Wanneer je nu griep krijgt kan dat best beangstigend zijn. Toch zijn er allerlei dingen die je zelf kunt doen om je immuunsysteem een boost te geven, of je klachten te verlichten. Hieronder een aantal dingen die ik zelf gedaan heb. Het zijn natuurlijke middelen waarmee je het ziekteverloop positief kunt beïnvloeden.

Afgelopen week was het raak. Griep! Natuurlijk zou het heel stoer zijn als ik zou beweren dat ik het coronavirus heb gekregen, maar de waarheid is dat ik dat natuurlijk helemaal niet zeker kan weten zolang ik niet getest ben. Er zijn tientallen griep- en verkoudheidsvirussen en het blijft gissen welke ik onder de leden had gekregen. Misschien was het inderdaad het beruchte coronavirus, maar het laatste waar ik baat bij zou hebben was om in de angst te schieten en me te laten ontmoedigen door allerlei doemscenario’s.

Het begon met een enorme vermoeidheid, daarna kwam de hoofdpijn, spierpijn, gebrek aan eetlust en uiteindelijk last mijn luchtwegen. Er zat niets ander op dan al mijn afspraken af te zeggen en onder de wol te kruipen. Rust is het allerbelangrijkste, plus het vertrouwen dat mijn afweersysteem sterk genoeg is om deze indringers weer de baas te worden. Bovendien heb ik de afgelopen jaren tal van natuurlijke middeltjes gebruikt die vaak heilzaam zijn gebleken. Ik heb ze hieronder op een rij gezet.

Vitamine C

Of je nu griep hebt of niet, het kan nu zeker geen kwaad om extra vitamine C te slikken. Zelfs als je voldoende fruit eet, kan het zijn dat je lichaam de vitamines onvoldoende opneemt. Met alle griepvirussen die er ronddwalen is het sowieso goed om extra vitamines te nemen. Vitamine C schijnt eveneens bevorderlijk te zijn voor het herstel. Je kunt er niet snel te veel van nemen. Wanneer je een te hoge dosis neemt kun je diarree krijgen en moet je minderen.

Gezonde voeding en veel drinken

Ik begin de dag met een halve uitgeperste citroen en een halve theelepel zuiveringszout aangelengd met water. Verder eet ik veel fruit en drink versgeperste vruchtensappen. Meestal heb ik niet veel eetlust als ik griep heb en kan een groente- of kippensoep versterkend werken. Bij koorts is het verstandig om soep of bouillon te nemen, zodat je geen natriumtekort krijgt. Dan hou je eveneens het vocht beter vast. Zelf drink ik veel, soms liters, kruidenthee op een dag.

Nano-zilver

Wanneer ik een infectie heb neem ik altijd nano-zilver, ook wel bekend als colloïdaal zilver. Zelf neem ik nano-zilver van HealthFactory vanwege hun hoge kwaliteit en kleinste nanodeeltjes, die beter worden opgenomen. Ik gebruikte het zilver al eerder bij een paar nare ontstekingen en die verdwenen toen wonderbaarlijk snel. Dan voel ik eveneens vrij snel een verbetering en heb direct meer energie. Voor een interne ontsteking gebruik ik het oraal, al mogen bedrijven dit niet zelf openlijk aanprijzen. Dat heeft alles te maken met alle beperkingen op enige gezondheidsclaims van natuurlijke (genees)middelen.

Etherische olie

Etherische oliën (ook wel aromatische of essentiële oliën genoemd) zijn de geconcentreerde stoffen in heilzame planten, zaden, bloemen en houtsoorten, die door destillatie of persing verkregen zijn. Juist bij verkoudheidsklachten en griep kun je verschillende oliën gebruiken om te verdampen, om daarmee de lucht te zuiveren en je luchtwegen te openen. Zelf gebruik ik meestal de oliën van Chi, omdat deze heel zuiver zijn, maar er zijn ook andere geschikte merken zoals Farfalla. Voor aromatherapie moet je wel uitsluitend 100% natuurlijke olie gebruiken.

Met luchtweginfecties zijn met name Tijm en Eucalyptus-olie zeer geschikt.* (Wilde) tijm is desinfecterend (anti-bacterieel en anti-viraal) en slijmoplossend. Het is aangetoond dat bij verdamping van Tea tree of eucalyptus de ruimte na 15 minuten virus-vrij is. Het zuivert de lucht en stimuleert het zelfgenezend vermogen. “De olie ontgift de longen en slijmvliezen.” [1] Wanneer je deze verdampt met een aromadiffuser komt de verdampte olie via de waterdamp op subtiele wijze in je longen. Mijn ervaring is dat de elektrische diffusers het beste werken.

“Eucalyptus (globulus) is sterk slijmafvoerend en slijmoplossend, anti-septisch (op longen en urinewegen) anti-bacterieel, anti-viraal en schimmeldodend en stimulerend in het algemeen.” [1] Bovendien is het een heerlijke olie die met z’n kamferachtige geur geschikt is om de lucht in de kamer te zuiveren. Om die reden gebruik ik eucalyptus bij verkoudheid, griep en luchtweginfecties.*

[1] Uit het boek Aromecum, zie hieronder in het tweede grijze kader

*) Tijm en eucalyptus zijn niet geschikt voor gebruik bij baby’s en (jonge) kinderen. In dat geval is een zachtere olie zoals Niaouli of Mirte meer geschikt. Naast Tijm en eucalyptus zijn er ook andere etherische oliën die heilzaam zijn voor de luchtwegen of bij griep: Den, Bay st Thomas, Pepermunt, Mirte, Kamfer, Rozemarijn, Cederolie, Tea tree en nog vele anderen. Vraag advies aan een aromatherapeut.

Deze olie kun je ook toevoegen aan het badwater. In dat geval is het belangrijk om 10 druppels olie te mengen in een neutraal badschuim of andere emulgator, voordat je het aan het badwater toevoegt. De olie moet goed met het water mengen zodat er geen druppels op het oppervlak blijven drijven, want deze mogen namelijk niet direct in contact komen met je huid. Bovendien kan de huid dan gevoeliger reageren wanneer de olie in bad wordt gebruikt, omdat de poriën door het warme water open staan. Dat kan reden zijn om eerst te testen of je huid niet overgevoelig is voor de olie. Het effect van een warm ‘tijm-bad’ is hoe dan ook erg weldadig, waarbij je tegelijkertijd de geurende olie inademt als via de huid opneemt.

Aromecum

Het Aromecum is hét aromatherapie boek voor iedereen die meer wil weten over aromatherapie. Van professional tot enthousiaste gebruiker van aromatherapeutische producten. In dit boek is honderden jaren kennis over aromatherapie verzameld. In deze vernieuwde, 9e druk van het Aromecum vind je meer dan 200 uitgebreide beschrijvingen van etherische oliën, vette plantoliën en hydrolaten. Achterin het boek staan handige indexen met olienamen, Latijnse namen en een lijst met aandoeningen met de verwijzing welke olie bij welke klacht gebruikt kan worden.

Stoombad

Wanneer ik veel last heb van mijn luchtwegen maak ik een paar keer per dag een stoombad met een theelepel zeezout en voeg eventueel één druppel etherische olie toe aan het water. Ik wacht dan even voordat ik erboven ga hangen en test even vanaf een afstand of het niet te sterk is, voordat ik een handdoek boven mijn hoofd doe. Wees om die reden zeer terughoudend met de olie en begin met één druppel. Vijf druppels kan al veel te veel zijn en het laatst wat je wil is overdoseren. Doe dit met beleid of onder begeleiding van een aromatherapeut. Stomen met een zoutoplossing is in ieder geval wel een beproefde methode om slijm in je luchtwegen op te lossen.

Echinaforce

Echinaforce is ook een natuurlijk middel dat verlichting kan bieden met griep. Ik gebruik de Echinaforce Hot Drink. “Deze bevat een hoge dosis Echinacea purpurea. Dit stimuleert de werking van het immuunsysteem, waardoor de weerstand tegen bacteriële en virale infecties toeneemt. Je herstelt sneller bij griep en verkoudheid. De Hot Drink is aangevuld met vlierbes en is volledig natuurlijk.” [2] Het drankje is niet echt lekker, maar wel prima te drinken. Er zijn eventueel ook druppels of tabletten.

[2] Van de website van A.Vogel

Zonlicht en frisse lucht

In februari-maart hebben de meeste mensen lange tijd binnen gezeten tijdens de donkere wintermaanden. Ikzelf snak naar de zon en grijp elke gelegenheid aan om in de zon te zitten. Helaas heeft de zon echter nog niet zoveel kracht, dus voor het echte zonnebaden moeten we nog even wachten, of naar de zonnebank. Dat laatste is wellicht niet eens een slecht idee, want sommige virussen overleven niet in UV-straling of hogere temperaturen. Misschien dat er daarom in de zomerperiode minder griep heerst. Dus pak die eerste lentezonnestralen en bouw je vitamine D weer op.

Verbeeldingskracht

Zelfs wetenschappers bevestigen dat je voorstellingsvermogen enorme invloed heeft op het genezingsproces, zoals eerder beschreven in dit artikel. Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat het griepvirus omsingeld wordt door een leger rode bloedcellen en alle ongewenste ‘indringers’ op die manier veilig worden afgevoerd. David R. Hamilton, een organische chemicus die jarenlang onderzoek deed voor de farmaceutische industrie, ontdekte dat dit bij veel medicijnen een grote rol speelt en ook het placebo-effect verklaart. De succesfactor van een placebo blijkt precies om die reden vaak maar een paar procent af te wijken van het medicijn met de werkzame stof.

Dit placebo-effect kun je ook zelf activeren. Door te geloven dat de maatregelen die je neemt je beter zullen maken. Juist wanneer er een epidemie met een agressief virus heerst, is het belangrijk om jezelf niet te laten overmannen door de angst dat je er aan zult bezwijken. Angst trekt een enorme wissel op je immuunsysteem en kost ontzettend veel energie. In veel gevallen is het een angstgedachte over iets dat eventueel in de toekomst zou kunnen gebeuren. Dan kun je er ook bewust voor kiezen om een andere gedachte over de toekomst te koesteren, een toekomst waarin je helemaal gezond bent en de ziekte hebt overwonnen.

Affirmaties

Een affirmatie is een positief denkbeeld en zelfbeschikking over een situatie die je voor jezelf wil veranderen. Een affirmatie is dusdanig geformuleerd dat de gewenste situatie al bestaat. Bijvoorbeeld: stel je bent werkeloos en wil graag weer aan de slag, dan zeg je niet: “ik ben niet langer werkeloos,” maar affirmeert: “ik heb een leuke baan vol uitdagingen en liefdevolle collega’s.” Je affirmeert wat je wel wil, niet wat je niet wil.

Het idee erachter is dat je onderbewustzijn door de affirmatie de nieuwe situatie accepteert alsof deze reeds heeft plaatsgevonden. Je frequentie verandert daardoor en door de wet van de synchroniciteit trek je datgene naar je toe wat past bij de nieuwe frequentie. Dit kun je ook toepassen bij gezondheidsproblemen. Een mooie affirmatie is bijvoorbeeld: “Mijn immuunsysteem manifesteert zich krachtig.”

“Ik ben gezond, krachtig en in balans. Al mijn organen werken efficiënt en liefdevol met elkaar samen. Al mijn cellen uiten hun innerlijk licht. Ik neem mijn ruimte in en manifesteer mijn Goddelijkheid op Aarde.”

Uit: Derde openbaring over hoe je te weren tegen het Coronavirus van Maria Magdalena en Jezus

Louise Hay is een voortrekker geweest op het gebied van affirmaties. Volgens haar komen alle problemen voort uit een gebrek aan zelfliefde. Ziektes hebben een diepere betekenis en als het onderliggende probleem is geadresseerd, ontstaat er ruimte voor een wonderbaarlijke genezing. In haar boek: “Je kunt je leven helen” staat een hele lijst met aandoeningen en lichaamsdelen inclusief de diepere betekenis ervan. Daarnaast biedt ze specifieke affirmaties, die je als inspiratie kunt gebruiken om bepaalde aspecten in je leven te helen.

Diepere betekenis

Dingen gebeuren niet toevallig. Zo zou ik een heel artikel kunnen schrijven over de diepere kosmische betekenis van de beruchte coronagriep. Het heeft in de kern te maken met een wereldwijd parasitair systeem waarbij een kleine elite groep voor god speelt, de mensheid onderdrukt en het collectief dat grotendeels zijn relatie met de natuur heeft verloren. De uitdaging waar we met de mensheid op dit moment voor staan is om dit te overwinnen. Op individueel niveau moeten we het virus overwinnen. Op collectief niveau moeten we de parasitaire onderdrukkers en uitzuigers overwinnen, door ons zelfbeschikkingsrecht terug te claimen.

En wellicht is dat ook de reden dat ikzelf griep heb gekregen. Om mijn eigen vertrouwen te herwinnen en daarmee een inspiratie te zijn voor anderen. En zo een lichtbaken kunnen zijn.

Disclaimer

Bovenstaande tips zijn niet bedoeld ter vervanging van medisch advies. Het zijn middelen en methoden die je vrijwillig en op eigen risico kunt gebruiken en ikzelf gebruik om bij milde griepverschijnselen sneller te kunnen herstellen. Raadpleeg een natuurgeneeskundige en of aromatherapeut voor advies over supplementen en of gebruik van etherische olie. Bij een heftige griep, hoge en of langdurige koorts, of benauwdheid is het advies om een arts te raadplegen.

Heb je zelf bruikbare tips die voor jou werken? Plaats ze als reactie onder het artikel.

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

15 reacties

 1. Vitamine-C : denk hierbij ook aan Goji bes .. een handjevol 25Gram komt overeen met 25 sinaasappelen .. ( is wat prijzig, maar gemiddeld ongeveer 70-75ct per dagelijkse portie.)
  wel heel goed kauwen.. anders wordt het niet goed opgenomen

  Voor mij is de best geteste Nano-zilver .. echt een uitschieter qua deeltjesoppervlakte ( getest door laboratorium Hogeschool Zuyd)

  Doe je onderzoek
  http://www.crystal-colloidaal.nl

  • Wat bedoel je met: “echt een uitschieter qua deeltjesoppervlakte”? Dat begrijp ik niet, misschien kun je dit nader toelichten in Jip en Janneke-taal?

 2. Pluis Nonplux on

  Zie onder aan link naar interessant artikel over de citokine storm, een op de IC vaak geziene, overtrokken reactie van het het lichaam op het Corona virus dat juist dood kan veroorzaken.
  In het kort:
  Gebruik géén Echinacea, elderberry (vlierbessen of bloesem sap) en honing!!!!
  Gebruik ook geen koortsonderdrukkende middelen zoal aspro, ibobtufen, diclofenac, advil, enzo, dat verhoogd het risico op complicaties bij koorts en infecties blijkt uit (een ander) onderzoek.
  Ook mensen die de griepprik hebben gehad zijn vatbaarder, en grotere kans op complicaties.

  Gebruik wel profilactisch hogere dosis 1000 gebufferde vit C, tot 10.000 bij acute nood. Vit D met K2, 2 tot 5 maal de aanbevolen dagelijkse dosis, vit E, knoflook, gember, groene thee, en zie verder in artikel.
  Ook een goed zink nivo in je lichaam kan verhinderen dat het virus cellen kan binnen dringen. (zink heeft de zelfde “sleutel vorm” als Coronavirus die in het cel “slot” past, vóórpiept, en daarmee voorkomt dat Corona kan aanhaken) 20 mg pDag, en selenium 100 mcg pdag.

  https://thepenofjustice.com/2020/03/02/hypothesis-for-possible-prevention-of-death-from-covid-19-coronavirus/

  Lieve virusvrije groet, Pluis

 3. Als aanvulling op je stuk: in 2018 heeft NL massaal geleden onder de influenza. Het aantal doden bedroeg 12000 dat jaar. Dit is 250 per week en 35 per dag. Nu zijn we 2 maanden verder en zijn er 20 doden. 2 jaar geleden maakte het allemaal niet uit. Nu is er massahysterie aangezwengeld door de MSM. De lethaliteit is 2%. Vergelijk SARS 2003. Toen een lethaliteit van 10%.

  • Wanneer je naar de officiële cijfers kijkt van Italië op 16 maart 2020 zijn er: 27.747 coronagevallen
   en 2158 sterftegevallen. Dat zou betekenen dat het sterftecijfer 7,777% is.

   • Ik weet niet welke sterfte percentage Italië met een gewone griep haalt, maar het is goed om te weten dat Italië meer 70-plussers heeft dan welk land ook, op Japan na. Niet zo gek dus, als daar gemiddeld meer mensen aan Corona overlijden.

   • Mariska ter Beek Kreijne on

    Maar dat zijn de geteste gevallen. Als het aantal besmette mensen veel hoger ligt dan zijn er in verhouding minder sterfgevallen en wordt t sterfte percentage dus lager. Toch? Of zie ik hier iets over het hoofd…

    • Ja, dat klopt helemaal Mariska. Op dit moment worden veel mensen met milde klachten niet getest op het virus, om de huisartsen en ziekenhuizen te ontlasten. De milde gevallen herstellen thuis. Als je die zou meenemen in de totale cijfers is het aantal besmettingen weliswaar veel hoger, maar het sterftecijfer lager.

     Daarom zeggen die cijfers niet alles. Het is goochelen met getallen, vaak ook nog gebruikt om politieke redenen.

 4. Volgens mij is het bij elke griep mogelijk een homeopathische behandeling te ondergaan om te zorgen voor een snelle en afdoende genezing!
  Klassiek homeopaten hebben de mogelijkheid vele ziekten te genezen.

 5. Hello ellaster i wish you the Very best and i hope you get Wel soon take good Care of yourself. And thank you for every message,all my love✨ vera

 6. Stefan Thönissen on

  https://sites.google.com/site/naturalimmunesystemboosters/cytokine-storm
  Als reactie op hetgeen de auteur over colloidaal zilver opmerkt, laat ik hier achter, wat ik las op bovengenoemde site; over wat wel en wat niet te gebruiken, ter voorkoming van een cytokine-storm.
  Onder “bad guys” staan vermeld: Elderberry juice (vlierbes) Sambucco, Chlorella, Spirulina, honing, chocolade, Echinacea, Kimchee en COLLOIDAAL ZILVER. Ik ben dus maar voorlopig gestopt met spirulina en chlorella en zie ook maar af van gebruik van vlierbessen, chocolade, honing en echinaforce.
  Over colloidaal zilver staat er:
  While silver will likely work to kill the swine flu virus, in many healthy individuals it is likely to elicit a severe cytokine storm reaction.