Dolfijnen hebben een zeer bijzondere relatie met de mens. Niet alleen spelen ze graag met ons, ze hebben ook een zeer positieve uitwerking op onze fysieke en geestelijke gezondheid. Onderzoek wijst uit dat deze ‘wilde’ dieren zeer intelligent zijn en bijzondere eigenschappen bezitten.

Jaarlijks bezoeken tienduizenden mensen wilde dolfijnen in de wateren van Hawaï, de Caribische zee en rond de kust van Florida en Australië. De dieren hebben een enorm heilzaam effect op mensen; er ontstaan opmerkelijke en plotselinge verbeteringen bij ziekten als Alzheimer, depressie, AIDS, kanker, enzovoort.

Volgens ervaringsdeskundige Colleen Fauteux scannen de dolfijnen met hun sonar het energieveld rond de mens en maken er een echo van. Hiermee kunnen ze op celniveau veranderingen teweeg brengen. Uit onderzoek blijkt dat contact met dolfijnen de productie van endorfine verhoogt en het immuunsysteem een oppepper geeft. Sommige onderzoekers beweren zelfs dat dolfijnen de menselijke fysiologie kunnen veranderen. De hersengolven en de samenstelling van het bloed zou erdoor worden gewijzigd.

Je hoeft niet ziek te zijn om contact te leggen met dolfijnen. Ook ‘gezonde’ mensen ervaren opmerkelijk positieve veranderingen op verschillende niveaus en ervaren een verbetering van hun gezondheid, geestestoestand en op zielsniveau.

Colleen Fauteux stelt dat het contact met dolfijnen blijvende positieve veranderingen teweeg kan brengen.

Spelen met dolfijnen

Er zijn bestaan professionele organisaties die ontmoetingen faciliteren met dolfijnen. Vaak gebeurt dit (helaas) met dolfijnen in gevangenschap, maar ook met wilde dolfijnen. Ze worden dan gelokt met een lekker visje, maar ook zonder deze lekkernij maken ze contact met mensen en gaan met ze te spelen.

Zo zag ik een amateurvideo van een bootje dat de zee op ging en drie dolfijnen spotte. Eén van de dolfijnen zwom naar het bootje. Een vrouw was zó enthousiast dat ze direct het water in sprong. In tegenstelling tot andere wilde dieren, benaderde de dolfijn de vrouw en gaf haar een ‘knuffel’. Dit directe fysieke contact is zeer opmerkelijk voor wilde dieren.

Uit hun gedrag blijkt dat ze het leuk te vinden om met mensen te spelen. Ze doen kunstjes, spelen met ringen, touwen of andere attributen die ze doorgeven en weer teruggeven. Ze hoeven niet in een dolfinarium te worden afgericht om kunstjes te leren. Ze imiteren uit vrije wil de bewegingen van de mensen en reageren op aanwijzingen van mensen, door bijvoorbeeld te draaien als iemand met zijn arm draait. Salto’s door de lucht lijken een teken van euforische blijdschap.

Buitengewone intelligentie

De dolfijn is één van de meest intelligente dieren op aarde. Ze leven in complexe, sociale netwerken en werken samen bij de uitvoering van taken, zoals bij het vangen van vis, waarbij ieder zijn eigen taak heeft. Ze maken ook gebruik van ‘gereedschap’ zoals een natuurlijke spons die ze op hun snuit dragen om deze te beschermen als ze langs scherp koraal zwemmen.

Dolfijnen communiceren met elkaar middels een scala aan geluiden, houdingen en gebaren, zegt Dr. Kathleen Dudzinski. Ze denkt niet dat ze een taal spreken zoals Engels of Nederlands, maar wel een vocabulaire hebben waarmee ze bepaalde boodschappen overbrengen. Onderzoek wijst uit dat dolfijnen op basis van grafische symbolen en bepaalde geluidssignalen, specifieke opdrachten kunnen uitvoeren.

Dr. Kathleen Dudzinski ontdekte in haar onderzoek dat dolfijnen hele sociale dieren zijn en op allerlei manieren met elkaar communiceren.

Dolfijnen redden mensen in nood

Vorig jaar vertelde een vriendin een verhaal van haar ontmoeting met dolfijnen. Ze was met een groep mensen in twee kano’s de zee rond Sicilië opgegaan, om een school dolfijnen te volgen die ze vanaf de kust hadden gezien. Deze school zwom doelgericht in een bepaalde richting, waarschijnlijk op zoek naar voedsel. Ze zwommen in rap tempo en de kano’s kon de school niet goed bijhouden.

De achterste kano besloot daarom terug te keren naar de kust. De voorste kano bleef de dolfijnen volgen. Totdat ze merkten dat hun kano lek was, water maakte en langzaam zonk. Ze probeerden de kano boven water te houden en terug te zwemmen naar de kust. Maar de kust lag veraf, dus dat was nog lastig.

Opmerkelijk was dat de school dolfijnen van richting veranderde en naar de zinkende kano zwom. Ze naderden de groep tot op ongeveer 50 meter afstand en zwommen rond de kano. Intussen merkten de mensen van de andere kano op dat er problemen waren en één roeier keerde terug. Daar trof hij de school dolfijnen aan die rond de half gezonken kano zwom.

Er was geen paniek, maar het kostte desondanks behoorlijk wat inspanning om de twee kano’s naar de kust te manoeuvreren. Omdat er niemand dreigde te verdrinken, bleven de dolfijnen op enige afstand en observeerden hoe de groep zichzelf in veiligheid bracht. Mijn vriendin vertelde dat het net leek of ze ‘stand-by‘ bleven om indien nodig, een reddingsactie uit te voeren. Ze bleven aanwezig totdat iedereen veilig de kust hadden bereikt. Pas daarna hervatten ze hun oorspronkelijke reis.

Ik vond het een prachtig verhaal en kreeg kippevel toen ze het vertelde. Het verhaal staat niet op zichzelf. Er bestaan vele verhalen waarbij dolfijnen mensen in nood in veiligheid brengen. Dolfijnen hebben de reputatie echte reddingsdieren te zijn.

Empathische dieren

Dolfijnen zijn zeer sociaal en rouwen om hun overleden familieleden. Ook zorgen ze voor elkaars kroost. De zorg voor elkaar toont hun empathisch vermogen en geeft wellicht een verklaring voor de vele verhalen over reddingsacties bij mensen in nood. Worden dolfijnen wel terecht gezien als inferieur aan de mens? Zou het zo kunnen zijn dat deze dieren eigenijk lichtwezens zijn, met een ziel die — vanuit het perspectief van spirituele evolutie — net zover, of verder ontwikkeld zijn dan de mens?

Missschien hebben zoveel mensen daarom affiniteit met dolfijnen. Desondanks worden ze nog steeds bedreigd. Niet alleen door de grootschalige visserij, maar ook door gevangenschap in dolfinaria en zelfs door het gebruik van sonar wapens door de marine. Als gevolg van deze aanvallen spoelen er soms honderden aan op de kusten.

Zou dit een doelbewuste aanval kunnen zijn op deze lichtwezens? Joan Ocean, vreest van wel. Volgens haar is het feit dat dolfijnen dichter naar de kust en de mensen komen een teken dat er allerlei veranderingen plaatsvinden op de planeet. “Ze zijn hier om ons te assisteren. (…) ze zijn hier om ons en de aarde te helpen, maar in het proces helpen ze ook zichzelf.” Ze heeft telepathisch contact met de dolfijnen die ze dagelijks treft en heeft op deze manier veel bijzondere informatie gekregen. Joan heeft inmiddels vanuit verschillende bronnen bevestigd gekregen dat de dolfijnen in contact staan met onderwater sterrenwezens.

Joan Ocean zwemt dagelijks met dolfijnen en heeft telepathisch contact met de dieren.

Dolfijnen spelen een rol in ons ascensieproces

Het feit dat de dolfijn een heilzame werking heeft op de mens, lijkt te bevestigen dat ze in staat zijn om het energieveld rond zichzelf en de mens te veranderen. Het is daarom niet ondenkbaar dat ze een bijzondere rol spelen in het ascensieproces en bij het verhogen van de frequentie op aarde en bij de mens. Dat verklaart wellicht de grootschalige aanvallen op dolfijnen en walvissen, geïnitieerd door degenen die de ascensie van de mens willen tegengaan.

Het is belangrijk om voor hun belangen op te komen. Hun leefgebied moet worden beschermd en er moeten alternatieve vismethoden worden gebruikt die voorkomen dat ze raken verstrikt in visnetten. In sommige gebieden mag niet meer met visnetten worden gevist, omdat bepaalde soorten worden bedreigd. Misschien wordt het tijd om álle dolfijnen tot beschermde diersoort te verklaren. Zeker als we bereid zijn om deze dieren als intelligente en gelijkwaardige wezens te zien.

Want stel dat we niet het de enige ‘intelligente wezens’ op aarde zijn en het belangrijk is om ons te verbinden met andere vormen van intelligentie dan de onze? Wellicht zorgt deze verbinding ervoor dat we ons bewustzijn verder kunnen verruimen.

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”
Meer lezen?
Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

6 reacties

  1. Pingback: Diverse Nieuwsfeiten, verzameld door: Nico Talma | Silvia's Boinnk!!!

  2. Dolfijnen en walvissen zijn ooit een geschenk aan aarde geweest van venus wezens en inderdaad intelligenter dan mensen. Ze zijn lichtbakens op aarde om er toch maar steeds voor te zorgen dat we niet ten onder gaan met onze planeet aarde aan negatieve energie. Ooit een boek hierover gelezen waarin de aanwezigheid van diverse diersoorten werd verklaard door “andere wezens”.

    Ella, heel erg bedankt voor alles en ook met name voor de link naar Thomas Williams. Zelf had ik zijn programma nooit ontdekt.

  3. Akky van der Veer on

    Wat prachtig! Simon Parkes geeft in zijn nieuwste show ook – vanaf ongeveer 47 minuten – antwoord op de vraag wat dolfijnen en walvissen voor de mensheid betekenen. De rest van de show is trouwens ook het beluisteren/bekijken waard: https://www.youtube.com/watch?v=BAY9q0YfqZ0 (vooral de poes vond ik leuk!).

  4. Ella Ster on

    Hier is de directe link naar het fragment in de show van Simon Parkes. Duurt ongeveer 5 minuten: