat is niet de bedoeling, want dan kunnen de organen niet goed functioneren.

  Ik heb mensen leren kennen die een osmose watersysteem hadden en die mensen voelden zich niet goed. Dat kan ook niet anders, want water verkregen door osmose heeft geen voedingswaarde en kan dus niet aan de gezondheid van mens of dier bijdragen. Het onttrekt zelfs energie aan het lichaam en dat is dus niet de bedoeling.

  Het is dan ook belangrijk om basisch voedsel te eten en te drinken. Dat zorgt voor een goedwerkende darmflora.

  Wat ik tot nu toe mis bij bloedonderzoeken is het meten van de pH-waarde van het bloed. Dat zou een standaardonderdeel moeten zijn van een bloedonderzoek of beter gezegd, het 1e wat een arts zou moeten controleren. Is er een afwijking, dan zal dit als 1e aan de pH-waarde van het bloed af te lezen zijn. Dan zouden vele gezondheidsproblemen al in een vroeger stadium ontdekt worden.

  Daarnaast krijgen mensen veel meer toxines binnen dan vroeger en deze toxines moeten dus afgevoerd worden. Dit gebeurd door de uitscheidingskanalen en ook door te zweten.

 8. #FREA PLANTINGA; is 3000-6000 IE vitamine D3 per dag niet veel te hoog? D3 slaat zich op in het lichaam.

 9. Frea PLANTINGA on

  Dank voor je vraag, Berkov. Voor Westerse begrippen lijkt deze dosis vitamine D3 veel te hoog, omdat de standaardwaarden ervan eigenlijk veel te laag is afgesteld. Zolang we via bloedonderzoek maar bij die lage waarden blijven is er niks aan de hand, in de ogen van de medici, terwijl tegelijkertijd alsnog klachten actief kunnen zijn die gerelateerd zijn aan een tekort van dit vitamine.
  In landen waar weinig zon-uren zijn is een tekort gauw gerealiseerd. Alleen in landen met veel zon-uren is weinig gebrek aan D3. In de VS zijn diverse studies gedaan hierop en gebleken is dat een lichaam juist erg gebaat is bij deze hogere doseringen. Een hoge dosis blijkt verkoudheden en (chronische) griepverschijnselen uitstekend weg te werken, net als hoge doseringen vitamine C. Alleen werken beide vitamines anders in het lichaam.
  In een uitgebreide studie werkte men zelfs met een dosis van 100.000 IE per week, en dat 3 weken lang, zodat griep of een stevige verkoudheid gepareerd kan worden. Dit gaf helemaal geen bijwerkingen.

  Een lichaam gedijt het beste bij een dagdosering van rond de 5000 IE. Mag iets minder zijn, want veel producten bevatten 3000 IE. Is ook goed. Dit blijkt in alle onderzoeken een veilige dosering te zijn.

 10. Dr. Roger Hodkinson – 11/13/2020

  —————————————————————
  C19 is the greatest hoax ever perpetrated.
  —————————————————————

  This is an excerpt from a zoom conference at The Edmonton Council Chambers – 11/13/2020 (5min)
  https://www.bitchute.com/video/o8s2Eu67S1DA/
  https://www.youtube.com/watch?v=Denz5S919uU

  Met engelse ondertitels:
  https://twitter.com/JosefKalfsGran/status/1329225334181556225

  Comment bitchute video:

  Dr. Roger Hodkinson : Edmonton City Council, Community & Public Services Committee meeting | Nov 13, 2020
  “Greatest hoax ever perpetrated” “nothing more than a bad flu season” “politics playing medicine” “masks are utterly useless” “Vitamin D” “let people make their own decisions” “I’m absolutely outraged”
  CEO & Medical Director – MA, MB, FRCPC, FCAP.

  Dr Hodkinson is the CEO of Western Medical Assessments, and has been the Company’s Medical Director for over 20 years. He received his general medical degrees from Cambridge University in the UK, and then became a Royal College certified pathologist in Canada (FRCPC) following a residency in Vancouver, BC.

  Before his association with Western Medical, Dr Hodkinson had a long and varied career giving him valuable insight into many fields of medicine.
  * General practitioner in the UK and Canada
  * Staff pathologist at the Misericordia Hospital, Edmonton, Alberta
  * Pathologist with the Medical Examiner’s Office in Edmonton determining cause-of-death
  * Assistant Professor in the Faculty Of Medicine at the University Of Alberta
  * President of the Alberta Society Of Laboratory Physicians
  * Chairman of a Royal College Of Physicians & Surgeons committee in Ottawa

  https://westernmedical.ca/employees/roger-g-hodkinson/


  Maar ik denk dat de mensen die dit kanaal volgen dat al lang door hadden.
  Toch leuk om te horen van een ‘expert’

  Ook geweldig om te lezen wat wel helpt, Dank voor die posts.