Shungit is een zwarte steen uit Karelië in het noordwesten van Rusland. Deze unieke steen heeft helende, beschermende en andere prachtige krachten. Het is één van de oudste stenen op aarde. Al zeker 400 jaar wordt de steen geroemd om zijn genezende en antibacteriële eigenschappen. Het is een natuurlijk materiaal met een specifieke kristalstructuur, gebaseerd op koolstof. De steen wordt ook wel “De Steen van Leven” genoemd.

Shungit is het mineraal van de 21e eeuw, waar de wetenschap zich over verbaast. De chemische samenstelling is zó uniek, dat het altijd ondersteunend werkt omdat het in evenwicht brengt wat in onbalans is. Shungit zuivert, normaliseert, herstelt en geeft energie. De steen heeft de hoogste trilling van alle elementen op aarde, wat wetenschappers nauwelijks kunnen meten. Daarom wijken eigenschappen van Shungit sterk af van alle op koolstof gebaseerde mineralen die er tot nu toe bekend zijn.

Helende en zuiverende werking

Shungit is verkrijgbaar als gepolijste of ruwe, onbewerkte steen. Er zijn verschillende afmetingen en vormen. Daarnaast wordt Shungit verwerkt in sieraden.

De mogelijkheden zijn eindeloos: het zuiveren van water (bijvoorbeeld met het speciale Shungit filter of losse steen), ondersteuning bij verlichting van uiteenlopende ziekten, van griep tot diabetes, van artritis tot galstenen; het ontgift en verhoogt de immuniteit. Onderzoek van Shungit heeft aangetoond dat direct contact met de steen op het lichaam resulteert in pijnverlichting en verlichting bij ernstige ziekten.

Het beperkt het effect van de elektromagnetische straling waar we in deze tijd allemaal mee te maken hebben via onze computers, mobieltjes et cetera. Het is een aarde- en luchtenergie met een vleugje vuur — een ongebruikelijke en krachtige combinatie van energieën om tegelijkertijd mee te kunnen werken. Het verwijdert gif en ziekten uit het lichaam — met andere woorden: het verwijdert dat wat er voor een goede gezondheid niet in thuis hoort — maar het is nog veel, veel meer dan dat.

Miljarden jaren oud

Terwijl Shungit in Rusland al jaren wordt toegepast en door wetenschappers onderzocht wordt, is de steen bij de rest van de wereld nog weinig bekend. Nu is de tijd kennelijk aangebroken om de bijzondere eigenschappen van de Shungit steen op de juiste waarde te schatten en de geneeskracht van dit miljarden jaren oude materiaal op grotere schaal toe te passen.

De steen is afkomstig van een meteoriet die miljarden jaren geleden op aarde insloeg. Hierdoor bevat het bijzondere broninformatie van buiten de Matrix. Dat verklaart waarom wetenschappers gefascineerd zijn door Shungit en ook waarom de steen zo afwijkt van alle andere gesteente op aarde.

Lezing van Larisa Jevsjoekova

Wil je meer ontdekken over de geschiedenis en de werking van Shungit? Of wat deze mystieke steen betekent voor ons bewustzijn? Meld je dan aan voor de lezing door Larisa Jevsjoekova.

Larisa Jevsjoekova

Larisa komt oorspronkelijk uit Rusland en heeft veel kennis over stenen en kristallen in het algemeen en Shungit in het bijzonder. In de lezing vertelt Larisa enthousiast over wat Shungit is, waar het vandaan komt, over alle eigenschappen van deze unieke zwarte steen en de zeer verschillende toepassingsmogelijkheden, alsook over haar eigen onderzoek naar Shungit.

Larisa woonde nog in Rusland toen ze voor het eerst met Shungit in aanraking kwam. De laatste studies en informatie uit Rusland over Shungit worden in deze lezing gecombineerd met haar eigen ervaring. Haar kennis omvat zowel informatie uit wetenschappelijke studies, als wat deze steen op energetisch gebied kan betekenen. Informatie vanuit internet wordt hier onder de loep genomen en kritisch bekeken.

In 2000 vertrok Larisa uit Rusland en sindsdien woont ze in Nederland. Verschillende werelden kwamen bij elkaar: twee talen, de rijke ruige natuur waar ze opgroeide; de gezellige verzorgde stadjes hier, oude en nieuwe vrienden, haar familie in Rusland en een nieuwe omgeving hier. Haar passie voor stenen en kristallen is echter van het begin af aan tot nu gebleven.

Praktische informatie:

 • Locatie lezing: Kanexia, Prinses Marielaan 5, 3743 JA Baarn
 • Datum en tijdstip: Zondag 3 november 2019, van 14.00 uur tot 17.00 uur.
 • Inloop vanaf 13.30 uur.
 • Deelnamekosten: 30 euro, inclusief koffie, thee en gratis parkeren
 • Aanmelden: via de contactpagina op Kanexia.nl.
Oorspronkelijke artikel op Kanexia.nl

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”
Share.

About Author

3 reacties

 1. Wel weer mooi om te zien dat mensen ondanks alles toch in deze zaken blijven trappen, toch die lezingen bezoeken en daarna stukjes steen kopen. Doet mij weer denken aan die Atlantis ringen en waterstaafjes en zwarte spiegels en witte kaarsen en noem het maar op. Het is gouden handel dat wel maar er is niets aan die spulletjes dat heelt of zuivert. Sterker nog het laat je afleiden van wat er werkelijk is,eigenlijk als een religie, het blokkeert je. Geloof hoop en vertrouwen allemaal schuldconcepten, kan allemaal tegen je gebruikt worden omdat je het dan toelaat. Zonde want we zijn tot veel meer in staat en daar hebben we echt geen steentje, zilverwater, goudwater of wat dan ook voor nodig.

  • Beste Willem, of het geloof of een wondermiddeltje is – bepaal jij zelf. En inderdaad in het verlengen van de programma’s die je noemt trap je er ZELF gelijk in. Ik benader shungit niet als iets wat ons, mensen, gaat redden, ook niet tegen 5G. Sterker nog alle verkeerde informatie vanuit internet breng ik onderuit op de lezing. En… Ik verkoop shungit NIET. Je zou eerst zelf op de lezing kunnen komen vóórdat je je oordeel geeft over iets wat je niet gehoord hebt.
   Groet, Larisa Jevsjoekova

   • Wat ik het mooie vind van de lezingen die je hebt gegeven, is dat je er ook een wetenschappelijk onderzoek bij betrekt. Daaruit blijkt dat de steen bijzondere eigenschappen en een bijzondere werking heeft. Binnen de Russische samenleving is dit veel meer bekend. Het is dan ook niet voor niets dat er shungit aan het cement van de bekisting rond Tjernobil is toegevoegd en eveneens wordt gebruikt in (psychiatrische) ziekenhuizen. Als het geen werking zou hebben zou men geen speciale shungit-kamers in ziekenhuizen maken.

    Helaas zijn er wel hardnekkige verhalen op internet met veel disinformatie over de steen. Bijvoorbeeld dat de steen de negatieve straling opzuigt en op een bepaald moment verzadigd raakt. Er wordt verteld dat de steen dan gereinigd moet worden. Wanneer je naar je lezing bent geweest weet je dat dit niet kan kloppen.