Activist en journalist Tommy Robinson die al ruim een jaar bericht over de misdaden van een omvangrijk kinderprostitutie-netwerk, is afgelopen vrijdag gearresteerd. Dit terwijl hij de verdachten van deze pedocriminele bende filmde die het gerechtsgebouw binnenliepen. Er is in Groot-Brittannië een publicatieverbod ingesteld, waarbij de pers op straffe van gevangenisstraf niet over deze rechtszaak mag berichten.

De rechtszaak met betrekking tot dit kinderprostitutie-netwerk is een van de vele kindermisbruikschandalen die de afgelopen tijd in Groot Brittannië naar buiten is gekomen.* De leden van deze bende zijn voornamelijk Moslimmannen. De media portretteert Tommy Robinson (pseudoniem) als rechts-extremistisch, omdat hij zich hard uitspreekt tegen de criminaliteit die door moslimjongeren wordt gepleegd.

* Deze zaak in Rotherham kan niet los gezien worden van vergelijkbare zaken in Newcastle, Rochdale and Oxford.

Politieke en religieuze overtuigingen zijn irrelevant

Naar mijn mening is het cruciaal om in deze zaak politieke of religieuze overtuigingen achterwege te laten. Het gaat om een groot pedonetwerk, waarbij meisjes ontvoerd, verkracht en voorbereid werden voor de prostitutie. In sommige gevallen verdwenen de meisjes of werden zelfs vermoord. Het gaat om ruim 1500 slachtoffers, meisjes in de leeftijden tussen de 11 en 17 jaar, maar in enkele gevallen zelfs zo jong als 6 of 7 jaar.

Dit zijn dermate grote schendingen van mensenrechten, dat het er niet toe doet welke religieuze groep deze pleegt, noch wat de politieke voorkeur is van degene die deze misdrijven aankaart.

Wetgeving misbruikt om media zwijgen op te leggen

Op video-opnames is te zien dat Tommy Robinson door zeven politie-agenten wordt omsingeld, terwijl hij het incident voor het gerechtsgebouw met zijn mobiele telefoon filmde en via Facebook live uitzendde. De politie vertelde hem dat hij werd gearresteerd op basis van ‘schending van de vrede en opruiing’. Getuige Caolan Robertson: “De vrede is niet geschonden – er waren twee andere mensen aanwezig en hij sprak simpelweg zachtjes in zijn mobiele telefoon.” (De politie — red.) zei niets over de gerechtelijke procedure. Het is heel vreemd.”

Volgens de Independent had Tommy Robinson nog een voorwaardelijke straf voor een eerdere veroordeling, ook vanwege zogenaamde ‘minachting van de rechtbank’ in een vergelijkbare kinderverkrachtingszaak. De rechter die de zaak tegen de kinderprostitutie-bende behandelt, had vrijdag een publicatieverbod ingesteld omdat: “berichtgeving zou kunnen leiden tot beïnvloeding van de rechtspraak.” Deze verordening verbiedt om iets over de zaak naar buiten te brengen, totdat het vonnis is geveld.

Het publicatieverbod is uitgevaardigd op basis van een wet uit 1981, de zogenaamde ‘Minachting voor de rechtbank-maatregel’. Deze wet is destijds in het leven geroepen om verdachten voor media-aandacht te beschermen, wanneer de objectieve rechtsgang belemmerd zou kunnen worden. Het de vraag of deze wet in deze zaak terecht wordt toegepast en of deze niet in strijd is met de mensenrechten, zoals de vrijheid van meningsuiting.

Daders lijken beschermd te worden

De arrestatie staat in schril contrast tot de vrijheid die de daders krijgen, die vanuit het raam van het gerechtsgebouw doodsbedreigings-gebaren maakten naar het publiek op straat, volgens getuige Caolan Robertson die bij de arrestatie van Tommy Robinson aanwezig was. Het lijkt het beeld te bevestigen dat de daders worden beschermd en critici overdreven hard worden aangepakt. Tommy Robinson is op dezelfde dag van zijn arrestatie voorgeleid aan de rechtbank. Deze heeft hem tot 13 maanden cel veroordeeld vanwege ‘minachting voor de rechtbank’.

Kritische journalist krijgt geen eerlijk proces

Volgens Fox News duurde de zitting tegen Tommy Robinson slechts enkele minuten en vond vlak na zijn arrestatie plaats, waardoor hij nauwelijks de tijd heeft gekregen om zijn advocaat te raadplegen en zijn verdediging voor te bereiden. Blijkbaar heeft híj geen recht op een objectieve rechtsgang. Op een lijst van rechtszaken stond dat de zaak vrijdagmiddag ‘gesloten’ was.

Zijn vriend en collega Caolan Robertson die zich bij de rechtbank bevond toen Tommy Robinson werd gearresteerd vertelt: “Het is een zeer bizarre situatie. Dit publicatieverbod wordt slechts in bijzondere gevallen toegepast (…) er zijn eigenlijk geen argumenten waarom ze dit zouden doen.” (…) Het is heel vreemd. Het is een groot nieuwsverhaal waarover totaal niet wordt bericht. Het gevoel in dit land is momenteel absoluut bizar. Het heeft het wantrouwen in de media versterkt. De mensen zijn razend.”

Geert Wilders heeft naar aanleiding van de situatie vragen  aan de minister van Buitenlandse Zaken gesteld.

Dit publicatieverbod is in wezen tevens een spreekverbod, aangezien het ook verboden is om iets op Facebook te plaatsen over de zaak. De verordening zorgde ervoor dat de meeste mediakanalen in Groot-Brittannië berichten over de rechtszaak van hun website hebben gehaald, nadat gedreigd werd met gevangenisstraf in het geval van een overtreding. De arrestatie van Tommy Robinson wordt mondjesmaat door de mainstream media naar buiten gebracht, maar details over het waarom en zijn spoedveroordeling worden achterwege gelaten.

Arrestatie leidt tot volkswoede

Zijn veroordeling heeft wereldwijd tot grote verontwaardiging geleid. De pseudoniem ‘Tommy Robinson’ — hij verbergt zijn echte naam om zijn gezin te beschermen — is al dagen trending topic. Het publicatieverbod druist in tegen de ‘vrijheid van meningsuiting’ en de journalistieke plicht om te berichten over een rechtszaak met grote maatschappelijke relevantie. Ondanks het publicatieverbod zijn er afgelopen weekend duizenden betogers naar 10 Downing Street  afgereisd om voor het hek van de ambtswoning van de Britse premier, of op Speakers’ Corner te protesteren.

De media die nauwelijks bericht over deze demonstraties, suggereert dat het om een groepje rechts-extremisten gaat. Volgens Caolan Robertson is er echter veel meer aan de hand. “Er is iets gebeurd dat anders is dan anders. Mensen zijn hier absoluut razend over. De lucht is statisch geladen met mensen die er schoon genoeg van hebben (…) Dit is nog nooit voorgekomen. (…) Je kunt op dit moment de spanning voelen die in de lucht hangt. Het is vreselijk intens. Het is eigenlijk best beangstigend waar dit toe kan leiden.”

Explosieve en onvoorspelbare situatie

Het voelt alsof de boel op springen staat en Robinson’s arrestatie het lont in het pedokruitvat zou kunnen zijn. De menigte voor het hek van 10 Downingstreet was woedend en scandeerde naar de politie: “Jullie moeten je schamen!”

Ook Britse politici vragen zich af of we inmiddels niet in een politiestaat leven.

Betogers klommen op de hekken, maar tot een handgemeen is het nog niet gekomen. Toch zal de politie waarschijnlijk de eerste klappen op gaan vangen wanneer het tot een uitbarsting komt. Zij zijn degene die trouw hebben gezworen aan de Kroon en het establishment, dat zich maar al te vaak heeft schuldig gemaakt aan pedofiele misdaden.

Denk maar aan de pedofielen zoals voormalig premier Edward Heith en Jimmy Saville. Beiden hadden nauwe banden met het Britse koningshuis, en kregen naast een koninklijke onderscheiding en aristocratische titel, tevens bescherming uit de hoogste kringen. Dit terwijl de politie en Scotland Yard wisten dat ze op grote schaal kinderen misbruikten. Pas na hun dood werd er van hun schandelijke gedrag in de media verslag gedaan.

Mensen zijn bescherming van pedocriminelen zat

Politie, justitie en de kinderbescherming spelen al jaren een uiterst dubieuze rol door (elite) pedocriminele netwerken te beschermen en te voorzien van steeds nieuwe kinderen. Ook de rechtszaak die afgelopen vrijdag diende, is daarop geen uitzondering. De maat is nu vol en de bom staat op barsten.

Het is van cruciaal belang dat de (alternatieve) media zich richten op de mensenrechtenschendingen tegen kinderen en het corrupte politie- en justitie-apparaat en niet in de val van ‘rechts-extremisme versus moslims’ trappen. Deze zaak gaat over de grootschalige verkrachting van, handel in en moord op kinderen, door pedocriminele netwerken die (zo lang mogelijk) door politie en justitie beschermd worden.

Vrijheid van meningsuiting in het geding

Deze zaak gaat ook over doorgeslagen censuur, een gecontroleerde pers en een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting. Degene die nog twijfelden aan de claim dat ook binnen zogenaamd vrije Europese landen censuur wordt toegepast en sprake is van een politiestaat, kunnen dit nu niet langer ontkennen.

In elke vorm van systematische onderdrukking en corruptie is er echter altijd één incident waarbij de vlam in de pan slaat en de boel gaat kantelen. Dit zou wel eens dat ene incident kunnen zijn.

Bronnen:

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen mogen elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”
Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

9 reacties

 1. Zijn er dan journalisten in de MSM die bereid zijn om te bijten in de hand die hen voedt …

  • Ella Ster on

   Wel als ze beseffen dat ze zich op een zinkend schip bevinden…

 2. Tommy moet zijn “straf” uitzitten tussen moslimextremisten die zijn bloed wel kunnen drinken.

 3. Het is toch te gek voor woorden, zeker wanneer de mensheid nu eens een keer gaan beseffen dat de werkelijke macht/kracht NIET bij de overheidsinstanties liggen, maar dat WIJ, Het VOLK Die 99% zijn!

  Waarom blijven wij dan nog steeds zand in onze ogen laten strooien en geven WIJ weer onze macht/kracht weg aan hen, die ons maar blijven beliegen en bedriegen.

 4. Pingback: De vrijheid van meningsuiting is tegenwoordig 'met consequenties' - Lang Leve Europa!

 5. Ik ga er vanuit dat binnenkort Amnesty International aan de bel trekt en er vanuit Europa maatregelen worden getroffen om GB te straffen voor het schenden van mensenrechten.
  Whoehahahahaha.

 6. Pingback: De vrijheid van meningsuiting komt tegenwoordig ‘met consequenties’ | Stop de Bankiers

 7. Begin april luister ik naar het Radio 1 journaal van 7.00 a.m. daar werd gesproken over de kinderhandel en verkrachtingen in Telford. In het 8 uur journaal ggeen woord, wel over de tenenkrommende Skripalzaak.