1 april social media boycott; laat zien dat wij de macht hebben

9

De censuur op Youtube, de schendingen van privacy op Facebook en het manipuleren van data en aantallen van volgers op Twitter, hebben de woede van gebruikers op de hals gehaald. Na het onterecht verwijderen van accounts, is de maat nu vol. Op 1 april volgt een boycot van de mainstream social media kanalen. En nee, het is geen 1 april-grap.

De gebruikers hebben de ultieme macht

De mediakanalen bestaan bij de gratie van het aantal gebruikers. Zodra grote groepen gebruikers weglopen, lopen de advertentie-inkomsten drastisch terug. Dan keldert de waarde en blijkt dat ze zichzelf met de censuurmaatregelen in de voet hebben geschoten. De échte macht ligt altijd bij de gebruikers, het volk. Dat is eigenlijk overal zo, ook bij regeringen. De massa realiseert het zich alleen niet en laat zich daardoor veel te vaak ‘piepelen’ door de grote jongens.

Tijd om de rollen om te draaien. Tijd om de grote social mediakanalen: Google, Facebook, Youtube en Twitter te boycotten. Ten minste voor één dag. Ook andere delen van de wereld doen mee aan de boycot op 1 april. Dat valt dit jaar samen met Eerste Paasdag.

Wereldwijde social media boycott

Gebruik alternatieve social media platforms voor de mainstream social media. Of ga gewoon een dagje niet online. Voor sommige ‘social-media-verslaafden’ zal zo’n boycot een ‘digitale-detox-dag’ zijn. Ga die dag lekker de natuur in, spreek af met vrienden of ga bij familie op bezoek. Ervaar hoe fijn het eigenlijk is om niet de hele dag door een scherm in de gaten te houden.

Twijfel er niet aan dat een dergelijke boycot effect heeft. Miljoenen minder bezoekers betekent miljoenen minder inkomsten. Het is een krachtig signaal en tevens een waarschuwing. Een waarschuwing dat gebruikers deze mediakanalen definitief de rug toe kunnen keren.

Alternatieve social media kanalen:

 • D-tube in plaats van Youtube
 • GAB in plaats van Twitter
 • DuckDuckGo in plaats van de Google zoekmachine
 • MeWe in plaats van Facebook

Wat kun jij doen?

Doe mee met de social media boycot op 1 april en breng verslag uit wat die dag je heeft opgeleverd. Verspreidt dit bericht via alle social media kanalen, zodat je de meeste mensen kunt bereiken.

Fragment uit het artikel: Kun jij één dagje zonder social media?

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”
Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Share.

About Author

9 reacties

 1. Ik schrijf hier mijn mening over de boycot:
  Het is een iets, maar ik denk dat het alleen maar uitloopt op een hype … Negatieve reclame is ook reclame voor hen. En dan is de boycot weer gepost op youtube … snap je. Post dan over het alternatief dat altijd vrij blijft van input vanuit DARPA etc. en reclame en geld. Stel voor om met z’n alle gewoon over te stappen. informeer goed over DARPA en dat ze buiten de wet staan en jou gegevens daarom niet veilig zijn. Dat we over gaan op het trans-humanisme, via Facebook maak je jou gezicht herkenbaar voor gezichtsherkenning. Dat je bij jezelf moet nagaan of dit – na alle schandalen – überhaupt wel ethisch verantwoord is.
  Maar goed – al bij al – het is een actie die saamhorigheid kan creëren en de kracht van samen zijn kan bekrachtigen. Mijn advies: stop Facebook, gooi je mobiel bij het chemisch afval, haal je TV van het net, zet je klok niet vooruit (geïntroduceerd door de olie maatschappijen) en wees een vrij mens! weg met die hals ketting, weg met de handboeien, weg met de oogkleppen … en vast een keer dan je vol proppen met vlees tijdens pasen.

 2. Pingback: Diverse Nieuwsfeiten, verzameld door Nico Talma | Silvia's Boinnk!!!

 3. Pi Brohuis on

  Politici doen niet aan democratie. Ze luisteren wel naar grote bedrijven. We weten niet welke richting ze uit willen. Ze liegen en bedriegen. Ze doen aan achterkamertjes politiek om ons voor een verdrongen feit te plaatsen. Veel politici worden gechanteerd waardoor ze worden gedwongen dingen te doen die ze zelf misschien niet willen! Zelfs het raadgevend referendum wordt ons ontnomen. Het bindend referendum is niet bindend en is ook weg. Het is gevaarlijk voor lijf en leden om te protesteren, om de straat op te gaan! Want dat komt de politie, die mede door ons wordt betaalt, met wapenstok, traangas of pepperspray ons molesteren.
  De bevolking heeft nog één middel om te laten zien wat ze niet wil. En dat kan door een boycot. De boycot is een machtig wapen. Maar alleen wanneer we bereidt zijn dit gezamenlijk toe te passen.
  We kunnen voedingsmiddelen die slecht zijn voor de gezondheid boycotten, dan verdwijnen die van de markt. We kunnen politieke partijen die dingen willen die ons niet aanstaan boycotten.
  Maar het belangrijkste is dat we dit gezamenlijk doen! Zo laten we ook zien dat we een eenheid zijn waar ze eindelijk rekening mee moeten houden.

  • PI BROHUIS, ik ben het gedeeltelijk met je eens. zeker niet alles, want het gaat veel verder dan wat je zegt. maar wat je op het einde schrijft… ze eindelijk rekening mee moeten houden… je moet ze niet boycotten, je moet ze de rug toe keren. en niet eens de gelegenheid geven om met ons rekening te houden. Boycotten is slechts een beetje terug plagen. Bedrijven hebben niet de macht.. dat word je verteld, maar ze schuilen OVERAL achter…

 4. Mainstreammedia.nl waarop alternatief nieuws te lezen was is verdwenen. Krijg ongevraagd klompen en molens te zien met rood wit blauw etc . Meer mensen hier problemen mee?

 5. ja en dat heeft zin desnoods wordt mewe met groot geweld over genomen en geloof me dat gebeurd eerst doen ze een heeeeel goed bot op het domein en als ze nee zeggen dan hebben ze ruzie die never nooit winnen alles moet peer to peer dat betekent in dit geval dat je zelf een server kunt oprichten of een account kunt maken op iemand anders z,n server meestal op iemand anders z,n server dat lijkt hetzelfde maar het grootste verschil is dat accounts zijn verdeeld over duizenden servers niemand bezit alle accounts wat wel bij facebook is en gaat de persoon met jou account rare dingen doen dan kun waarschijnlijk je account op je pc downloaden uploaden op een andere server en door gaan precies de zelfde omgeving alleen ander web adres en mss gebruikersnaam maar waarschijnlijk zelfde gebruikersnaam

 6. Ik ben er al heel lang van overtuigd dat het ons voorgeschotelde nieuws niets meer en minder is dan een grote beïnvloeding van ons bewustzijn en het ongelooflijk tijd is om wakker te worden.
  Ik zie met schrijnende ogen dat vele mensen nog niet zover zijn dat zij zelf achter de waarheid willen of kunnen komen en daar door onze regeringsleiders op een niet mis te verstane manier misbruik van wordt gemaakt.