De meeste mensen weten wel dat het financiële systeem niet deugt. Niet voor niets is de naam ‘bankster’ ontstaan. Wanneer je echter dieper in de wereld van de bankiers duikt, val je van je stoel van verbazing. De macht van de onzichtbare bankiers strekt zich verder uit dan menigeen denkt.

Het boekje ‘De macht van de onzichtbare bankiers’ brengt niet alleen allerlei markante feiten aan het licht. Ook schetst het een groter perspectief van de onzichtbare machtsstructuur die veel zaken in de wereld bepaalt. Hieronder een aantal bizarre feiten die in het boekje aan bod komen.

1 Politieke tegenstanders worden uit de weg geruimd. Hoofdstuk 1 in het boek “De macht van de onzichtbare bankiers” begint met een opsomming van de Amerikaanse presidenten en politici die de afgelopen eeuwen vermoord zijn. Deze moordaanslagen hebben allemaal betrekking op presidentiële beslissingen of uitspraken die ingingen tegen de agenda van de bankiers en Federal Reserve.

 • Andrew Jackson, 7e president van de VS, 1829-1837: mislukte moordaanslag in opdracht van een Europese bankier. Deze aanslag volgde op Jackson’s campagne om de Bank of North America (de voorloper van de Federal Reserve) tegen te gaan.
 • Abraham Lincoln, 16e president van de VS: werd vermoord omdat hij waarschuwde voor corruptie en macht van bankiers.
 • James Abram Garfield, 20e president van de VS: doodgeschoten vanwege impopulaire financiële en fiscale maatregelen, die tegen de belangen van Europese bankiers ingingen.
 • William McKinley, 25e president van de VS: neergeschoten nadat hij Europese Rothschild bankiers had geblokkeerd.
 • John F. Kennedy, 35e president van de VS: vermoord, onder andere omdat hij inging tegen het belang van de Federal Reserve.
 • Louis T. McFadden, Republikein in Huis van Afgevaardigden: overleefde twee moordaanslagen. Bij de derde aanslag werd hij vergiftigd. Hij waarschuwde voor corruptie onder de Federal Reserve Board.

Verderop in het boek gaat de schrijver dieper in op het ontstaan van de Federal Reserve en de weerstand die er vanuit de politiek wel degelijk was. Dwarsliggers werden getrakteerd op een ‘blauwe boon’. Ook onder bepaalde bankiers was veel weerstand tegen het oprichten van de Federal Reserve. Een aantal van deze topbankiers verdronk toen de Titanic vanwege een ‘ongeluk’ tot zinken werd gebracht.

2 Het onschendbare bankenkartel. De BIS, Bank of International Settlement, fungeert als een kartel om met alle centrale banken afspraken te maken over rentetarieven, inflatie, deflatie en andere invloeden op de financiële markt. Daar waar prijsafspraken voor andere ondernemingen uit den boze zijn, gelden dezelfde regels niet voor de BIS. Zowel het gebouw als de medewerkers zijn levenslang onschendbaar. Het gebouw en het grondgebied van de BIS valt niet onder de Zwitserse wetgeving. Ondertussen beslist deze geheime bank achter de schermen welke landen of markten financieel aangevallen worden. Zij hebben de macht om waar dan ook een economische crisis te veroorzaken en doen dit ook doelbewust. De BIS speelt bovendien een actieve rol in het wereldwijd witwassen van drugsgelden.

3Zeggenschap over Nederlandse geld weggegeven. Mark Rutte zette in 2012 zijn handtekening onder het ESM-verdrag. ESM staat voor European Stability Mechanism. Met het ESM noodfonds kunnen Europese landen die in de financiële problemen zijn gekomen gered worden. De Tweede Kamer heeft ingestemd dat Nederland 40 miljard euro in het fonds zal stoppen. Het totaalbedrag kan elk moment opgeëist worden. Er is geen weerwoord mogelijk. De ESM kan dit doen wanneer en zo vaak zij maar willen.

Daar komt nog bij dat zowel het ESM als de medewerkers onschendbaar zijn en volledige juridische immuniteit genieten. Dit is weer een prachtig voorbeeld van een volledig ondemocratische maatregel, waarmee de Nederlandse belangen in de uitverkoop zijn gedaan.

4Geen zeggenschap over Nederlandse centrale bank. In 1948 verkocht de particuliere Nederlandsche Bank haar aandelen aan de staat. Daardoor is de Nederlandse overheid voor 100% eigenaar. Daarmee heeft de overheid ook zeggenschap over de Nederlandse centrale bank, zou je denken. Niets is minder waar. De oorspronkelijke aandeelhouders, waaronder het Nederlandse koningshuis en de commissarissen, blijven de dienst uitmaken. Van de tien commissarissen mag de overheid slechts één persoon voordragen. De overige negen worden gekozen uit een old boys netwerk van vertegenwoordigers van het koningshuis, de bancaire wereld en andere elite kringen.

5Rothschild grondlegger van de Illuminati. De Illuminati ontstond niet op 1 mei 1776 onder leiding van Adam Weishaupt, maar al drie jaar eerder tijdens geheime besprekingen met bankiers in het huis van Mayer Amschel Rothschild. Adam Weishaupt had later een systeem bedacht waarbij men de absolute macht nastreeft, uitgevoerd door mensen van wie het volk niet weet dat ze bestaan. Middels Adam Weishaupt konden de bankiers hun geheime agenda 21 (verwijzend naar de 21e eeuw) uitvoeren.

De naam Illuminati is afgeleid van ‘Illuministen’, ofwel houders van het licht; een geheime elite club die binnen de dekmantel van de Vrijmetselarij opereerde. Deze naamkeuze was geïnspireerd door hun geloof in Lucifer, de lichtbrenger. De Illuminati en topbankiers opereren net zoals de Maffia. Daarbij schuwt het criminele kartel geen enkel middel om meer rijkdom en macht in handen te krijgen.

6Opmerkelijke banden. In 1785 werd de Illuminati in Beieren door Karl Theodoor verboden. Adam Weishaupt vluchtte naar Gotha, net buiten de grens van Beieren en vond bescherming bij Vrijmetselaar hertog Ernest II van Saksen-Coburg en Gotha. Dat is ‘toevallig’ ook de oorspronkelijk achternaam van het Britse koningshuis. Niet alleen het Britse koningshuis, maar ook het Nederlandse en Belgische koningshuis als andere Europese Royals, komen voort uit de Duitse adel. Tegelijkertijd is de Bush-familie ook verwant aan het Britse koningshuis. Prescott Bush was directeur van Union Banking Corporation en financierde op die manier Hitler. Adolf Hitler komt voort uit de bloedlijn van de Rothschilds.

7Historische gebeurtenissen bepaald door Nieuwe Wereld Orde-plan. De Nieuwe Wereld Orde is een plan geschreven door de Amerikaanse legergeneraal Albert Pike. Pike was tevens 33e graad Vrijmetselaar en Grootmeester van de Scottish Rite. Hij was eveneens een Jezuïet, mede-oprichter van de Mormoonse sekte en de oprichter van de Ku Klux Klan.

Dit Nieuwe Wereld Orde-plan omvatte de creatie van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Die laatste was ‘nodig’ om de staat Israël in Palestijns grondgebied te kunnen stichten. We zitten nu in de derde fase, met als doel een Derde Wereldoorlog te ontketenen, zodat de Islamitische Arabische wereld de Zionistische staat Israël kan vernietigen. De Jezuïeten denken daarbij aan het langste eind te trekken (zie 10).

8Illuminati bankiers bedenken en financieren alle oorlogen. De bankiers zijn de grote financierders en drijvende kracht achter alle oorlogen. Dat geldt ook voor de Franse revolutie, de Slag om Waterloo, de Koude Oorlog, Vietnamoorlog, Golf Oorlog, enzovoort. Ze financierden ook Hitler, omdat ze een fanaat nodig hadden om de Tweede Wereldoorlog aan te zwengelen en ze de controle over Stalin verloren hadden.

Bij de Slag om Waterloo kreeg Napoleon financiële steun van James Rothschild. Zijn broer Nathan Mayer Rothschild financierde de tegenpartij, die onder leiding stond van de Britse hertog van Wellington. Toen Napoleon de slag bij Waterloo had verloren kreeg Nathan Rothschild door een list de Bank of England volledig in handen. Nathan Rothschild is bovendien eveneens de grondlegger van de League of Nations, de voorloper van de Europese regering.

De huidige paus heeft SJ achter zijn naam staan, hetgeen betekent dat hij een Jezuïet is en lid is van de Sociëteit van Jezus.

9De 13 Illuminati en 13 pauselijke bloedlijnen. De Illuminati bestaat uit ingewijde Jezuïeten en Vrijmetselaars. Bovenin de Vrijmetselaarspiramide worden vanaf de 33e graad de posities bekleed door de 13 Illuminati bloedlijnen, als ook de Jezuïeten. De laatste groep betreft familieleden uit de Jezuit Order, Jezuit Council, Black Nobility Council en Pauselijke bloedlijnen. De Jezuïeten staan hiërarchisch gezien hoger in de piramide dan de 33e graad Vrijmetselaars, die allemaal van Khazaarse origine zijn.

Het Vaticaan is daarbij geïnfiltreerd en overgenomen door Satanische Jezuïeten en Vrijmetselaars, die het Vaticaan als dekmantel gebruiken voor hun wereldwijde spionage en dubieuze bankactiviteiten. De witte paus — degene die naar de buitenwereld de paus en top van het Vaticaan is — krijgt de orders van de zwarte paus. De Jezuïeten zijn de leiders van de Nieuwe Wereld Orde. Hun doel is om andere religies en regeringen te infiltreren om zo één fascistische wereldregering en religie te vormen, die gebaseerd is op het Satanisme van Lucifer.

“Een illusie zal het zijn, zo groot, zo omvangrijk, dat het buiten hun perceptie zal vallen. Zij die het wel zien, zullen als idioten bestempeld worden.”

Uit: De Protocollen van de Wijzen van Zion

10De verstrekkende invloed van de Jezuïeten. Van de zeven laatste CIA-directeuren (van 1996-2017) is bekend dat ze ofwel lid zijn van Skull & Bones, ofwel Jezuïet zijn. Ook op andere invloedrijke posities zien we veel Jezuïeten terug. Neem bijvoorbeeld Shimon Peres, tweemaal de Israëlische premier in de periode 1984 tot 1996. Hij was door het Vaticaan opgeleid als spion en getraind door de Jezuïeten. Een saillant detail is dat het Vaticaan voor 60% eigenaar is van Israëlisch grondgebied. Dit verklaart ook waarom men het Zionisme en de Islam wereldwijd, maar met name in die regio, wil vernietigen. Het is allemaal onderdeel van een eeuwenoud plan voor een Nieuwe Wereld Orde.


In het prettig leesbare boekje wordt de structuur en het gedachtegoed van de Illuminati en Nieuwe Wereld Orde verder uiteen gezet. Het plaatst historische gebeurtenissen in een veel groter perspectief. Dit biedt een glimp op de verborgen macht en verborgen agenda van de onzichtbare elite. Deze verborgen agenda sluit naadloos aan bij de Protocollen van de Wijzen van Zion, waarvan een samenvatting in het boek is opgenomen, net als een anonieme brief van een Vrijmetselaar. Daaruit blijkt dat het Nieuwe Wereld Orde-plan veel omvangrijker en verontrustender is dan de simpele verrijking van een bancair kartel.

Het boek bevat nog veel meer markante feitjes en is een must-read om de basis van de machtsstructuur van de onzichtbare bankiers en Illuministen te begrijpen.

Wil je het boekje bestellen? Klik dan op “Boek bestellen”. Wanneer je in de webwinkel van deonzichtbaremacht.nl de kortingscode “EllaSter10%” invoert, krijg je 10% korting en het boekje zonder verzendkosten toegestuurd.

Boek bestellen

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

5 reacties

 1. En tegelijkertijd leven we nu in een tijd waarin dit systeem instort en in paniek is. Het Manna World Holding Trust heeft nu zeggenschap over alle ingebrachte bezittingen (goud, zilver, etc) onder het regiem van de illuminati (die overigens al 100 jaar geleden uit elkaar is gevallen in 5 groepen die zowel intern als elkaar de tent uit vechten). Het MWHT is in het proces om alle rijkdommen weer terug te geven aan de mensen. Het is een hele klus, maar inmiddels hebben de 0,1% geen toegang meer tot de achterdeurtjes in elke bank, want deze zijn gesloten. Ze hebben geen geld meer, de Fed is buiten spel gezet, etcetera. Het is aan ons zelf om zelf autoriteit te nemen over ons leven en niet meer de macht van ons creërend vermogen uit handen te geven aan geld en geldhebbers. Bron: Thomas Williams Link: https://thinkdifferent.thepeoplesclub.org/kim-the-manna-world-holding-trust/

 2. Magdalena on

  Wilde even reageren op de moord op JFK , hij wilde naar buiten brengen dat de aarde werd gerund door slechte buitenaardsen. (Reptielen). Zijn vriendin Monroe , wist ook teveel, daarom is zij ook vermoord. JFK is omgelegd door zijn partner , Jacky zij was een geheimagent , van de corrupte FBI.

 3. patrick lefevere on

  verbaast mij voor geen cent, ik had al een film gezien en veel gelezen over Rothschild en consoorten, ik ben totaal niet verbaast ! ! ! ik geloof dat dit zelfs veel verder gaat, de bijbel spreekt zelfs naar mij idee een deel over hem, maar je moet het inzien,

 4. Andre Maneschijn on

  Zeggenschap over Nederlandse geld weggegeven. Mark Rutte zette in 2012 zijn handtekening onder het ESM-verdrag. ESM staat voor European Stability Mechanism. Met het ESM noodfonds kunnen Europese landen die in de financiële problemen zijn gekomen gered worden. De Tweede Kamer heeft ingestemd dat Nederland 40 miljard euro in het fonds zal stoppen. Het totaalbedrag kan elk moment opgeëist worden. Er is geen weerwoord mogelijk. De ESM kan dit doen wanneer en zo vaak zij maar willen.

  Daar komt nog bij dat zowel het ESM als de medewerkers onschendbaar zijn en volledige juridische immuniteit genieten. Dit is weer een prachtig voorbeeld van een volledig ondemocratische maatregel, waarmee de Nederlandse belangen in de uitverkoop zijn gedaan.

  Dit is niet geheel waar Nederland heeft 5.7 miljard betaald met een optie op nog eens 40 miljard, en nu gaat het over een hefboom van 180 miljard zodat het ESM over 3000 miljard kan gaan beschikken waarvan 5.7% dus 300 miljard voor rekening van Nederland gaat komen als borgstelling.