Hoe kun je jezelf energetisch beschermen? Zeker voor aanvallen van wezens en krachten die we niet eens fysiek kunnen waarnemen, maar waarvan desalniettemin het effect van deze aanvallen krachtig in ons fysieke lijf kan doorwerken. Energetische bescherming wordt daarbij vooral gecreëerd door geestkracht en verbeeldingsvermogen.     

Hoe werkt het?

De hele afweer komt neer op je geestkracht en voorstellingsvermogen. Je moet vastberaden en overtuigd zijn dat het werkt. De basis van energiewerk is het besef dat alles in het universum uit energie bestaat. Het besef dat jij ook deze energie bent, deze energie bewust kunt gebruiken en dus kunt vertellen wat deze energie moet doen. Er is heel veel vrije beschikbare energie om ons heen die je kunt gebruiken.

Centreren

Als je gecentreerd bent kom je helemaal en volledig in jezelf. Je trekt alle delen die de neiging hebben om weg te drijven of bezig zijn, terug naar je kern. Het is het proces om jezelf binnenin jezelf te brengen en om daarmee het grensgebied te definiëren tussen wat bij jou hoort en dat wat buiten jezelf is, inclusief de bewustwording van de energie die niet bij jou hoort.

Je moet nooit energiewerk doen totdat je volledig gecentreerd bent, want anders ben je uit balans. Wanneer je helemaal gecentreerd bent zit je volledig in je eigen lichaam. Je gedachten zijn niet versnipperd en dwalen niet af. Je staat dan stevig als een rots en bent  in balans. Centreren is ook een uitstekende manier om emotionele kalmte te verkrijgen.

Gronden

Pas wanneer je gecentreerd bent, kun je jezelf gronden. Het belangrijkste is om je bewust te worden van hoe je op de grond staat, zit of ligt. Sommige mensen achten het niet nodig, of wenselijk, om zich te gronden. Ook onder de grond kan negatieve energie binnenkomen en daar wil je jezelf niet mee verbinden. Gronden is hoe dan ook wél een manier om je aan het wezen van moeder aarde te verbinden. Je kunt bijvoorbeeld boomwortels visualiseren die vanuit je voeten naar de kern van de aarde groeien. Het werkt als een soort handdruk met de aarde.

Je kunt het gronden gebruiken om een tweeledig energiekanaal met moeder aarde te creëren. Als je geraakt wordt door meer energie dan je aankunt, gaat het direct doorsturen naar moeder aarde. En als er iets is wat energie uit jouw zuigt, vult moeder aarde je energie aan. Het is een wederzijdse weldadige relatie. In die zin kun je het gronden vooral beschouwen als het contact maken met het wezen van de planeet. Dat is eveneens een erkenning dat we een onderdeel zijn van haar aardse bestaan.

Zuiveren

Soms kun je het gevoel hebben dat er energieën zich om je heen bevinden die je leegzuigen of je trilling omlaag brengen. In dat geval is het raadzaam om eerst je aura te zuiveren. Ook dit is weer een kwestie van gedachtenkracht. Ik visualiseer een ronddraaiende sproeier met zuiverend kristallijn licht die vanuit mijn voeten om me heen draait en langzaam naar boven schuift. Alle energieën en entiteiten die niet bij me horen moeten zich losmaken. Vervolgens visualiseer ik een sproeikop met zuiverend kristallijn licht die vanuit mijn kruin naar beneden stroomt. Wanneer de denkbeeldige sproeiers elkaar in het midden treffen, laat ik in mijn gedachten een soort bel ontstaan dat de basis vormt van mijn schild.

Afschermend schild 

Zodra je gegrond en gecentreerd bent, kun je het schild gaan construeren. Dat is grotendeels een zaak van visualisatie en voorstellingsvermogen. Met pure intentie en inbeeldingsvermogen bepaal je hoe je schild reageert op de energie om je heen en op eventuele energetische aanvallen. Vergeet niet om ook de onderkant van je lichaam goed af te schermen, want negatieve krachten kunnen ook vanaf de grond komen.

Visualiseer bijvoorbeeld vanuit de onderkant van je voeten een witte, kristallen cocon die je tot en met je kruin over jezelf heen trekt. Vervolgens bepaal je wat de energie om je heen moet doen. Bijvoorbeeld dat alleen mensen of energie met zuivere intenties bij je kunnen komen. Ook kun je visualiseren wat er gebeurt bij een energetische aanval.

In plaats van de energie af te weren kun je het schild ook dusdanig maken dat het de kracht van de vijand tegen hen gebruikt. Zoals bij Tai Chi. In plaats van je verweren, neem je de kracht van een ander en keer je deze om. Bijvoorbeeld door te visualiseren dat de energie-aanval rood is en omgezet wordt naar blauw, en tegelijkertijd het schild sterker maakt. Of dat elke aanval, tien maal zo sterk, teruggestuurd wordt naar de zender. Je kunt allerlei dingen bedenken, die op jou en jouw specifieke situatie van toepassing zijn.

Ook je huis en anderen beschermen

Omdat je alles creëert vanuit je intentie en voorstellingsvermogen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt voor elke situatie waarbij je jezelf niet helemaal veilig voelt een denkbeeldig schild visualiseren. Dit kan in elke situatie van een ander ‘materiaal’ gemaakt zijn en een andere werking hebben. Je kunt ook een schild over anderen projecteren, bijvoorbeeld om je eigen kinderen.

Wanneer je bijvoorbeeld je huis wilt beschermen, dan kun je de muren van je huis voorstellen als energie, verweven met een oneindige fractal die alles gevangen neemt dat schade of pijn probeert te veroorzaken. Ongeacht of het een wezen of een frequentie is. Alles raakt verstrikt in dat ‘weefsel’ en wordt onderdeel van die fractal en maakt het sterker. Waarbij de volgende schadelijke energie nog beter geïntegreerd wordt in het ‘weefsel’. Dat is een vorm van een schild.

Tanaath, die zichzelf een light warrior noemt, geeft praktische tips die in allerlei verschillende situaties eenvoudig toepasbaar zijn. Ze beschrijft in deze video het creëren van een energetisch schild, om je voor allerlei type aanvallen te beschermen. Het verdedigen doe je door je energieveld in je gedachten zodanig in te stellen dat je de aanvallen afweert. Er zijn drie manieren om dit te doen: je kunt in een frontale confrontatie terugslaan, je kunt het verstrooien of het ombuigen. De afweer kan daarbij actief of passief zijn. Lees meer over deze vorm van shielding >

Ook de groep van Truth, Honor & Integrity hebben documenten gemaakt waarin een techniek om te centreren en shielden is uitgelegd. Lees hier meer over shielding en hier over het afweren van een energetische aanval.

De noodzaak om je bescherming op orde te hebben is nu groter dan ooit

Spirituele of energie-aanvallen vinden daadwerkelijk plaats. Zeker nu in deze tijd veel duistere krachten verloren rondzweven, omdat er op allerlei niveaus van alles in beweging wordt gezet. Deze duistere krachten kunnen je als gastheer of -vrouw gebruiken en daarom  is het juist nu belangrijk om jezelf goed te beschermen. Zeker als je toewerkt naar het verhogen van je trilling en je chakra’s wil openen, ben je extra kwetsbaar voor aanvallen. Daarbij is het in mijn ogen cruciaal om op zielsniveau te besluiten dat je beschermd bent en niet beschikbaar bent als slachtoffer.

Zo zijn er allerlei situaties te bedenken waarbij je behoefte hebt aan bescherming. Bijvoorbeeld bij onverwachte situaties waarbij je in andermans negatieve energie getrokken dreigt te worden, of een energievampier in je buurt hebt. Ook zijn er situaties waarbij je merkt dat iemand met onzuivere intenties een aanval plant om jou, op wat voor manier dan ook, te ondermijnen. Of je komt in een situatie waarbij je fysieke integriteit aangetast dreigt te raken, zoals bij een aanranding.

In al die gevallen kun je een beschermende energetische barrière tussen jou en de ander creëren. Zodra je voelt dat er sprake is van een energievampier, een negatieve trilling of een persoonlijke aanval, kun je besluiten om jezelf te beschermen met een witte energetische barrière. De kleur moet wel wit zijn, want wit laat positieve energie door en weert negatieve energie af. Gebruik deze techniek enkel wanneer je zelf integer bent, want dan kan deze tegen je keren.

De vorm van die barrière is geheel door jezelf in te vullen. Ikzelf laat de vorm vaak afhangen van de situatie. De barrière kan de vorm hebben van een:

  • witte wolk
  • een witte sluier
  • een witte scheidingswand
  • een struik vol witte bloemen
  • een witte cocon

Ook bij deze techniek zijn de mogelijkheden eindeloos en zoveel variaties als die je zelf kunt bedenken. Het hangt allemaal af van je geestkracht en verbeeldingsvermogen. Ik ben overtuigd dat het werkt. Ik heb deze techniek zelf al vaak met succes toegepast. Ook toen ik in mijn adolescente jaren in een afgelegen bosgebied achterna gezeten werd door een man met nare intenties. Door mijn zielsbesluit dat hij niet dichterbij mocht komen en de witte rook die ik tussen hem en mezelf in projecteerde, droop hij uiteindelijk af. Vanaf dat moment was ik overtuigd dat het werkt.

Hoe werkt het dan?

Alles is energie, zowel de fysieke werkelijkheid als de onzichtbare laagjes en krachten om ons heen. Ook gedachten zijn krachten en energie. Je kunt daarom met je geestkracht het energetisch veld om je heen beïnvloeden. Ik ben ervan overtuigd dat bovenstaande technieken werken als je er zelf volledig in geloofd en met je hele ziel en zaligheid een besluit maakt om de ander niet toe te laten. Er komen dan krachten vrij die jezelf overstijgen. Wellicht roep je daarbij bewust of onbewust de hulp in van je beschermengelen, die in actie mogen komen, om jouw genomen besluit in te willigen.

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”

Ella Ster is nu ook te volgen via Mastodon, een onafhankelijk nieuwsplatform, zonder censuur. Lees op Wanttoknow.nl waarom dit initiatief een goed alternatief is voor de gecontroleerde social media. Klik hier voor een overzicht van nieuwsbronnen. Om berichten van Ella Ster te volgen klik je hier en vervolgens op de blauwe Follow-knop.

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

2 reacties

  1. Het is zeer verfrissend te zien dat u het bestaan van voor ons (over het algemeen) onzichtbare andere vormen van leven erkent. Dat zie ik namelijk wel eens anders door voornamelijk hen die het nooit hebben ervaren. Uw manier om onszelf daar tegen te beschermen is erg positief. Het is noodzaak fysiek en geestelijk zo stabiel mogelijk te blijven, valse emoties (welke na ons verscheiden niet meer aanwezig zijn) blokkeren onze weerstand tegen deze negatieve krachten. We worden vaak gebruikt zonder het zelf te beseffen, daarom ben ik blij dat u het zo goed uitlegt, ben zelf “ervaringsdeskundige” om het zo maar te noemen en weet hoeveel schade deze andere energieën aan kunnen richten, het kostte mij 5 jaar om weer mezelf te worden.
    Mvg Willem