Hoe kun je jezelf energetisch beschermen? Zeker voor aanvallen van wezens en krachten die we niet eens fysiek kunnen waarnemen, maar waarvan desalniettemin het effect van deze aanvallen krachtig in ons fysieke lijf kan doorwerken. Tanaath, die zichzelf een light warrior noemt, geeft praktische tips die in allerlei verschillende situaties eenvoudig toepasbaar zijn. Daaronder beschrijf ik een additionele techniek die ik zelf regelmatig met succes gebruik. Energetische bescherming wordt daarbij vooral gecreëerd door geestkracht en verbeeldingsvermogen.    

De beschrijving hieronder is een samenvatting van het interview met Tanaath in de video hieronder, waarbij ze vanaf ± 8:22 minuten begint te vertellen over het creëren van een energetisch schild, om je voor allerlei type aanvallen te beschermen. Allereerst is het belangrijk dat je je bewust wordt dat dit soort aanvallen plaatsvinden. Het mentaal verdedigen doe je door je energieveld zo in te stellen dat je de aanvallen afweert. Er zijn drie manieren om dit te doen: je kunt in een frontale confrontatie terugslaan, je kunt het verstrooien of het ombuigen. De afweer kan daarbij actief of passief zijn. 

Voordelen en nadelen van een passieve of actieve afweer

Een actieve afweer kun je toepassen als je je bewust bent van de aanval en deze bewust kunt afweren. Een passieve afweer is meer voor de lange termijn. Als alles op zijn plek staat en goed ingesteld is, blijft het werkzaam ongeacht of je wakker bent of slaapt, je ervan bewust bent of niet, of wanneer je een migraine hebt en je niet kunt concentreren, enzovoort. Deze passieve afweer vraagt minder aandacht en energie om het in werking te houden. Het is wel noodzaak om af en toe wat onderhoud te plegen en Tanaath raadt aan om wel regelmatig te checken of alles nog of zijn plek staat en werkt. Als je dit niet doet kan het gesaboteerd, overweldigd, of vernietigd worden. 

Tanaath

Tanaath noemt zichzelf een light warrior en heeft talloze inspirerende stukken geschreven op haar blog The Silver Legion. Een aantal van deze artikelen zijn in het Nederlands vertaald op de blog Het Zilveren Legioen. Op Ellaster.nl zijn tevens een aantal artikelen over het gedachtegoed van Tanaath te lezen. Bijvoorbeeld: Het fractaal-virus, de ‘bron van het kwaad’ en de ‘aard van de Bron’ en De werking van ons universum.

De hele afweer komt neer op je geestkracht en voorstellingsvermogen. Je moet vastberaden en overtuigd zijn dat het werkt. Als je behoefte hebt om eerst bewijs te zien dat het werkt, kun je zelfs net doen alsof, totdat het werkt: “Fake it until you make it.” Tanaath benadrukt om sowieso geen techniek te gebruiken, waarbij je geen goed gevoel hebt. Je hebt de capaciteit om je eigen technieken uit te vinden, wat voor jou goed voelt. Maar veel mensen hebben behoefte aan een vertrekpunt en moeten de basis beheersen voordat ze er hun eigen draai aan kunnen geven.

De basis van energiewerk is het besef dat alles in het universum uit energie bestaat. Het besef dat jij ook deze energie bent, deze energie bewust kunt gebruiken en dus kunt vertellen wat deze energie moet doen. Er is heel veel vrije beschikbare energie om ons heen die je kunt gebruiken. 

Centreren

Als je gecentreerd bent kom je helemaal en volledig in jezelf. Je trekt alle delen die de neiging hebben om weg te drijven of bezig zijn, terug naar je kern. Het is het proces om jezelf binnenin jezelf te brengen en om daarmee het grensgebied te definiëren tussen wat bij jou hoort en dat wat buiten jezelf is, inclusief de bewustwording van de energie die niet bij jou hoort.  

Tanaath gebruikt een visualisatietechniek waarbij ze alle delen van zichzelf die zich met van alles en nog wat bezig houden, als silhouetten voor te stellen met een kleine stip op de solar plexus (tussen hart chakra en navel). Dan trekt ze al die stippen naar haar eigen solar plexus totdat ze allemaal in lijn zijn. Dat voelt als een kleine klik. Dan is ze gecentreerd. Centreren is ook een uitstekende manier om emotionele kalmte te verkrijgen.

Je moet nooit energiewerk doen totdat je volledig gecentreerd bent, want anders ben je uit balans. Als je vertrouwd bent met een vechtsport (karate, judo, et cetera) is het net zoiets als de wetenschap dat je kern in de juiste positie staat. Als je kern niet in lijn is kan iemand je een duwtje geven en eindig je op je neus. Maar als je kern wel in lijn is, dan kunnen anderen duwen en trekken, maar sta je stevig als een rots. Dat is tevens het principe van centreren. Als je niet goed gecentreerd bent en energiewerk gaat doen, kan iemand je pardoes ‘omver duwen’. Als je wel gecentreerd bent is het veel moeilijker om je uit het lood te krijgen, of energie tegen je te gebruiken.

Gronden

Pas wanneer je gecentreerd bent, kun je jezelf gronden. Sommige mensen vinden het niet prettig om zich te gronden. Het is echter een manier om je aan de moeder Aarde te verbinden. Dit kan een te korte lijn zijn (alsof je beknot bent) of een wederzijds geschenk. Tanaath is ervan overtuigd dat moeder Aarde je zal loslaten zodra je je los moet maken. Als je gegrond bent creëer je een tweeledig energiekanaal met moeder Aarde. Als je geraakt wordt door meer energie dan je aankunt, gaat het direct naar moeder Aarde. En als er iets is wat energie uit jouw zuigt, vult moeder Aarde je energie aan. Het is een wederzijdse weldadige relatie.  

Je kunt op elke plek gronden, ook als je in een vliegtuig zit of op een bergtop staat. Want we zijn levende wezens die op moeder Aarde wonen en dezelfde frequentie als haar hebben. Je kunt het staand, zittend, liggend of ondersteboven doen, het maakt niet uit. Tanaath visualiseert een boomwortel die uit haar voeten de kern van de aarde in groeit. Het werkt als een soort handdruk met de aarde. Moeder Aarde vindt het prettig als mensen met haar gronden, want het is een erkenning dat we een onderdeel van haar aardse bestaan zijn.

Schilden 

Zodra je gegrond en gecentreerd bent, kun je je schilden gaan construeren. Dat is grotendeels een zaak van visualisatie en voorstellingsvermogen. Als je moeite hebt met visualiseren kun je met pure intentie en voorstellingsvermogen voorstellen wat er moet gebeuren. Je bepaalt als het ware: “Als …(dit en dat) gebeurt, dan gebeurt er … (dit en dat).” Als A gebeurt dan gebeurt B. Je vertelt de energie om je heen wat het moet doen en dan doet dat het ook. Zo eenvoudig is het.

Bijvoorbeeld als je je huis wilt beschermen, dan kun je de muren van je huis voorstellen als energie, verweven met een oneindige fractaal die alles gevangen neemt dat schade of pijn probeert te veroorzaken. Ongeacht of het een wezen of een frequentie is. Alles raakt verstrikt in dat ‘weefsel’ en wordt onderdeel van die fractaal en maakt het sterker. Waarbij de volgende schadelijke energie nog beter geïntegreerd wordt in het ‘weefsel’. Dat is een vorm van een schild.

Een andere vorm van een schild is een metalen schelp om je huis heen. Dit zijn omgevingsschilden en deze zijn statisch, ze bewegen niet met je mee. 

Schilden verbinden met de levensenergie van de aarde

Zodra het schild op z’n plek staat visualiseert Tanaath dat het verbonden is met de belangrijkste levensbron van levensenergie in de buurt, bijvoorbeeld een rivier. Ze raadt aan om de natuurlijke ley-lijnen te gebruiken, omdat die verbonden zijn met moeder Aarde en minder makkelijk te saboteren zijn. De geometrische ley-lijnen kunnen gemakkelijker tegen je worden gebruikt. Dus je visualiseert een draadje van je schild naar de natuurlijke energiebron. Het blijft verbonden en trekt datgene aan wat je nodig hebt. Je hoeft deze constructie niet bewust in stand te houden of te onderhouden.

Dit kun je ook om je eigen lichaam doen. Je kunt een schelp creëren die precies om je lijf past of iets daarbuiten om ook je aura te beschermen. Deze schelp laat niks schadelijks binnen. Deze bescherming is flexibeler  en beweegt mee als je zelf in beweging bent. De kern is dat je hier niet bewust mee bezig hoeft te zijn, als het eenmaal ingesteld is. 

De kracht van de aanvaller gebruiken om het schild sterker te maken

In plaats van de energie af te weren is het volgens Tanaath beter om het schild zo te maken dat het de kracht van de vijand tegen hen gebruikt. Zoals bij Tai Chi. In plaats van je verweren, neem je de kracht van een ander en keer je deze om. Bijvoorbeeld door te visualiseren dat de energie-aanval rood is en omgezet wordt naar blauw, en tegelijkertijd het schild sterker maakt.  

Dit type schilden zijn zeer effectief omdat ze niet overladen kunnen worden. Je wil waarschijnlijk wel een bliksemafleider naar de grond maken, dat wanneer het schild de volle laag krijgt, niet jij de klap krijgt, maar de energie naar de aarde gaat, waar ze moeder Aarde niet kan schaden en zij dat op haar manier kan verwerken.

Als je strijdvaardig bent, kun je terug vechten. Als dat niks voor jou is hoeft dat niet, dat is ook prima. Als je weet wat de bron van de aanval is kun je een hogedruk-beweging van jezelf die kant op laten vliegen en daar z’n werk laten doen. Maar wees voorzichtig dat je geen stroman raakt, maar alleen de werkelijke aanvaller. Richt bovendien geen ‘wapen’, als je niet van plan bent om te schieten. Gebruik deze techniek alleen als je hier zelfverzekerd genoeg voor bent.

De noodzaak om je bescherming op orde te hebben is nu groter dan ooit

Spirituele of energie-aanvallen vinden écht plaats. Tanaath: “Dit is een groot iets. Het kan iemands leven verknallen.” Dus als dit soort aanvallen ook op jou gericht zijn kunnen deze technieken je helpen. 

Thomas Williams verklaarde in één van zijn recente radio-shows dat er momenteel veel duistere krachten verloren rondzweven, omdat er op allerlei niveaus van alles in beweging wordt gezet. Juist nu is het belangrijk om jezelf goed te beschermen. Zeker als je toewerkt naar het verhogen van je trilling en je chakra’s wil openen, ben je extra kwetsbaar voor aanvallen.  

Daarbij is het in mijn ogen cruciaal om op zielsniveau te besluiten dat je beschermd en niet beschikbaar bent als slachtoffer. Wellicht is mijn eigen ervaring met de techniek van de ‘witte barrière’ een inspiratie, dat dergelijke technieken daadwerkelijk werken. Hoe deze techniek werkt kun je hieronder lezen.


De witte barrière

Door Ella Ster* 

Deze visualisatietechniek ken ik al een groot deel van mijn leven en heb deze regelmatig met succes toegepast. Het is een uitstekende techniek die je ook als aanvulling op de bovenstaande techniek kunt gebruiken. Met name bij onverwachte situaties waarbij je in andermans negatieve energie getrokken dreigt te worden, een energievampier in je buurt hebt of iemand met kwade intenties je probeert aan te vallen. Je creëert als het ware een beschermende energetische barrière tussen jou en de ander. 

We kennen deze situatie wel, je zit met iemand te praten en voelt langzaamaan de energie uit je lijf wegtrekken. Na het gesprek ben je doodmoe en vraag je jezelf af wat er gebeurd is. Dit is het werk van een energievampier, die letterlijk energie bij je heeft afgetapt.

Of je stapt een ruimte in en voelt een nare energie in de lucht hangen, of voelt een hele sterke aversie naar een specifiek persoon. Op dat moment pik je iemands lage trilling op die, als je jezelf niet goed beschermd, negatief kan beïnvloeden.

Ook zijn er situaties waarbij je merkt dat iemand met onzuivere intenties een aanval plant om jou, op wat voor manier dan ook, te ondermijnen. Dat kan een openlijke confrontatie zijn in de vorm van een onredelijk verwijt, een zakelijke relatie die je op dubieuze wijze probeert af te troeven, of zelfs iemand die je fysiek probeert te overmeesteren, zoals bij een aanranding. Dit laatste heb ik als jonge vrouw meegemaakt, waarbij de projectie van een witte barrière me letterlijk heeft gered.

Hoe werkt het?

Zodra je voelt dat er sprake is van een energievampier, een negatieve trilling of een persoonlijke aanval, kun je besluiten om jezelf te beschermen met een witte energetische barrière. De vorm van die barrière is geheel door jezelf in te vullen. De barrière kan de vorm hebben van een:

 • witte wolk
 • een witte sluier
 • een witte scheidingswand
 • een struik vol witte bloemen
 • een witte cocon

De kleur moet wel wit zijn, want wit laat positieve energie door en weert negatieve energie af. Een belangrijke waarschuwing: gebruik deze techniek nooit als je zelf niet integer bent, want dan kan deze tegen je keren. Ik visualiseer ze in allerlei vormen en laat de vorm vaak afhangen van de situatie.  

In een energieslurpend gesprek met een vriendin projecteer ik een bos witte bloemen tussen ons in. Als ik op een perron loop en een agressieve energie voel, creëer ik een wand met witte scherpe punten naar buiten. Als ik een ongewenste seksuele energie voel, projecteer ik een witte wolk tussen mij en de potentiële aanrander. Of ik sla een witte sluier om me heen wanneer ik een groepje hitsige jongens voorbijloop.

Ook bij deze techniek is de sky de limit en zijn er ontelbare variaties mogelijk. De werking hangt af van je geestkracht en verbeeldingsvermogen. 

Waarom ben ik overtuigd dat het werkt? 

Zoals ik hierboven al schrijf, heb ik deze techniek al vaak met succes toegepast. Eén van de meest overtuigende ervaringen vond plaats toen ik een jonge vrouw was van nog geen 20 jaar. Wie mij persoonlijk ooit ontmoet heeft, weet dat ik geen reusachtige verschijning ben. Het is daarom niet moeilijk voor te stellen dat ik in mijn adolescente jaren een klein dun sprietje was. In fysiek opzicht zou ik destijds door een man met een gemiddeld postuur makkelijk overmeesterd kunnen worden. Door de toepassing van de witte barrière was mijn geestkracht echter veel sterker, waardoor dit bij een poging tot aanranding (of erger) mijn redding is geweest.

Ik ging in die periode regelmatig een flink eind fietsen in een uitgestrekt bosgebied in het zuiden van het land. Dan stapte ik zonder vooropgezette route op de fiets en liet ik mezelf als het ware verdwalen, om later via de ANWB-paddenstoelen weer de weg terug naar de bebouwde kom te vinden.

Zo ben ik op een middag al ruim een uur aan het fietsen, als ik ontdek dat ik nog een heel eind van de bewoonde wereld verwijderd ben en al enigszins vermoeid begin te raken. Ik bevind me in een afgelegen deel van het bos waar ik nauwelijks mensen tegenkom. Ik fiets op een rechte weg en nader een kruising die op dat moment nog zo’n 200 à 300 meter van me verwijderd is. Erachter is een parkeerplaats, maar het hele gebied is verlaten, op een man na, die op zijn wielrenfiets heen en weer fietst, op de weg die haaks op mijn weg staat.

Mijn innerlijke alarmbellen gaan af en ik ruik direct onraad. “Wat is die kerel aan het doen? Waarom rijdt hij heen en weer? Op wie wacht hij?” Mijn nekharen gaan recht overeind staan en ik weet intuïtief dat hij op zoek is naar een prooi. Toch besluit ik rechtdoor te fietsen, omdat ik geen alternatieve route weet, behalve rechtsomkeer te maken, terug naar het afgelegen deel van het bos. Ik maak een besluit om indien nodig de nieuw verworven techniek van de witte barrière toe te passen. En het ís nodig, zo zal even later blijken …

Zodra ik de kruising passeer komt de kerel achter me aan. Mijn voorgevoel wordt bevestigd, maar hij is op dat moment nog op een veilige afstand van tientallen meters. Ik raak niet in paniek en dwing mezelf om me slechts op één ding te focussen, namelijk het creëren van een hele dikke witte mist die ik tussen mezelf en de man achter me projecteer. Ik sta mezelf op dat moment niet toe om ook maar enige energie naar de man te sturen. Mijn gedachten zijn volledig gericht op een denkbeeldige ‘uitlaat’, waaruit dikke wolken witte mist gespoten worden en daarmee een ondoordringbare barrière gevormd wordt. Ik maak een innerlijk en onvermurwbaar besluit dat ik geen toestemming geef om de man dichterbij te laten komen. 

Ik voel dat ik fysiek niet meer de energie heb om een eventuele sprint op de fiets te winnen. In mijn beleving blijf ik daarom zo’n 10 minuten lang rustig en gestaag doorfietsen zonder achterom te kijken. Na 10 minuten sta ik mezelf wel toe om achterom te kijken. Op dat moment is de man ‘toevallig’ net omgekeerd om weer terug te fietsen in de richting van de kruising. Mijn vermoeden is wederom bevestigd dat hij achter me aan heeft gezeten, kwade intenties had, maar niet door mijn energetische barrière heeft door kunnen dringen. Ik word bovenal bevestigd in de werking van deze visualisatietechniek.

Hoe werkt het dan?

Alles is energie, zowel de fysieke werkelijkheid als de onzichtbare laagjes en krachten om ons heen. Ook gedachten zijn energie en gedachten zijn krachten. Je kunt met je geestkracht het energetisch veld om je heen beïnvloeden. Ik ben ervan overtuigd dat bovenstaande technieken alleen werken als je er zelf volledig in geloofd en met je hele ziel en zaligheid een besluit maakt om de ander niet toe te laten. Er komen dan krachten vrij die jezelf overstijgen. Wellicht roep je daarbij bewust of onbewust de hulp in van je beschermengelen, die in actie mogen komen, om jouw genomen besluit in te willigen.  

Wat er precies bij de ander gebeurt is gissen, maar de aanvaller voelt dat jij niet beschikbaar ben als slachtoffer. Hij of zij wordt dan onzeker en gaat twijfelen aan de voorgenomen aanval. Het is zelfs mogelijk dat er plotseling een persoon verschijnt, een reddende engel, die ‘toevallig’ precies op het juiste moment en op de juiste plek ten tonele komt. Er zijn zelfs verhalen waarbij zo’n reddende engel plotseling materialiseert — “Hé, waar komt die nu opeens vandaan?” — en even plotseling weer verdwijnt — “Ik draai me om en die persoon was in geen velden of wegen meer te bekennen. Hoe kan dat nou?” 

Sindsdien vertrouw ik op deze witte barrière-techniek en roep soms de hulp in van mijn beschermengelen. Het maakt me niet uit of anderen er in geloven. Ik weet dat het werkt en gun het anderen om deze kennis ook te hebben. 

Ella Ster*  |  bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl

Meer lezen? 

> Dagelijks centreren, gronden en afschermen (Engelse PDF)
Center, Ground & Sheild + breathwork 2017

> Lees hier waarom Tanaath zichzelf een lichtkrijger (light warrior) noemt en geen lichtwerker

Share.

About Author

4 reacties

 1. Wat ik wil aanbevelen bij impact van zwarte magie is volgens mijn ervaring het enige afdoende dat ook werkelijk werkt. Ik ken dit wereldje en allerlei oefeningetjes door en door heb er zelf ook veel mee te maken gehad en ik ken ook zoveel goede brave healers die er braaf veel geld voor vragen.
  Waarom zou mijn tip dan ook beter zijn dan van wie dan ook?
  Want ook dit kost uiteraard geld, maar ben je wanhopig al 25 jaren op zoek
  en ben je nog steeds onder invloed, ik raad deze investering als meer dan waard.
  Ik verdien er niets aan maar wil het van harte aanbevelen voor mensen waarvan ik
  weet dat ze hier echt nood aan hebben en hulp zullen krijgen. Heb je wel al eens negatieve invloed gehad, dat zal best wel maar heb je al eens echt ervaren hoe ver het negatieve kan gaan? Ik wens dit niemand.
  Hopelijk kan deze post doorzien worden als mijn oprechte aanbeveling dat dit echt werkt en helpt.

  http://www.wholismproject.nl/index.asp?page_id=1148

 2. Hoop maakt z'n eigen magie on

  Hartelijk bedankt.

  Deze oefeningen zijn precies wat ik nodig heb nu.