Het Wuhan Institute of Virology (WIV) werkte samen met het Chinese leger om virussen te vinden ten behoeve van hun bio-defensie-operaties. De legertop van het People’s Liberation Army hield zich bezig met plannen voor biologische oorlogsvoering en zaten in de adviesraad van het WIV. Hun gezamenlijke missie zorgt voor grote twijfel over de claim dat Covid een natuurlijke virusuitbraak was.

Oorspronkelijke artikel door: Tom Pyman voor Mailonline en Mark Nicol, Diplomatie-redacteur voor de Daily Mail

> Vervolg op deel 1: China ontwikkelde virussen als mogelijk biowapen

Een onderzoekscommissie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) moet de oorsprong van het virus onderzoeken. Maar er is twijfel over hun objectiviteit omdat de WHO net als China de oorzaak van de wereldwijde pandemie zou toedekken. “We maken ons echt zorgen over de methodologie en het proces dat in dat rapport is verwerkt, inclusief het feit dat de regering in Beijing blijkbaar heeft geholpen om het te schrijven”, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken in een recent CNN-interview. Zhao Lijian, de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken verwijt de Amerikanen politieke druk te willen uitoefenen op het WHO-onderzoek.

Het Wuhan-laboratorium hielp het Chinese leger om dierlijke virussen te vinden

De Britse journalist Ian Birrell schrijft dat er zorgwekkende nieuwe aanwijzingen zijn over de oorsprong van Covid. Wetenschappers van het Wuhan-laboratorium hielpen het Chinese leger in een geheim project om dierlijke virussen te vinden.

Wetenschappers die vleermuisziekten bestudeerden in het streng beveiligde Chinese laboratorium in Wuhan, waren betrokken bij een grootschalig project om dierlijke virussen te onderzoeken. Dit deden ze samen met vooraanstaande militaire functionarissen, ondanks hun ontkenning van dergelijke banden.

Samenwerking tussen het Wuhan-laboratorium en Chinese leger

Documenten die zondag door The Mail zijn verkregen, onthullen dat negen jaar geleden onder leiding van een vooraanstaand overheidsorgaan een landelijk plan werd gelanceerd. Dit betrof het ontdekken van nieuwe virussen en de ‘donkere materie’ van de biologie te detecteren, die betrokken is bij de verspreiding van ziekten.

Een vooraanstaande Chinese wetenschapper, die in januari vorig jaar de eerste genetische sequentie van het Covid-19-virus publiceerde, ontdekte alleen al in de eerste drie jaar van het project 143 nieuwe ziekten.

Het feit dat een dergelijk virusdetectieproject wordt geleid door zowel civiele als militaire wetenschappers, lijkt opruiende claims van de Verenigde Staten te bevestigen, die beweren dat er samenwerking is tussen het Wuhan Institute of Virology (WIV) en de 2,1 miljoen man sterke strijdkrachten van het land.

Actief op zoek naar virussen bij vleermuizen

De vijf teamleiders van het plan zijn onder meer Shi Zhengli, de WIV-viroloog bijgenaamd ‘Bat Woman’, vanwege haar reizen om monsters in grotten te vinden, en Cao Wuchun, een hoge legerofficier en regeringsadviseur op het gebied van bioterrorisme. Prof. Shi Zhengli ontkende vorige maand de beschuldigingen van de VS en zei: “Ik ken geen enkel militair werk bij de WIV. Die info is niet juist.”

Desondanks staat kolonel Cao Wuchun op projectrapporten vermeld als onderzoeker van de Academie voor Militaire Medische Wetenschappen van het People’s Liberation Army. Hij werkt nauw samen met andere militaire wetenschappers en is hij directeur van het Military Biosafety Expert Committee.

Kolonel Cao Wuchun zat in adviesraad voor Wuhan Institute of Virology

Cao, een epidemioloog die aan de universiteit van Cambridge heeft gestudeerd, zit zelfs in de adviesraad van het Wuhan Institute of Virology. Hij was onderbevelhebber van het militaire team en werkte onder leiding van generaal-majoor Chen Wei, de beste expert op het gebied van biologische defensie van het land. Cao was naar Wuhan gestuurd om op het nieuwe virus te reageren en een vaccin te ontwikkelen.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken uitte ook zijn bezorgdheid over risicovolle experimenten om de werking van coronavirussen te versterken en in het Wuhan-laboratorium te manipuleren. Ze uitten hun vermoedens dat onderzoekers weken voordat de uitbraak op grotere schaal in de Chinese stad opdook, ziek werden van Covid-achtige symptomen.

Chinezen weigeren openheid van zaken te geven

Vorige maand bekritiseerden Groot-Brittannië, de VS en 12 andere landen Beijing, omdat het weigerde belangrijke gegevens en monsters te delen. Dit nadat een Chinees onderzoek naar de oorsprong van de pandemie — in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie — een laboratoriumlek als “uiterst onwaarschijnlijk” had afgedaan.

Filippa Lentzos, een bioveiligheidsexpert aan King’s College London, zei dat de laatste onthullingen passen in “het patroon van inconsistenties” afkomstig uit Beijing. “Ze zijn nog steeds niet transparant tegen ons,” zei ze. “We hebben geen harde gegevens over de oorsprong van een pandemie, of het nu een natuurlijke overloop van dieren was, of een soort ongelukkig onderzoekgerelateerd lek. We kunnen geen duidelijke antwoorden krijgen en dat wekt gewoon geen vertrouwen.”

Verschillende Chinese projecten om ziekteverwekkers te vinden

De documenten die The Mail on Sunday heeft verkregen, beschrijven een groot project genaamd “de ontdekking van door dieren afgeleverde pathogenen, die door wilde dieren worden gedragen,” dat erop gericht was organismen te vinden die mensen zouden kunnen infecteren en hun evolutie te onderzoeken.

Het project werd in 2012 gelanceerd en gefinancierd door de National Natural Science Foundation of China. Het werd geleid door Xu Jianguo, die op een conferentie in 2019 opschepte dat “een gigantisch netwerk van infectieziektepreventie en -bestrijding vorm krijgt.”  Deze professor leidde ook de eerste expertgroep die de opkomst van Covid in Wuhan onderzocht. Hij ontkende aanvankelijk menselijke overdracht — ondanks bewijs uit ziekenhuizen — en beweerde half januari vervolgens met klem dat “deze epidemie beperkt is en zal eindigen als er volgende week geen nieuwe gevallen zijn.”

Nieuwe ziekteverwekkers die wereldgezondheid en economie bedreigden

Een recensie van zijn virusjachtproject bevestigde dat “er een groot aantal nieuwe virussen is ontdekt, die grote zorgen baren in de internationale virologiegemeenschap.” Het voegde eraan toe dat als ziekteverwekkers zich verspreiden naar mensen en vee, ze nieuwe infectieziekten kunnen veroorzaken “die een grote bedreiging vormen voor de menselijke gezondheid en de veiligheid van het leven en grote economische verliezen kunnen veroorzaken en zelfs de sociale stabiliteit aantasten.”

Een update in 2018 zei dat de wetenschappelijke teams — die veel van hun bevindingen in internationale tijdschriften publiceerden — vier nieuwe ziekteverwekkers en tien nieuwe bacteriën hadden gevonden. Dit terwijl “meer dan 1.640 nieuwe virussen werden ontdekt met behulp van metagenomics-technologie.” Dergelijk onderzoek is gebaseerd op extractie van genetisch materiaal uit monsters, zoals die verzameld zijn door Prof. Shi uit uitwerpselen en bloed van vleermuizen in de grottennetwerken van Zuid-China.

Vleermuiscoronavirussen lagen opgeslagen in Wuhan laboratorium

Een dergelijke uitgebreide bemonstering leidde vorig jaar tot Prof. Shi’s snelle onthulling van RaTG13, de meest bekende verwant aan de nieuwe stam van het coronavirus dat Covid veroorzaakt. Het werd opgeslagen in het Wuhan-laboratorium, de grootste opslagplaats van vleermuiscoronavirussen in Azië.

Later bleek dat ze de naam had veranderd van een ander virus dat in een eerdere paper was geïdentificeerd, waardoor de link naar drie mijnwerkers die stierven aan een vreemde luchtwegaandoening (die ze opliepen na het opruimen van vleermuisuitwerpselen), verduisterd werd.

Prof. Shi gaf ook toe dat er nog acht niet-geïdentificeerde SARS-virussen in de mijn waren verzameld. Het instituut haalde zijn database met virusmonsters in september 2019 offline, slechts een paar weken voordat het aantal Covid-gevallen in Wuhan explodeerde.

“De Chinezen hebben duidelijk gemaakt dat ze biotechnologie zien als een groot deel van de toekomst van hybride oorlogsvoering. De grote vraag is of hun werk op deze terreinen aanvallend of verdedigend is.”

Biologische oorlogsvoering voor wereldwijde dominantie

Op sociale media werd een opmerking gemaakt nadat kolonel Cao een artikel had gepubliceerd over een fatale tekenbeet, waarin hij zei dat hij en prof. Shi “altijd een virus kunnen vinden dat nooit bij mensen is aangetroffen.” Hij voegde eraan toe: “Ik vermoed dat dit een ander zogenaamd ‘wetenschappelijk onderzoek’ is, gemaakt in het laboratorium.”

Lianchao Han — een dissident die vroeger voor de Chinese regering werkte — zei dat de betrokkenheid van Cao de verdenking oproept dat militaire onderzoekers, die experts zijn in coronavirussen, ook betrokken zijn bij bio-defensie-operaties.

Chinezen zien biotechnologie als de toekomst van hybride oorlogsvoering

Lianchao Han: “Velen werken al jaren samen met Westerse onderzoeksinstituten om onze knowhow te stelen, maar een jaar nadat de pandemie meer dan drie miljoen mensen heeft gedood, weigert China nog steeds kritieke informatie te delen.”

David Asher — een expert op het gebied van biologische, chemische en nucleaire proliferatie — leidde het onderzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken naar de oorsprong van Covid-19. Hij zei: “De Chinezen hebben duidelijk gemaakt dat ze biotechnologie zien als een groot deel van de toekomst van hybride oorlogsvoering. De grote vraag is of hun werk op deze terreinen aanvallend of verdedigend is.”

De grote cover-up van China

Beijing probeerde aanvankelijk het virus te verdoezelen door de medici die het ontdekten te straffen. Ze ontkenden dat het van persoon tot persoon zou kunnen worden verspreid. Ze vertraagden het afsluiten van getroffen regio’s, hetgeen betekende dat aanvankelijke kansen om de verspreiding onder controle te houden, verloren gingen.

Toen het virus zich eenmaal begon te verspreiden, begon de Chinese Communistische Partij (CCP) openbare informatie erover te censureren en desinformatie in het buitenland te verspreiden — inclusief de suggestie dat Amerikaanse troepen de eerste dragers konden zijn.

Zelfs nu hebben prominente politici gewaarschuwd dat de totale infectie- en sterftetotalen die door het Chinese regime worden gemeld, waarschijnlijk verkeerd zijn. Mensen uit het epicentrum van Wuhan suggereren dat het werkelijke dodenaantal tien keer hoger kan zijn.

Diverse artsen in China, onder wie Li Wenliang, meldden al begin december 2019 het bestaan van een nieuw type luchtweginfectie, dat vergelijkbaar was met SARS. Maar in plaats van de rapporten openbaar te maken en het publiek te waarschuwen, sleepte de Chinese politie Wenliang en acht van zijn collega’s die online over het virus hadden gepost, binnen voor ondervraging. Wenliang, die later aan het virus zou overlijden, werd gedwongen een document te ondertekenen waarin hij toegaf dat de informatie die hij publiceerde onjuist was.

Hoewel China alom wordt geprezen vanwege een draconische blokkering die de verspreiding van het virus heeft helpen vertragen, zijn er aanwijzingen dat het land veel sneller had kunnen optreden om de verspreiding te voorkomen.

De Chinese autoriteiten meldden aanvankelijk dat het virus niet van persoon tot persoon kon worden verspreid, ondanks aanwijzingen dat het zich snel door de stad Wuhan verspreidde, inclusief onder artsen die door patiënten waren geïnfecteerd.

Buitenlandse regeringen stellen weinig vertrouwen in de besmettingsrapportage van China. Politicus Marco Rubio tweette dat “we geen idee hebben hoeveel gevallen China echt heeft” nadat het totaal van de Amerikaanse infectie het officiële cijfer van Beijing overschreed. “Het is ongetwijfeld aanzienlijk meer dan wat ze toegeven,” voegde hij eraan toe. Bronnen vertelden de Daily Mail dat het totale aantal besmettingen in China wel 40 keer zo hoog zou kunnen zijn dan de rapporten hebben gemeld.

De lokale bevolking in Wuhan houdt, sinds de lockdown-beperkingen gedeeltelijk zijn opgeheven, de uitvaartcentra in de gaten en beweert dat ze “de klok rond hebben gewerkt” om lichamen te verwijderen. Gezien het aantal bestellingen van urnen die vanaf 23 maart tot 5 april 2020 zijn geplaatst, maakt men de inschatting dat het alleen al in die periode gaat om 42.000 urnen, tien maal het gerapporteerde totaal aantal doden in een periode van twee weken.

Oorspronkelijke artikel Daily Mail: “China has been preparing for WW3 with biological weapons for last six years, US investigators say”

Het verband tussen 5G en coronaverschijnselen

E*: Andere bronnen zoals Benjamin Fulford claimen dat het hoge dodenaantal in Wuhan (hij schreef destijds over 3 miljoen doden) het gevolg is van een 5G-aanval. Publicaties van wetenschappelijke studies die het verband tussen 5G-straling en coronaverschijnselen aantoonden werden echter vaak snel ingetrokken om een mogelijk verband te verhullen. Zoals de studie “5G-technologie en inductie van coronavirus in huidcellen”, gepubliceerd op de National Library of Health (NIH).

“Op dit moment zijn er sinds 2019, 10.000 geïnstalleerde 5G-antennes die de stad bepleisteren; daarmee is Wuhan waarschijnlijk een van de meest 5G-elektrovervuilde steden ter wereld.”

 

ElectricSense

Ook krantenberichten over een mogelijk verband tussen 5G en corona worden vaak snel weer verwijderd, zoals ook blijkt uit onderstaande Tweet. Toch zijn er ook andere wetenschappers die een aannemelijk verband aantonen, zoals uiteengezet in dit artikel.

5G als werkelijke oorzaak voor gezondheidsklachten

Wanneer 5G-straling een grote rol heeft gespeeld in het hoge dodenaantal in de regio van Wuhan, zou dat ook verklaren waarom het Covid-virus in andere gebieden veel minder dodelijk blijkt te zijn. Het is opvallend dat China de draconisch strenge lockdown-maatregelen veel eerder had opgeheven dan in andere landen. Blijkbaar had men ontdekt dat het virus zelf niet zozeer een bedreiging bleek te zijn.

Openheid over de werkelijke oorzaak wat er in 2020 in Wuhan heeft plaatsgevonden, zal er vanuit de Chinese Communistische Partij voorlopig niet komen. 5G-technologie is een essentieel onderdeel van het Internet of Things en de Agenda 21. Het feit dat 5G-straling schadelijk is voor de gezondheid en zelfs als wapen kan worden ingezet, zal men niet willen toegeven.

Dat 5G-straling ingezet zou kunnen worden als technowapen, kwam ook naar voren in onthullingen rond het in het Suez-kanaal vastgelopen Evergreen schip. In de Evergreen-affaire lijkt China ook een rol te spelen, zoals de Turkse nieuwszender Beyaz onlangs onthulde. Dat daarbij het Evergreen schip is geconfisqueerd en daarmee wellicht een wereldwijde aanslag is verijdeld, is alleen maar gunstig.

Oorspronkelijke artikel Daily Mail: “China has been preparing for WW3 with biological weapons for last six years, US investigators say”

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

width="300"

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”
Headerbeeld militairen: Hung Chung Chih / Shutterstock.com
Steun Ella Ster met Petje Af
.

Wil je reageren?

Je mag hieronder je reactie plaatsen. Reacties worden gemodereerd en het kan enige tijd duren voordat deze online verschijnen. Alleen respectvolle reacties die bijdragen tot een zinvolle dialoog worden toegelaten. Hou het wel kort en to-the-point. Maximaal ± 250 woorden. Het doel is om elkaar te informeren, niet om te ondermijnen. Wanneer er sprake is van (vermoedelijk) misbruik, kunnen we de toegang blokkeren.

Door het plaatsen van een reactie onder een artikel laat je bepaalde gegevens achter op ellaster punt nl. Lees in onze privacyverklaring hoe er met je persoonsgegevens wordt omgegaan.

Share.

About Author

2 reacties

  1. Het is al sinds WO-II bekend dat 60GHz als een wapen kan worden gebruikt, en dat gebeurt dus ook sinds die tijd. Het is ook een tijdje gebruikt om breedbandtransmissie mee toe te passen, maar militair was dat niet haalbaar vanwege het korte bereik en de enorme invloed van bomen daarop. Civiel lukt dat wel met 5G door de massale inzet van zenders op iedere hoek van de straat en het kappen van bomen.
    5G heeft o.a. die frequentieband ter beschikking, en is daarmee in potentie dodelijk. Staatssecretaris Mona Keijzer heeft zelf aangegeven dat 5G ook gebruikt gaat worden voor crowd dispersing, dus als wapen in de strijd tegen demonstraties. Dat zegt al genoeg over de potentie van 50GHz.
    Uit diverse studies is al jaren bekend dat 60GHz dezelfde symptomen kan vooroorzaken als die nu met covid-19 te zien zijn (bloedklontering, ademnood, hoesten, enz.). Er zijn ook al doctoren geweest die aangaven dat covid-19 een stralingsziekte is. Wuhan was heel duidelijk een 60GHz aanval, net als de cruiseschepen in diezelfde tijd. Het ‘ziekenhuis’ in Wuhan had niet voor niets tralies voor de ramen, want eenmaal binnen kwam je er niet meer uit, anders dan in een body bag. Het was een grote proeftuin voor de studie naar de effecten van 60GHz op de mens. Frappant ook dat Wuhan een centraal knooppunt is China voor trein- en vliegverkeer, maar dat besmetting buiten Wuhan in de rest van China nagenoeg uitbleef. Gewoon onmogelijk als het echt een virus was geweest. China wilde zichzelf niet vernietigen met een virus, want dat was voor Europa en vooral de VS bedoeld, om communisme 2.0 uit te kunnen rollen met Chinese dominantie wereldwijd.

  2. Pingback: Nieuws 17.5.2021 - Leefbewust.com - nieuws gezondheid, voeding en milieu