Het JIT zou voldoende bewijs hebben om begin volgend jaar het proces tegen de verdachten te kunnen voeren. De MH17 is onweerlegbaar neergeschoten met een BUK-raket, zo is het standpunt. Maar ondanks dat NASIC de wereld dagelijks in de gaten houdt, komen de satellietbeelden van 17 juli 2014 maar niet boven tafel.

Een bijdrage van Eric de Boer.

Een prachtige zomerdag, jij en je vrienden gaan op je weekeinde naar het meer, ontspannen en genieten van het goede weer. Heldere dag, hete zon, je kleedt je uit om te zwemmen. Alles is stil en gerust. Ondertussen houdt National Air and Space Intelligence Center (NASIC) (Amerikaanse kosmische verkenning) je in de gaten. Ze ziet niet alleen figuren op afstand die op mensen lijken, haar mogelijkheden maken het zelfs mogelijk om de samenstelling van de drank te lezen die jij momenteel drinkt. Een beetje ongemakkelijk, want zelfs alleen met de natuur blijven we niet alleen.

Ik ontdekte onlangs Amerikaanse verkenningsfoto’s die op 27 juli 2014 werden vrijgegeven. In de eerste plaats is het belangrijkste doel van dergelijke werkzaamheden het controleren van het grondgebied van het buitenland, de verkenning van de beweging van militaire voertuigen, eenheden en het uitvoeren van infrastructuurprojecten.

De foto’s laten zien hoe niet alleen handvuurwapens, granaatwerpers, rakettenwerpers voor eenmalig gebruik, maar ook zware wapens – tientallen tanks, infanteriegevechtsvoertuigen, meerdere raketwerpers, gemechaniseerde artilleriesystemen afkomstig zijn van separatisten uit Rusland.

De eerste foto wijst de sporen op de grond van raketlanceringen vanuit Russisch grondgebied in de richting van Oekraïense militaire eenheden aan.

De tweede foto toont de posities van Russische gemechaniseerde artillerie gericht op Oekraïne, en de gevolgen van het bombardement op de Oekraïense militaire eenheid, die werd afgeschoten vanuit het grondgebied van Rusland.

 

De derde foto werd gepubliceerd op 28 augustus en laat de situatie voor 21 augustus 2014 zien. Het toont Russische gemechaniseerde artilleriesystemen die zich in een konvooi verplaatsen door een dorp in Oekraïne, dat wordt bestuurd door separatisten.

(Foto 4) Hier fotografeert een Amerikaanse verkenningssatelliet Russische gemechaniseerde artillerie op vuurposities nabij Krasnodon (Oekraïne).

De Amerikaanse verkenningsdienst heeft bewezen dat men met satellieten alles kunt vinden wat je wilt. Maar hier is de vraag. Als NASIC dagelijks de wereld in de gaten houdt, waarom kan het dan geen foto’s publiceren op het moment van de MH17-ramp? Waarom kan ze tijdens de lancering geen foto’s van de BUK M1-raket presenteren? Dit is tenslotte een direct bewijs van de Russische schuld. Of niet Rusland?

Zelfs als deze foto’s in de Verenigde Staten waren, zouden ze lang geleden zijn gepubliceerd. Misschien kent militaire inlichtingen de waarheid, maar alleen ze voldoet niet aan het beschuldigende beleid tegen Rusland.  De Duitse onderzoeksjournalist, auteur en voormalige luchtvaart kapitein Peter Haisenko vervolgt dat uit de gesprekken die in de wandelgangen van de laatste conferentie werden gevoerd naar voren kwam dat zowel de Nederlandse als Duitse regering precies weten wat er echt is gebeurd, maar samen met de VS, Oekraïne en andere westerse regeringen een regelrechte samenzwering hebben opgezet met als doel de waarheid te verbergen en Rusland als schuldige aan te wijzen.

Er was tevens het besef dat de waarheid daarom extreem politieke springstof herbergt. Tenslotte zijn de sancties tegen Rusland vooral op MH17 gebaseerd. Het is nauwelijks voor te stellen dat het Westen ooit zijn excuses aan Moskou gaat aanbieden, om over een schadevergoeding aan zowel Rusland als de westerse bedrijven die door deze onterechte sancties grote verliezen hebben geleden maar te zwijgen.

De internationale onderzoeksgroep JIT heeft alleen indirecte bewijzen van de Russische schuld. Foto’s van een verkenningssatelliet zouden een einde maken aan het onderzoek naar deze zaak. En de families van de nabestaanden zouden eindelijk weten wie er eigenlijk achter de MH17-ramp zat. Er zijn in dit geval veel meer vragen dan antwoorden. We moeten alleen maar hopen dat het JIT al het mogelijke zal doen om de waarheid te achterhalen.

Eric de Boer | bron: ellaster.nl

Artikelen mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”

Ella Ster is nu ook te volgen via Mastodon, een onafhankelijk nieuwsplatform, zonder censuur. Lees op Wanttoknow.nl waarom dit initiatief een goed alternatief is voor de gecontroleerde social media. Klik hier voor een overzicht van nieuwsbronnen. Om berichten van Ella Ster te volgen klik je hier en vervolgens op de blauwe Follow-knop.

Editorial credit headerfoto: Shutterstock.com, overig beeldgebruik op basis van citaatrecht.

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Meer lezen:

De MH370 en MH17 staan niet los van elkaar

17 onthullende vragen over het MH17-dossier

Share.

About Author

3 reacties

  1. Volgens mij zit hier “Pepe Orsini” achter . . . , als Heerser van de “Zwarte Adel” . . .

  2. Pingback: Big Brother is watching you, maar die MH17 BUK zagen we niet | JDreport.com

  3. Of mijn Facebook pagina staat een artikel over MH17. De titel is” Valse vlag MH17 “. Hierin staat het verloop van de ramp beschreven! U kunt dit ook lezen op Yoors. Ik zal Valse vlag MH17 naar boven halen omdat u anders zeer veel artikelen van mijn hand moet laten passeren!