Het boek LuMens biedt blauwdrukken voor een nieuwe, mooie wereld, waardoor we datgene wat de mens niet dient makkelijker achter ons kunnen laten. De mens kan zelf weer de initiator zijn in de creatie van deze nieuwe wereld. Een wereld gebaseerd op verbinding, waarbij we de eenheid met al het leven weer gaan ervaren.

Afgelopen donderdag (11-11-2021) presenteerde Ferdinand van der Neut de eerste editie van het tijdboek LuMens. Een bundel vol inspirerende verhalen over de transitie waar de mensheid nu doorheen gaat. Aanvankelijk wilde hij een tijdschrift uitbrengen om “richting te geven aan het toekomstperspectief” waar velen naar op zoek zijn, maar in de loop van het proces besefte hij dat een tijdschrift te vluchtig zou zijn. Een gebonden boek zou meer eer doen aan de “tijdloze pareltjes” in het boek. Hij doelt daarmee op de 32 verhalen die in veel gevallen een weergave zijn van het levenswerk van de vele auteurs.

Ferdinand van der Neut

Visioen van een betere wereld

Aanleiding voor het tijdboek was een betere visie op de toekomst. Ferdinand van der Neut: “Ik heb in maart 2020 een visioen gehad. In dit visioen zag ik een nieuwe mens die een nieuwe wereld gaat bouwen. Een wereld van harmonie en eenheid waarin de mens niet meer vatbaar is voor het duister.” Het duister is in feite de afwezigheid van licht, het onvermogen om licht toe te laten, Ferdinand van der Neut noemt het “onlicht”. LuMens staat voor de verlichte mens en gaat in wezen over het terugkeren naar het verlichte deel in onszelf, terug naar het oorspronkelijke. Waarbij “de mens haar natuurlijke gaven herontdekt”. De titel van het boek is afkomstig van het woord “lumen”, dat een eenheid van lichtstroom is: “De lumen is een maat voor de totale hoeveelheid zichtbaar licht die een lichtbron in alle richtingen uitstraalt.” Wikipedia. In de transitie van de mens evolueren we van Homo Sapiens naar Homo Luminus.

Eenheid in plaats van verdeling

De eerste editie heeft als thema ‘eenheid’, een belangrijk onderwerp in een tijd waarin verdeling hoogtij viert. Ferdinand van der Neut ziet die verdeeldheid verbeeld in het vredesteken (wanneer je met twee vingers een V maakt), waarbij de vingers los staan, maar aan de basis verbonden zijn. Ondanks dat we verdeeldheid en afscheiding ervaren, zijn we als mens in werkelijkheid één, alles is verbonden met elkaar. Diep van binnen weten we dit, maar we lijken dit in ons dagelijks leven vergeten te zijn. Het wordt steeds zichtbaarder dat de mens op alle fronten afgedwaald is, zo stelt Ferdinand van der Neut. We zien het bijna niet meer, want het is normaal geworden, “je weet niet beter.”

Deze meme is een heldere visualisatie van onze realiteit waarbij we de fictie zijn gaan ervaren als de waarheid. Het erkennen van het bedrog kan echter ons leven op zijn kop zetten en dat is waarom veel mensen deze stap (nog) niet durven te nemen. Door positieve perspectieven te bieden wil LuMens mensen uitnodigen om het bewustzijn verruimen en zelf de regie te nemen.

Vol vertrouwen naar een betere toekomst

Gelukkig zien steeds meer mensen dat het systeem wat we met zijn allen gecreëerd hebben en eveneens in stand houden, die verdeeldheid alleen maar vergroot. Een systeem gebaseerd op schaarste, angst en controle. We zijn collectief een weg ingeslagen waarvan steeds duidelijker wordt dat de eindbestemming die ‘het systeem’ voor ogen heeft, niet de mensheid dient. Dat er ook een ander toekomstscenario mogelijk is, daarvan is Ferdinand van der Neut overtuigd. Met verhalen over onderwerpen zoals: tijden van verandering, seksualiteit en levensbewustzijn, onderwijs, gezondheid & wetenschap, community, economie, leiderschap en persoonlijke groei — kan het tijdboek LuMens mensen inspireren om een andere weg in te slaan.

Liefdevolle wereld

“Wij geloven dat ieder mens in vrede, liefde en vreugde wil leven. De globale toename van dualiteit en polarisatie zorgt echter voor steeds meer strijd en onbalans. Hieruit ontstaat dan ook een steeds grotere behoefte aan verandering, eenheid en nieuwe richting.” Uit die behoefte is het initiatief ontstaan om het boek te maken: “Het verlangen om iets positiefs te brengen in de wereld.” Het is de bedoeling dat er periodiek nieuwe edities van LuMens gaan verschijnen, elk met een eigen thema.

Bundel vol inspiratie

Naast de inspirerende en bewustzijnsverruimende verhalen is de eerste uitgave van het tijdboek mooi vormgegeven en verrijkt met prachtige illustraties en kalligrafieën die me doen denken aan de symbolen van de Wingmakers. Op de website tijdboeklumen.nl, kun je ook de inleiding van de verschillende verhalen lezen. In de 6e editie van De Andere Krant staat op pagina 17 een uitgebreid interview met Ferdinand van der Neut over het “Tijdboek LuMens: beelden van een nieuwe wereld”. Het boek is via de website voor € 22,22 te bestellen.

> Volg Ella Ster nu ook op Telegram: https://t.me/ella_ster

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Artikelen door mij geschreven mogen alleen 1:1 elders gepubliceerd worden mits de auteur Ella Ster* duidelijk bovenaan of onderaan het artikel staat vermeld. Daarnaast moet er onderaan de vermelding staan: “Bron: www.ellaster.nl”
Steun Ella Ster met Petje Af
.
Share.

About Author

1 reactie

 1. Heb dit artikel nog niet tot mij genomen, omdat ik dit weekend weer een ander net zo belangrijk artikel nog eens weer te bestuderen over Wie Wij Werkelijk Zijn.
  Want zijn wij niet massaal De gevangene van ons Ware Zelf en zo dus ook een gevangene van het Menselijke Verstand Systeem?
  Maar wanneer je dit nog een keer weer in beschouwing neemt, dan blijkt ook dat de mensheid op aarde zich ooit door Anu, ooit de Koning van de Annunaki, als Atlantiers, verleid om een menselijk lichaam te gaan aannemen en zo dus weer slaaf geworden van het GGZC, het God-Geest-Ziel-Complex!
  En daarmee dus ooit Anu heeft gediend. Toen Anu ermee ophield in de jaren negentig, heeft gelijk de zogenaamde Elite dit terstond overgenomen
  Maar ook dit Zijn Wij dus ook niet!
  Wij zijn immers ook geen IK BEN, want eigenlijk zijn wij allemaal Soevereine Integralen, dat terug te vinden is niet in energie, maar in je adem en je ademproces!

  Dit artikel vond ik al in 2011 en precies op 6-4-2011/ Ooit op de site van de overgegane Harmen Schouwerwou. Artikelen van de Wingmakers, met ondermeer antwoorden van James van de Wingmakers.