Er komt geen onafhankelijk onderzoek naar Ritueel Misbruik. Dat zegt minister Grapperhaus in antwoord op Kamervragen. Onbegrijpelijk, vinden Kamerleden van de SP, PvdA en GroenLinks. Zij willen hierover in debat tijdens het Algemeen Overleg Zeden op 6 oktober.

‘Het valt niet uit te sluiten dat Ritueel Misbruik in Nederland voorkomt’, aldus minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Toch ziet hij ‘gelet op het verloop van (het geringe aantal) opsporingsonderzoeken in de afgelopen jaren […] geen noodzaak om nu een dergelijk onderzoek te initiëren.’

Een argument dat minister Grapperhaus hiervoor opvoert, is dat de afgelopen zeven jaar maar drie aangiftes met rituele kenmerken ter beoordeling zijn voorgelegd aan de LEBZ, de Landelijke Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken. ‘Ik zal de politie vragen mij actief te informeren indien er signalen zijn die op een andere trend wijzen.’

Ook wijst Grapperhaus erop dat hij in antwoord op Kamervragen over de aard en omvang van duivelsuitdrijvingen in Nederland heeft aangegeven dat ‘gezien de omvangrijke onderzoeksagenda van het WODC en de hoeveelheid onderzoeken die nog in de wachtrij staan’, hij het ‘niet wenselijk’ vindt om ‘een separaat onderzoek op te starten’.

Expertisegroep ‘beschermt onterecht beschuldigden’

De minister deed deze uitspraken naar aanleiding van Kamervragen over de Argos-uitzending Glasscherven en Duistere Rituelen. Argos verzamelde meer dan tweehonderd getuigenissen van mensen die aangeven dat zij slachtoffer zijn van georganiseerd seksueel misbruik. Honderdveertig van de verhalen zouden – als de aangevers zich bij de politie melden – het stempel ‘rituele kenmerken’ krijgen. Dat is seksueel misbruik, waarbij ook allerlei macabere aspecten een rol spelen. Satanische rituelen bij kaarslicht, martelingen, maar ook het ritueel offeren van baby’s.

Slechts een handvol van deze honderdveertig mensen deed daadwerkelijk aangifte. Het merendeel zegt geen vertrouwen te hebben in de politie, ook vanwege de inschakeling van de LEBZ. ‘Het wordt toch niet geloofd’, schrijft een invuller ‘en ik ben bang voor de gevolgen’. ‘Het heeft geen zin’, schrijven meerdere andere invullers. ‘Het enige dat ik ermee bereik is dat ik zelf word blootgesteld aan kritische vragen.’ ‘Totaal geen vertrouwen.’

Op de website van de politie stond dat de LEBZ als ‘voornaamste doel’ heeft ‘om onjuiste beschuldigingen op het gebied van seksueel misbruik te herkennen en onterecht beschuldigden te beschermen tegen vervolging’.

Dit citaat is verwijderd na de Argos-uitzending. ‘Dit dekte niet volledig de lading van de doelomschrijving van de LEBZ’, aldus een woordvoerder van de politie. […] ‘Het gaat om waarheidsvinding.’ De omschrijving is volgens de woordvoerder ‘zonder medeweten van de LEBZ op de site geplaatst.’

Uit een presentatie van de LEBZ zelf, in handen van Argos, blijkt echter dat de LEBZ het doel van de Expertisegroep expliciet formuleert als ‘het tijdig onderkennen van valse beschuldigingen’.

> Lees verder op Argos

Ella Ster* | bron: VPRO Argos

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle discussie worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

13 reacties

 1. Aan de redactie van Ellaster,

  Het (verplichte) coronavaccin komt steeds dichterbij. Heeft u enig idee hoe dit alles in zijn werking zal gaan? Zal slechts 1 vaccin volstaan of worden wij meerdere malen gevaccineerd? Voor zover wij meerde malen gevaccineerd gaan worden, bevat het eerste vaccin gelijk een nano-chip?

  Voor degenen die het coronavaccin c.q. vaccinaties weigeren:

  Heeft u enig wat deze personen te zijner tijd kunnen verwachten?

  Misschien klinkt dit alles voorbarig, daarnaast wil ik geen angst zaaien. Desondanks ben ik wel benieuwd wat we eventueel kunnen gaan verwachten.

  • Er komt geen verplicht vaccin. Mijn intuïtie, en die klopt voor 99 procent. Het ligt ook aan hoe het collectieve bewustzijn zich ontwikkelt. Ik zelf zal geen vaccin nemen, dat voel ik heel diep in mijn hart en ziel. Dat is wat we uitdragen, wat we diep in ons hart en ziel voelen, dat is energie en dat is het collectief bewustzijn. Dus hoe meer mensen hun ware kracht weer voelen, zich herinneren. Hoe groter het collectieve veld wordt.

 2. Heer Bommel Grapperhaus moest zich schamen. Maar dat komt nog. Reken maar. Tot heden toe is zijn afwijzing gebaseerd op gebrek aan feitenkennis. Hoe komt dat ? Door gebrek aan belangstelling voor waar het echt om gaat. En omdat het hem aan feitenkennis ontbreekt kan, zo staat er ergens geschreven, een heel volk ten onder gaan. Als het zover is gekomen is er ook geen plaats meer voor beschaamd zijn. Advies; beraadt u. Nu het nog kan. En begin bij; De val van de cabal !

 3. Ellis de Wal on

  Wat een rare reacties bij dit artikel of snap ik het niet? Vaccinaties terwijl het over Grapperhaus gaat die zegt het niet nodig te vinden onderzoek te doen naar seksueel misbruik omdat er nauwelijks aangiften zijn. Terwijl uit het onderzoek van Argos blijkt dat het VLEBZ heel actief aangiften torpedeert.

  Pikant detail:
  Antwoord Grapperhaus op kamervragen is gedateerd 27-08-2020 (zie link),
  Grapperhaus in nieuws met huwelijk-zonder-afstand vanaf 27-08-2020.
  file:///C:/Users/ellis/AppData/Local/Temp/antwoorden-kamervragen-over-de-uitzending-van-argos-over-ritueel-misbruik.pdf

 4. Deze lui naar wie geen onderzoek wordt gedaan, zijn ook eventueel betrokken bij de Spoedwet en vaccinaties.

 5. Nee natuurlijk komt er geen onafhankelijk onderzoek. Daar zou ik ook niet willen als ik zelf en mijn vriendjes betrokken waren bij deze misdaden.

 6. Bernhard Schat on

  Ohm namo narai !

  Dat onafhankelijke onderzoek had jij toch al gedaan? Volgens mij zit je heel dicht bij de waarheid.

  Ondanks het feit dat ik die verhalen omtrent lulmisbruik van hooggeplaatsten na 55 jaar wel zat was heb ik voor [slachtoffer] Kinderen nog een verhaaltje geschreven om aan te geven dat de daders vroeger of later ook slachtoffer kunnen worden van hun eigen praktijken. Analytisch gezien ….

  Voor de Kinderen over de ; sorrymaarikdachttochzekerdattertjeswantzehaddenmegezegtertjesdusdatwistikhelemaalniettertjes.
  Ik weet niet of het wel geschikt is voor Kinderen, maar er zijn wel meer dingen die eigenlijk niet geschikt zijn voor Kinderen.

  Over; Hemel en aarde bewegen en als een geschenk uit de Hemel!

  Er staat in de Hemel een beste afwas klaar voor de Bisschop !
  Achterhaal de details en vind het bewijs op de diverse Nep-Nieuws sites. Onder andere de Demminkdoofpot, Irma Schiffers en Vrije Wereld.
  Het is wel even passen en meten.
  Je moet soms weer even van voren af aan beginnen, maar je zult zien; Hij ontkomt er niet aan, de Bisschop kan in de Hemel de afwas gaan doen! [ Wegens lulmisbruik…]

  en;
  We hebben een geweldige overwinning behaald voor de hele Mensheid en we waren maar met 3 man,
  en 1 vrouw.
  Petronella , Benjamin Fulford , Gerardo en ik ….
  Zoek de details en vind het bewijs op alternatief nieuws.
  Het is wel even puzzelen maar zeker de nep moeite waard !

  Wel wil ik boven alles voorop stellen dat God natuurlijk zelf op zo’n manier van zijn bestaan laat weten…
  Het zijn niet zijn woorden die u hier leest, gelezen heeft of nog zult lezen, die zijn door mij geschreven!

  Lees voor God zijn woorden de Heilige geschriften !

  De Groeten en bedankt!

  Sri sri Magnitude/ Tsunami Giri Babba
  AardbevingsGroninger
  Donder en bliksempredikant

 7. Alle oude schoolkelders, en ook vooral van oude gebouwen en kelders van psychiatrische inrichtingen, kerken en pastorieen, en de bunkers van de atlantic wall langs de hele kust, zouden afgegraven moeten worden, en niet te vergeten de oranjes! en alle vrijmetselaars en jehova clubjes! trek die beerput maar open, kunnen we allemaal wakker worden!

 8. De mensen die moeten beslissen om dit te onderzoeken zullen dit nooit doen, aangezien zijzelf of hooggeplaatste vriendjes van hen, hier ook zwaar bij betrokken zijn , de elite doet dit al eeuwen lang.
  We leven nu in de tijd der openbaringen, in de meest letterlijke zin van het woord, iets in zien schept ook een verantwoordelijkheid….. wij kunnen moeilijk blijven wachten op diezelfde elite, die dit gaat onderzoeken die snijden echt niet in eigen vlees…. dus zullen we dat zelf moeten doen.
  ik pleit ervoor dat het wij/het volk, niet alleen maar blijft klagen op facebook en Fora maar zich ook gaat organiseren, anders zullen wij de strijd verliezen louter en alleen omdat we niets doen.

 9. Vroeger vlogen boeren burgers én buitenlui met bijlen, rieken en hooivorken op de plek af waar zij zich wilden laten gelden of verdedigen. dat werkte vaak uitstekend. Mogelijk moeten wij ons volk zo mobiliseren dat er geen doorkomen meer aan is in Den Haag en geen ontkomen eveneens. Vooraf de aanzegging aan politie ME en leger dat ze allen persoonlijk ontslagen zullen worden als zij zich wederom laten leiden door hun broodheren. Nu maar eens andersom, maar ook met het aanbod van Vrede en Rust naar hen toe als zij zich niet meer laten opjagen door de regering maar solidair zullen zijn met hun medemensen. Gewone burgers zijn wij tenslotte allemaal. De onrust moet onder ons weggedaan worden zodat we als één volk met elkaar verder kunnen. Dat daartoe onze regering vervangen dient te worden voor een ander soort overheid die wij zelf zullen aanstellen, en daarbij om Gods Zegen zullen vragen voor een rechtvaardige zorg voor ons volk, mag daar zeker bij plaatsvinden. Nu nog de actievoerders organisatoren.