Wil je slachtoffers van (seksueel) misbruik helpen? Dat kan met een klein gebaar.

1

Dominique, zelf slachtoffer van seksueel misbruik, zet zich al jaren in voor lotgenoten. Zo organiseert ze onder andere lotgenotenbijeenkomsten voor alle betrokkenen die te maken hebben gehad met allerlei vormen van misbruik, mishandeling of verwaarlozing. Met een stichting kan ze fondsen en subsidies werven en meer organiseren. Help haar met het opzetten van een nieuwe stichting. Dat kan al met een kleine donatie.

Lees hier het persoonlijke relaas van Dominique © Foto Raphael Drent

Lotgenoten vinden er enorm veel steun en kunnen in een ontspannen setting vrijuit over hun ervaringen spreken. Ze vinden steun bij elkaar, maar helpen elkaar ook om initiatieven op te zetten die deze groep vooruit helpen. Daarbij blijkt het verbinden van mensen cruciaal te zijn.

Om meer voor lotgenoten te kunnen doen zijn fondsen nodig en het werven van fondsen wordt een stuk eenvoudiger wanneer er een stichting is. Maar ook aan het oprichten van een stichting zitten kosten verbonden. Help Dominique en andere lotgenoten om deze stap te zetten door een (kleine of grote) donatie te doen. Heb je niet veel te besteden? Zelfs een donatie van één of twee euro is welkom. Je kunt de groep ook helpen door dit artikel door te sturen naar anderen en te delen via social media.

Doneren

 

Hieronder de doelstellingen van de nieuwe stichting:


Wie zijn wij?

Wij zijn een groep lotgenoten die slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik, mishandeling, verwaarlozing, verkrachting, grooming en of seksting. Onze groep telt ook betrokkenen of ondersteuners zoals familieleden of partners van lotgenoten en wij hebben een aantal doelen.

Doelen en initiatieven om een betere ondersteuning en versterking te zijn voor andere lotgenoten en of betrokkenen

Onze doelen in grote lijnen:

  • Het organiseren van lotgenotenbijeenkomsten en andere activiteiten voor versterking, ondersteuning en informatieverstrekking aan lotgenoten en andere betrokkenen en of ondersteuning van lotgenoten.
  • Het onderwerp seksueel misbruik, mishandeling, verwaarlozing, grooming, seksting en of verkrachting bespreek maken en houden.
  • Het opzetten van een netwerk voor samenwerking voor een betere weg naar herstel, voorlichting en preventie.
Waarom een stichting?

Deze doelen kunnen wij nastreven zodra wij officieel een stichting zijn, want alleen stichtingen kunnen subsidie of andere hulp aanvragen bij bijvoorbeeld de overheid of andere steunfondsen.

In 2017 hebben wij op diverse manieren ons uiterste best gedaan om bepaalde doelen na te streven zonder stichting. Ondanks dat deze inzet resulteerde in 2 succesvolle lotgenotenbijeenkomsten blijkt dat de groep en dus de vraag steeds groter wordt maar de mogelijkheden iets te kunnen organiseren en dit kosteloos aan te bieden wordt steeds kleiner…

Het bestuur is er en het statuut voor de stichting ligt klaar en we kunnen korting krijgen bij de notaris om de stichting officieel te kunnen starten, waardoor de kosten lager zijn. Locaties om onze activiteiten te kunnen organiseren en dit kosteloos aan te bieden aan lotgenoten en betrokkenen van lotgenoten zijn er ook. Er ligt al een aanvraag klaar voor de eerstvolgende lotgenotenbijeenkomst die we op 7 juli 2018 willen laten plaatsvinden.

Maar we kunnen nergens een fonds vinden die de start van onze stichting financieel kan ondersteunen.

Vandaar deze inzamelingsactie!

Wat hebben we nodig?

Het gaat om ongeveer € 235,  inclusief de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en € 120 tot € 140 voor het openen van een zakelijke rekening.

Ongeveer € 375 in totaal.

Wil jij helpen met een (klein of groot) gebaar?

Ben jij tegen seksueel misbruik, mishandeling, verwaarlozing, verkrachting, seksting, grooming of andere vormen van (seksueel) geweld en wil jij ons ondersteunen en kun je een kleine bijdrage missen? Symbolisch 1 euro doneren is al een ontzettend mooi gebaar.

Doneren

 

Geplande lotgenotenbijeenkomst:

  • 7 juli 2018
  • Locatie nader te bepalen. Waarschijnlijk in Tiel. 
Wil je meer informatie?

Mail aan: geloofinons@gmail.com

Dominique

 

Share.

About Author

1 reactie

  1. NEED TO KNOW
    WHAT THEY DON’T WANT YOU TO KNOW ABOUT TRUMP & PIZZAGATE